Champions League: Βρίσκουν λύση με το ranking για τις θέσεις – bonus

Champions League: Βρίσκουν λύση με το ranking για τις θέσεις – bonus

bet365

Η αμφιλεγόμενη πρόταση για την συμμετοχή στο Champions League μέσω των επιδόσεων των συλλόγων στη διοργάνωση στο πρόσφατο παρελθόν, διαμορφώνεται και γίνεται αποδεκτή από την ECA.

Στη νέα μορφή, την οποία θα πάρει η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση από την σεζόν 2024-2025, φέρονταν να υπάρχουν και δυο θέσεις για ομάδες που δεν θα κατάφερναν να βρεθούν στο Champions League μέσω των προνομιούχων στρωμάτων στη βαθμολογία των πρωταθλημάτων των χωρών τους.

Αυτές θα δίνονταν σε συλλόγους των οποίων θα λαμβάνονταν υπόψιν οι επιδόσεις στη διοργάνωση την τελευταία 5ετία, ώστε ουσιαστικά να κερδίζουν αυτά τα bonus «εισιτήρια» στο τουρνουά, λόγω και των αποτελεσμάτων που θα είχαν στο πρόσφατο παρελθόν.

Αυτό δεν γινόταν εύκολα αποδεκτό από την Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) κι έτσι μετά το meeting της Δευτέρας με την UEFA, το συγκεκριμένο πλάνο αλλάζει ώστε να υπάρξει απόλυτη συμφωνία.

Αυτές οι δύο θέσεις, θα πηγαίνουν σε ομάδες, βάσει της κατάταξης των χωρών τους στη λίστα Country Coefficient της κάθε διαφορετικής ποδοσφαιρικής χρονιάς. Αυτή τη στιγμή η Αγγλία και η Ολλανδία προπορεύονται σε αυτό το κομμάτι, λόγω των επιδόσεων των ομάδων τους φέτος.

Έτσι, αν για παράδειγμα ίσχυε το συγκεκριμένο μέτρο από τη νέα αγωνιστική περίοδο, η της Premier League, Τότεναμ, τη δεδομένη χρονική στιγμή θα εξασφάλιζε μια θέση στ' αστέρια.

Επιπλέον, τα γκρουπ τελικά θα έχουν 8 παιχνίδια κι όχι 10, όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό.

Champions League: Η UEFA σκέφτεται «Final 4», χωρίς διπλούς ημιτελικούς!

Champions League: Το νέο φορμάτ θα αποφέρει 5 δισ. ευρώ ετησίως στην UEFA!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα