Champions League: Η ομοσπονδία της Γαλλίας και ο δήμαρχος του Λίβερπουλ ενώπιον της γαλλικής Γερουσίας για το φιάσκο του τελικού

Newsroom
Champions League: Η ομοσπονδία της Γαλλίας και ο δήμαρχος του Λίβερπουλ ενώπιον της γαλλικής Γερουσίας για το φιάσκο του τελικού

bet365

Δέκα ημέρες μετά τα επεισόδια γύρω από το Stade de France κατά τη διάρκεια του τελικού του Champions League, κι ακόμα αναζητούνται οι υπεύθυνοι για το χάος.

Την Πέμπτη (09/06) η γαλλική Γερουσία (κομμάτι του Κοινοβουλίου της χώρας όπου εκλέγεται ανά τρία χρόνια) θα ακούσει τις θέσεις τόσο της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, όσο κι αυτή του Στιβ Ρόθεραμ, δημάρχου της μητρόπολης του Λίβερπουλ, που βρέθηκε στο «Σταντ Ντε Φρανς» την βραδιά του τελικού (Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης) και δέχθηκε επίθεση κατά την αποχώρησή του. Ο ανώτατος θεσμός του Κοινοβουλίου της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα (07/06) την ακρόαση των δύο πλευρών με σκοπό να ρίξει φως στα γεγονότα.

«Προκειμένου να ρίξει φως στα γεγονότα που συνέβησαν στις 28 Μαΐου στην περιοχή του Stade de France, η Επιτροπή Πολιτισμού και η Νομική Επιτροπή της Γερουσίας θα ακούσουν την Πέμπτη, 9 Ιουνίου, στις 14.30, τη Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, υπεύθυνη για την ασφάλεια και υποδοχή του Stade de France. Οι γερουσιαστές θα ακούσουν στη συνέχεια στις 4 μ.μ. τον δήμαρχο της Μητρόπολης του Λίβερπουλ, Στιβ Ρόθεραμ, παρών επί τόπου και θύμα πράξεων παραβατικότητας», αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου.

«Στις δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν στην πρόσβαση στο Stade de France, οι οποίες εμπόδισαν την πρόσβαση σε οπαδούς που είχαν εισιτήρια, προστίθενται αδικήματα που σχετίζονται με θεατές που εγκατέλειψαν το γήπεδο, ο αριθμός και η σοβαρότητα των οποίων δεν έχει προσδιοριστεί», συνεχίζει το κείμενο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η γαλλική Γερουσία κυριαρχεί η δεξιά, έχει ήδη ακούσει τον Ζεράρ Ντερμανέν Υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας και την Αμελί - Ουντεά Καστεά Υπουργό Αθλητισμού. Κατά τη διάρκεια αυτής της ακρόασης, τα δύο μέλη της κυβέρνησης είχαν διατηρήσει τα αμφιλεγόμενα επιχειρήματά τους σχετικά με την παρουσία 35.000 - 40.000 οπαδών της Λίβερπουλ χωρίς εισιτήρια ή με πλαστά γύρω από το «Σταντ Ντε Φρανς».

Θυμίζουμε ότι η UEFA ζήτησε επίσημα συγγνώμη από τους οπαδούς για όσα συνέβησαν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, αν και αρχικά είχε κατηγορήσει ανερυθρίαστα τους οπαδούς των «reds».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα