Ολυμπιακός: Η μία νίκη σε έξι αγώνες με ομάδες από το Ισραήλ και οι δύο απολύσεις προπονητών (vids)

Ολυμπιακός: Η μία νίκη σε έξι αγώνες με ομάδες από το Ισραήλ και οι δύο απολύσεις προπονητών (vids)

Ολυμπιακός: Η μία νίκη σε έξι αγώνες με ομάδες από το Ισραήλ και οι δύο απολύσεις προπονητών (vids)

bet365

Το πρόσημο του Ολυμπιακού απέναντι σε ομάδες από το Ισραήλ δεν είναι θετικό και ενώ οι Λίνεν και Βίκτορ Σάντσεθ έχασαν τη δουλειά τους μετά από αποκλεισμούς.

Το πρώτο χρονικά παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν το 2002 με τη Μακάμπι Χάιφα - με την οποία κληρώθηκε ως γνωστόν σήμερα Τετάρτη - και το τελευταίο (χρονικά πάντα σε σχέση με το σήμερα) το 2016 με τη Χαποέλ Μπερ Σεβά και τον τότε αποκλεισμό επί Βίκτορ Σάντσεθ, που μετά απολύθηκε (ο Βίκτορ είχε διαδεχθεί τον Μάρκο Σίλβα που είχε αποχωρήσει από το τιμόνι του συλλόγου). Ο έτερος τεχνικός που έχει χάσει τη δουλειά του για αποκλεισμό από ομάδα από το Ισραήλ είναι ο Έβαλντ Λίνεν το 2010. Τότε που είχαν βρεθεί στο κάδρο των ευθυνών πρόσωπα όπως ο Λίνεν με τον Ντιόγκο. Από πλευράς αγώνων ο Ολυμπιακός έχει μία νίκη σε έξι ματς με ομάδες από το Ισραήλ. Σε αυτούς τους έξι αγώνες έχει και δύο ισοπαλίες αλλά και τρεις ήττες και βέβαια τους δύο αποκλεισμούς του.

Στη Μακάμπι Χάιφα δουλεύει ο Μπαράκ Μπακχάρ. Είναι ο άλλοτε τεχνικός της Μπερ Σεβά, ο οποίος τη σεζόν 2016-2017 απέκλεισε τον Ολυμπιακό στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, με 0-0 στο Φάληρο και νίκη 1-0 στο Ισραήλ. Έγραψε ιστορία στο σύλλογο και σήμερα μετράει 100 συμμετοχές στον πάγκο της Χάιφα. Εκεί μετράει 65 νίκες, 10 ισοπαλίες και 20 ήττες με 207 γκολ υπέρ και 93 γκολ παθητικό.

Ο Βίκτορ Σάντσεθ είχε μιλήσει για εκείνον τον αποκλεισμό λέγοντας πως «από την πρώτη στιγμή μεταφέραμε στον σύλλογο τον ελάχιστο σχεδιασμό, με τον οποίο η ομάδα είχε φτάσει σ' εκείνο το σημείο. Μια κατάσταση πολύ δύσκολη για τον σύλλογο, μέσα στην οποία αντιμετωπίζεις έναν προκριματικό γύρο του Champions League, όπου μπορεί να παίξεις με ομάδες με περισσότερο αγωνιστικό ρυθμό, με περισσότερο χρόνο προπόνησης και από ανταγωνιστικά πρωταθλήματα.

Στην κλήρωση είχαμε κακή τύχη. Μας έπεσε η πρωταθλήτρια Ισραήλ, Χάποελ Μπερ Σεβά, που είχε αγωνιστικό ρυθμό, έτοιμη από προηγούμενες σεζόν, που τερμάτισε μπροστά από τις Μακάμπι Τελ Αβίβ και Χάποελ Τελ Αβίβ, ομάδες με μεγάλους προϋπολογισμούς για το πρωτάθλημα του Ισραήλ, το οποίο είναι ανταγωνιστικό και σχεδόν εξισώνεται με το επίπεδο του ελληνικού.

Ο σκοπός ήταν να εμφανιστούμε ανταγωνιστικοί στα προκριματικά, αλλά έχοντας μειονέκτημα στην προετοιμασία και με όλα τα προβλήματα που υπήρχαν. Προσπαθήσαμε να ενισχυθούμε στις θέσεις όπου υπήρχαν κενά και πάνω από όλα στην επίθεση, αλλά οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν θετική έκβαση. Είχαμε ουσιαστικά κλεισμένες δύο μεταγραφές, και τη νύχτα πριν να παραδώσουμε τη λίστα διεκόπησαν οι συζητήσεις.

Τελικά παίξαμε με την Χάποελ και για ένα γκολ μείναμε έξω. Από εκεί και πέρα άρχισαν τα προβλήματα. Είναι κρίμα γιατί είχαμε ενθουσιαστεί με το πρότζεκτ, αλλά αντιλαμβανόμαστε πως τα αποτελέσματα παίζουν ρόλο και δεν είχαμε την τύχη να περάσουμε».

Τα ματς του Ολυμπιακού με ομάδες από το Ισραήλ

03/08/16 Champions League: Χαποέλ Μπερ Σεβά - Ολυμπιακός 1-0
27/07/16 Champions League: Ολυμπιακός - Χαποέλ Μπερ Σεβά 0-0
05/08/10 UEFA Cup Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ολυμπιακός 1-0
29/07/10 Ολυμπιακός - Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1
13/11/02 Champions League Ολυμπιακός - Μακάμπι Χάιφα 3-3
24/09/02 Champions League Μακάμπι Χάιφα - Ολυμπιακός 3-0

@Photo credits: INTIME
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα