Τσέφεριν: «Πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις για τον κανονισμό του χεριού»

Κώστας Τόπας
Τσέφεριν: «Πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις για τον κανονισμό του χεριού»

bet365

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν μίλησε για τη λειτουργία του VAR στις κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις αλλά και για τα παράπονα που υπάρχουν για τις παραβάσεις με το χέρι.

Σε συνέντευξή του στην AS, ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, στάθηκε στο VAR που σύμφωνα με τα λεγόμενά του λειτούργησε σωστά φέτος, αλλά παράλληλα εξέφρασε και τα παράπονά του για μερικούς κανόνες διαιτησίας, όπως αυτός του χεριού.

«Το VAR λειτουργεί σε αγώνες της UEFA. Στο Euro ήταν πολύ καλό, το ίδιο και στο Champions League και στο Europa League. Το μόνο πράγμα για το οποίο έχω αμφιβολίες είναι ο κανόνας του χεριού. Έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών περίεργων καταστάσεων, όπως όταν η μπάλα χτυπάει έναν παίκτη στο κεφάλι και μετά πηγαίνει στο χέρι του.

Για παράδειγμα, ο Φίγκο μου είπε κάποτε ότι αν υπήρχαν αυτοί οι κανόνες όταν ήταν παίκτης, θα έπρεπε να πετάξει την μπάλα στο χέρι του αντιπάλου για να κερδίσει φάουλ. Είναι δύσκολο για τους παίκτες αν τιμωρείται κάθε επαφή με το χέρι. Που να τα βάλουν; Δεν μπορείτε να παίξετε με τα χέρια σας πίσω από την πλάτη σας. Υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει και πρέπει να το συζητήσουμε περισσότερο», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της UEFA.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα