UEFA: «Οφσάιντ ο Μπενζεμά γιατί δεν είχε πρόθεση ο Φαμπίνιο...» (vid)

Newsroom
UEFA: «Οφσάιντ ο Μπενζεμά γιατί δεν είχε πρόθεση ο Φαμπίνιο...» (vid)

bet365

Η UEFA στην επίσημη τοποθέτησή της ανέφερε αυτό που είχε γίνει εμφανές, ότι ο Φαμπίνιο δεν είχε πρόθεση να παίξει τη μπάλα στη φάση που εκείνη έφτασε στον Μπενζεμά και γι' αυτό το γκολ του Γάλλου ακυρώθηκε, στον τελικό του Champions League στο Παρίσι.

Στα τελευταία λεπτά του μεγάλου τελικού της Ρεάλ με την Λίβερπουλ το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, ο Μπενζεμά σκόραρε σε φάση διαρκείας στα καρέ των «κόκκινων», όμως, το γκολ δεν μέτρησε ποτέ.

Ο Γάλλος καλυπτόταν μονάχα από τον Ρόμπερτσον, ο Φαν Ντάικ και ο Άλισον ήταν πιο μπροστά, η μπάλα έφτασε σ' εκείνον από κόντρα στον Φαμπίνιο και αυτός ήταν ο λόγος που οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με το 0-0.

Η UEFA, όπως αναφέρει η Marca, στην επίσημη αιτιολόγηση για το οφσάιντ, ανέφερε:

«Ο VAR και ο διαιτητής θεώρησαν ότι ο Φαμπίνιο έδρασε, αλλά χωρίς την πρόθεση να παίξει και μόνο για να κόψει την πιθανή πάσα του Βαλβέρδε.

Αυτή είναι η βασική τοποθέτηση. Και θεωρήθηκε ότι το άγγιγμα του Φαμπίνιο στην μπάλα -και όχι η προσπάθεια να παίξει με την μπάλα- δεν αναιρεί το οφσάιντ του Μπενζεμά.

Εφόσον δεν υπάρχει επαφή του Φαμπίνιο για οφσάιντ, η “δράση οφσάιντ” αρχίζει από την επαφή του Βαλβέρδε. Και εκεί ο Μπενζεμά ήταν ήδη εκτεθειμένος».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα