Γουίλσιρ: Στα 19 του έκανε τους Ινιέστα, Τσάβι και Μπουσκέτς να ψάχνονται (vid)

Γουίλσιρ: Στα 19 του έκανε τους Ινιέστα, Τσάβι και Μπουσκέτς να ψάχνονται (vid)

Γουίλσιρ: Στα 19 του έκανε τους Ινιέστα, Τσάβι και Μπουσκέτς να ψάχνονται (vid)

bet365

Σε μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές νύχτες της Άρσεναλ, σε νίκη (2-1) με ανατροπή επί της Μπαρτσελόνα το 2011, ο 19χρονος, τότε Τζακ Γουίλσιρ, έκανε ό,τι ήθελε απέναντι σε Τσάβι, Ινιέστα και Μπουσκέτς! Ποιος να τό 'λεγε, τότε, ότι αυτό το παιδί θα είχε τόσο άδοξη απόσυρση...

Ο Γουίλσιρ στα 30 του αποφάσισε πως το ποδόσφαιρο και η μοίρα του, στέλνουν τόσα πολλά σημάδια πλέον που αναγκάστηκε ν' αποσυρθεί, αφού δεν γινόταν να ταλαιπωρείται και να προσπαθεί μάταια, όπως το κάνει τόσα χρόνια, για την ολική επαναφορά του.

Η Άρσεναλ τον ανέδειξε, την αγάπησε και πιθανότατα θα συνεχίσει σε αυτή ως κόουτς του τμήματος κ-18, ωστόσο, ο Γουίλσιρ στα ντουζένια του ήταν ένα παιδί γεμάτο ποδοσφαιρικό θράσος. Τόσο, που δεν «κόμπλαρε» ούτε απέναντι στην παντοδύναμη Μπαρτσελόνα, όταν έπρεπε να τα βάλει με «τέρατα» όπως οι Τσάβι, Μπουσκέτς και Ινιέστα.

Ήταν η σεζόν 2010-2011 και η φάση των «16» του Champions League όταν η Άρσεναλ υποδέχθηκε τους «μπλαουγκράνα» στο Λονδίνο και το «Έμιρεϊτς» σείστηκε από το τεράστιο come-back της ομάδας του Βενγκέρ.

Μπορεί οι Φαν Πέρσι και Αρσάβιν να πέτυχαν τα γκολ για τους γηπεδούχους, ωστόσο, ο 19χρονος, τότε, Τζακ Γουίλσιρ, ήταν βασικότατος στη μεσαία γραμμή. Δίπλα του ξεκίνησε ο Άλεξ Σονγκ, μπροστά τους ήταν ο Σεσκ Φάμπρεγας, στις πτέρυγες οι Νασρί και Γουόλκοτ και μοναδικός προωθημένος ο RvP.

Η Μπαρτσελόνα πέρα από την τριπλέτα των «μάγων» στα χαφ, είχε μπροστά τους Βίγια, Πέδρο και Μέσι. Και η αλήθεια είναι ότι η Άρσεναλ είχε περάσει πολύ δύσκολες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, όμως, έκανε την ανατροπή για να πάρει τη νίκη και την ελπίδα ενόψει της ρεβάνς τότε. Ο Γουίλσιρ, όποιος κι αν έπεφτε πάνω του, θα φρόντιζε να του δείξει ότι ακόμα κι αν ήταν ακόμα παιδάκι και δεν είχε ακόμα τόσο δυνατό σώμα, δεν θα είχε εύκολη αποστολή.

Δεν... χαμπάριαζε απ' όσα θα μπορούσαν να κάνουν οι Τσάβι, Ινιέστα και Μπουσκέτς και θα κυνηγούσε με λύσσα τη μπάλα για να βοηθήσει την ομάδα του. Έπαιξε και με πλάτη, κυνήγησε, τράβηξε χέρια και φανέλες, έσπρωχνε με αυτοπεποίθηση μπροστά τη μπάλα και έδειχνε ότι αυτό το παιδί θα έφτανε ψηλά. Μέχρι και τα μεγάλα τουρνουά με την εθνική ομάδα της πατρίδας του. Μπορεί το φινάλε να ήταν άδοξο, αλλά όπως ανέφερε: «ξεπέρασα και τα πιο τρελά μου όνειρα».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα