Η Λίβερπουλ του Κλοπ χάνει την ταυτότητά της!

Η Λίβερπουλ του Κλοπ χάνει την ταυτότητά της!

Η Λίβερπουλ του Κλοπ χάνει την ταυτότητά της!

bet365

Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ έχασε την ταυτότητά της, συμβαίνει για πρώτη φορά και αυτό είναι που τρομάζει τους φίλους της. Θα καταρρεύσει;

O Γιούργκεν Κλοπ κοιτάζει στα μάτια τους οπαδούς μετά το τελευταίο σφύριγμα και σηκώνει τα χέρια του απολογητικά «Ήταν μια μεγάλη πτήση από το Λίβερπουλ στη Νάπολη. Για όλα τα πράγματα που επένδυσαν, καταλαβαίνω 100% ότι ήταν μια πολύ απογοητευτική βραδιά, οπότε πρέπει να ζητήσω συγγνώμη για αυτό», εξήγησε ο Γερμανός.

Η Λίβερπουλ είναι η ομάδα που έχει χαρίσει τόσες πολλές αναμνήσεις με τα ευρωπαϊκά κατορθώματά της στη διάρκεια της βασιλείας του Κλοπ. Την περασμένη σεζόν, έγινε ο πρώτος σύλλογος στην ιστορία του Champions League που κέρδισε και τους έξι εκτός έδρας αγώνες στον δρόμο για τον τελικό του Παρισιού.

Ωστόσο, η αντίθεση μεταξύ της ομάδας που πάλεψε λυσσαλέα για τη δόξα σε όλα τα μέτωπα και εκείνης που ταπεινώθηκε από την αχαλίνωτη ομάδα της Serie A την Τετάρτη δύσκολα θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. Σπάνια έχει καταρρεύσει μια ομάδα μέχρι τώρα, τόσο γρήγορα.

Αυτό ήταν το χειρότερο αποτέλεσμα της Λίβερπουλ στην Ευρώπη από τότε που συνετρίβη με 5-1 από τον Άγιαξ τον Δεκέμβριο του 1966. Αυτός ο αγώνας διεξήχθη σε πυκνή ομίχλη, με τον προπονητή Μπιλ Σάνκλι να παραπονιέται ότι δεν μπορούσε να δει τη δράση από τη γραμμή. Αυτή τη φορά, οι κραυγαλέες ελλείψεις τους ήταν οδυνηρά ξεκάθαρες. Δεν ήταν ένα κακό βράδυ. Αυτή η ήττα… ερχόταν, το έβλεπε ακόμα και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της. Η Λίβερπουλ έκανε το χειρότερο ξεκίνημά της στο πρωτάθλημα από τότε που ανέλαβε ο Κλοπ πριν από σχεδόν επτά χρόνια, με μόλις εννέα βαθμούς.

Οργή και αγανάκτηση. Αυτά είναι τα συναισθήματα των οπαδών της Λίβερπουλ και είναι λογικό να αισθάνονται έτσι. Σε αυτή τη χρονική συγκυρία υπάρχει ένα χάσμα. Ένα χάσμα στον πήχη των απαιτήσεων και την εικόνα στο γήπεδο. Για αρκετούς δεν είναι μία περίοδος μετάβασης σε κάτι άλλο. Ακόμα και η αποχώρηση του Σαντιό Μανέ δεν προκάλεσε τέτοια αναστάτωση στον κόσμο.

Που είναι η ένταση της Λίβερπουλ;

«Η ταυτότητά μας είναι η ένταση», τονίζει διαρκώς ο βοηθός του Κλοπ, Πεπ Λάιντερς. Τότε, η Λίβερπουλ έχει χάσει την ταυτότητά της. Είναι αγνώριστη. Οι αντίπαλοί τους είναι ομάδες πιο καλά δουλεμένες από τους Reds και αυτό πρέπει να ανησυχεί τη Λίβερπουλ. Η Νάπολι ήταν καλύτερη σε όλα σε ένα... ντροπιαστικά μονόπλευρο πρώτο ημίχρονο. Οι Ναπολιτάνοι είχαν πιο μεγάλη διάθεση σε όλα και κέρδιζαν σχεδόν κάθε... μάχη.

Jurgen Klopp, Liverpool

Πάνω σε αυτό υπάρχουν δύο πιθανές απαντήσεις. Είτε είναι θέμα συμπεριφοράς και νοοτροπίας είτε υπάρχει κόπωση στη Λίβερπουλ, κάτι που σημαίνει ένα μεγάλο θέμα για έναν σύλλογο με υψηλές απαιτήσεις για έναν αριθμό 63 αγώνων σε μία σεζόν. Ο Κλοπ περηφανευόταν για τη νοοτροπία της ομάδας του, στεκόταν στην ικανότητα να επανέρχεται, να «μάχεται» γερά και να αντιδρά. Όμως στο ματς με τη Νάπολι δεν υπήρξε καμία αντίδραση κα καμία αγωνιστική απάντηση. Ούτε το πέναλτι που έβγαλε ο Άλισον στον Οσιμέν κατάφερε να... ξυπνήσει τη Λίβερπουλ.

Η καλοκαιρινή μεταγραφική δραστηριότητα του συλλόγου μπαίνει στο... μικροσκόπιο. Για τη Λίβερπουλ είναι πρόβλημα το γεγονός ότι άφησε τόσο χρόνο να φύγει και δεν ενισχύθηκε ανάλογα στο κέντρο της. Η ανάγκη ήταν κραυγαλέα. Το ντεμπούτο του δανεικού Αρτούρ που μπήκε ως αλλαγή κόντρα στη Νάπολι έδειξε πως υπάρχει θέμα για τη Λίβερπουλ. Ο Βραζιλιάνος είχε ένα τετράμηνο που χωρίς ματς στα πόδια του.

Οι παλιοσειρές της Λίβερπουλ… αγνοούνται!

Όμως υπάρχει και άλλη παράμετρος. Ας δούμε τα δυνατά ονόματα των Reds που δεν αποδίδουν καθόλου καλά. Σαλάχ, Φαμπίνιο, Φαν Ντάικ, Αλεξάντερ - Άρνολντ και Ρόμπερτσον είναι ελίτ παίκτες όμως κανείς εξ αυτών δεν παίζει δεν πείθει. Αυτό είναι κάτι που... πληγώνει για τα καλά τη Λίβερπουλ. Σαν να μην πιστεύουν στους εαυτούς τους. Σαν να μην έχουν καθαρό μυαλό. Τα ίδια λάθη ξανά και ξανά.

Ο Φαν Ντάικ είχε έναν αριθμό 150 αγώνων χωρίς να υποπέσει σε σοβαρά λάθη. Τώρα λειτουργεί με βιασύνη και λανθασμένα έχοντας συμμετοχή σε τουλάχιστον δύο γκολ των αντιπάλων της Λίβερπουλ. Ο Σαλάχ έχει ίσως το χειρότερο ξεκίνημά του και κρατάει πίσω την ομάδα. Ο Αλεξάντερ Άρνολντ είναι ο χειρότερος αμυντικός φέτος, με αντιδράσεις που… προβληματίζουν.

Ο Γκόμες είχε μία πολύ κακή νύχτα και αντικαταστάθηκε από τον Ματίπ στο β' μέρος. Ο Μίλνερ που έκανε το πέναλτι που σκόραρε ο Ζιελίνσκι για το 1-0, προσπάθησε να αντιδράσει κάπως μετά και πριν κάνει το comeback του ο Τιάγκο, που μπήκε στη θέση του και προερχόμενος από τραυματισμό.

Οι επιλογές του Κλοπ δεν απέδωσαν. Επίσης άργησε να κάνει αλλαγές. Οι Μίλνερ και Φιρμίνο δεν είχαν ρυθμό. Ο Νούνιες θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί και άρα παραπάνω ματς και έμεινε εκτός του βασικού σχήματος σε μία περίεργη απόφαση. Στο κέντρο ισορροπία δεν υπήρχε. Η πίεση πάνω στη μπάλα δεν ήταν καν επαρκής. Η Λίβερπουλ δέχθηκε τόσο «φτηνά» γκολ και θα μπορούσε να είχε δεχθεί και άλλα.

Τι έγινε με τη ρήση του Κλοπ πως «όλοι είναι υπεύθυνοι για οτιδήποτε;». Ο Γερμανός τεχνικός σχολίασε: «Υπάρχουν πολλά που μας λείπουν. Πρέπει να 'αναγεννηθούμε' αγωνιστικά και να ξανασηκωθούμε. Θα πρέπει να γίνουμε πολύ καλύτεροι σχεδόν στα πάντα. Δεν λειτουργούμε ως ομάδα».

Ο Κλοπ φημίζεται για τις ικανότητές του στο πώς να διοικεί μια ομάδα και τώρα πρέπει πραγματικά να έρθουν στο προσκήνιο. Τα πρόσωπα όλων πρέπει να σηκωθούν από το πάτωμα γιατί το ηθικό έχει χτυπηθεί άσχημα. Η ζημιά που έχει προκληθεί στις προοπτικές της Λίβερπουλ μπορούν να αποκατασταθούν, αλλά η ανησυχία είναι ότι υπάρχουν τόσες πολλές αδυναμίες αυτή τη στιγμή και τόσο λίγος χρόνος για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Οι Reds πρέπει να ξαναβρούν την ταυτότητά τους άμεσα, αφού ποτέ στη… βασιλεία του Κλοπ δεν είχαν βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση.

Loading...

Πηγή: Τimes, TheAthletic

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα