Γκουαρδιόλα - Champions League: Η «κατάρα» του Σέλουκ συνεχίστηκε, έκτος αποκλεισμός στα ημιτελικά σε δώδεκα χρόνια (vid)

Newsroom
Γκουαρδιόλα - Champions League: Η «κατάρα» του Σέλουκ συνεχίστηκε, έκτος αποκλεισμός στα ημιτελικά σε δώδεκα χρόνια (vid)

bet365

Νέα σεζόν, νέα αποτυχία για τον Πεπ Γκουαρδιόλα στο Champions League και η... αφρικανική κατάρα που του έριξε ο ατζέντης του Γιαγιά Τουρέ πίσω στο 2018 καλά κρατεί, με τον Καταλανό τεχνικό να σημειώνει τον έκτο του αποκλεισμό από τα ημιτελικά τα τελευταία δώδεκα χρόνια.

«Ο Γκουαρδιόλα κατάφερε να γυρίσει όλη την Αφρική εναντίον του, είμαι σίγουρος ότι πολλοί Αφρικανοί σαμάνοι θα κάνουν τα πάντα ώστε ο Γκουαρδιόλα να μη ξανακερδίσει το Champions League. Αυτή θα είναι μια αφρικανική κατάρα για τον Γκουαρδιόλα. Θα σου γυρίσιε μπούμερανγκ, Πεπ. Ο χρόνος θα δείξει αν θα αποδειχθώ σωστός ή λάθος»

Κάθε αποτυχία του Πεπ Γκουαρδιόλα στο Champions League και μια δικαίωση του ατζέντη του Γιαγιά Τουρέ, Ντμίτρι Σέλουκ, ο οποίος είχε ξεστομίσει την περίφημη «κατάρα» του πίσω στο 2018. Η... κατάρα αφορούσε τις επεισοδιακές σχέσεις του Ιβοριανού σταρ με τον Πεπ και τον τρόπο που αποχώρησε από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Καταλανός τεχνικός ολοκλήρωσε άλλη μια ευρωπαϊκή σεζόν δίχως την κούπα με τα μεγάλα αυτιά που τόσο του λείπει εδώ και έντεκα χρόνια κι αυτή τη φορά γνώρισε έναν από τους πιο οδυνηρούς αποκλεισμούς της καριέρας του, μετά την ήττα με 3-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης ενώ η Μάντσεστερ Σίτι προηγείτο με 1-0 μέχρι το 90'.

Οι Πολίτες δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε δεύτερο σερί τελικό και να διεκδικήσουν το πρώτο τους τρόπαιο, γεγονός που σήμανε αρνητική επίδοση για τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Συγκεκριμένα, ο Καταλανός μέτρησε τον έκτο του αποκλεισμό στα ημιτελικά του Champions League τα τελευταία δώδεκα χρόνια, δηλαδή έναν ανά δύο χρόνια και ισοφάρισε έτσι το αρνητικό ρεκόρ που κρατά ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Το 2010 και το 2012 έμεινε εκτός ως προπονητής της Μπαρτσελόνα, το 2014, το 2015 και το 2016 ως τεχνικός της Μπάγερν και φέτος είναι η πρώτη φορά που μένει εκτός από τα ημιτελικά στο τιμόνι της Μάντσεστερ Σίτι. To 2017 αποκλείστηκε από τη Μονακό του Κιλιάν Μπαπέ στους «16», ακολούθησαν τρεις σερί αποκλεισμοί στα προημιτελικά από Λίβερπουλ, Τότεναμ και Λειψία κατά σειρά, ενώ πέρυσι έφτασε στον τελικό αλλά δεν κατάφερε να σηκώσει το Άγιο Δισκοπότηρο χάνοντας στον τελικό από την Τσέλσι του Τόμας Τούχελ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα