Προκριματικά Champions League: Η Ντιναμό Κιέβου «σόκαρε» στην παράταση τη «Φενέρ» του Πέλκα

Newsroom
Προκριματικά Champions League: Η Ντιναμό Κιέβου «σόκαρε» στην παράταση τη «Φενέρ» του Πέλκα

bet365

Η Ντιναμό Κίέβου νίκησε με 2-1 τη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Πέλκα στην παράταση και απέκλεισε την ομάδα του Ζόρζε Ζέσους από τα προκριματικά του Champions League. Έκανε την έκπληξη η Ζαλγκίρις, προκρίθηκε και η Καραμπάγκ.

Μεγάλη πρόκριση για τη Ντιναμό Κιέβου μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Η ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου επικράτησε με 2-1 της Φενέρμπαχτσε, στην παράταση και προκρίθηκε στον Γ' προκριματικό γύρο του Champions League. Στον πάγκο έμεινε για την ομάδα του Ζόρζε Ζέσους ο Δημήτρης Πέλκας.

Οι Ουκρανοί άνοιξαν το σκορ στο 57΄με τον Μπουγιάλσκι και έβαλαν πίεση στους γηπεδούχους. Στο 70' η «Φενέρ» είχε την ευκαιρία της να ισοφαρίσει, όμως ο Βαλέντσια αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι. Οι Τούρκοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 89' με τον Σάλαϊ και σε συνδυασμό με τη «λευκή» του πρώτου ματς η ρεβάνς οδηγήθηκε στην παράταση. Στο έξτρα μισάωρο ο Καραβάεβ έγινε «ήρωας», καθώς με γκολ του στο 114' χάρισε την πρόκριση στους Ουκρανούς. Η ομάδα του Λουτσέσκου θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τη Στουρμ Γκρατς.

Η Ζαλγκίρις έκανε τη μεγάλη έκπληξη και άφησε εκτός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης τη Μάλμε, η οποία πέρυσι είχε φτάσει στους ομίλους. Οι Λιθουανοί είχαν νικήσει με 1-0 στην έδρα τους και «ζευγάρωσαν» τη νίκη τους, καθώς επικράτησαν με 2-0 στη Σουηδία. Ο Ογιεγούσι άνοιξε το σκορ στο 34' και ο Ολιβέιρα έκανε το 0-2 στο 52'. Η Μάλμε τελείωσαν το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο, αφού στο 78' ο Κρίστιανσεν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η Ζαλγκίρις στον επόμενο γύρο θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Μπόντο Γκλιμτ, η οποία διέλυσε με 8-0 τη Λίνφιλντ.

Τέλος η Καραμπάγκ μπορεί να... αγχώθηκε αλλά προκρίθηκε στην επόμενη φάση των προκριματικών με την ισοπαλία της, με 2-2 στη Ζυρίχη. Οι Ελβετοί προηγήθηκαν στο 4' χάρη σε αυτιογκόλ του Μεντβέντεβ, στο 56' οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Κάντι. Στο 90+6' ο Σαντίνι με γκολ στην εκπνοή έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους και έστειλε το ματς στην παράταση, σε συνδυασμό με το 3-2 του πρώτου ματς. Οι Αζέροι βρήκαν το «χρυσό» γκολ στο 98' με τον Ογιούσου και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, στην οποία θα ανατιμετωπίσουν τη νικήτρια του ζευγαριού Σλόβαν Μπρατισλάβας - Φερεντσβάρος.

Τα αποτελέσματα στο Champions League:

Μπόντο - Λίνφιλντ 8-0
Φενέρμπαχτσε - Ντιναμό Κιέβου 1-2
Μάλμε - Ζαλγκίρις 0-2
Ζυρίχη - Καραμπάγκ 2-2
Σλόβαν Μπρατισλάβας - Φερεντσβάρος 1-4

Στο Conferemce League τώρα μεγάλη πρόκριση πανηγύρισε η Κλουζ μετά το 1-1 στην έδρα της Ίντερ Εσκαλδές, μια ισοπαλία που αρκούσε στη ρουμάνικη ομάδα για να πάρει το εισιτήριο στον τρίτο προκριματικό γύρο. Από την άλλη πλευρά, με νίκες συνέχισαν ΑΙΚ και Κλάκσβικ που επικράτησαν με 2-0 και 1-0 αντίστοιχα των Βόρσκλα Πολτάβα και Σουτέσκα, κλειδώνοντας την παρουσία τους στην επόμενη φάση.

Τα αποτελέσματα στο Conference League:

Ίντερ Εσκαλδές - Κλουζ 1-1
ΑΙΚ - Βόρσκλα Πολτάβα 2-0
Κλάκσβικ - Σουτέσκα 1-0

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα