Μπακασέτας - Σιώπης: Το ντόμινο που μπορεί να στείλει την Τράμπζονσπορ στους ομίλους του Champions League

Μπακασέτας - Σιώπης: Το ντόμινο που μπορεί να στείλει την Τράμπζονσπορ στους ομίλους του Champions League

bet365

Η Τράμπζονσπορ των Μπακασέτα-Σιώπη στέφθηκε πρωταθλήτρια κι ως εκ τούτου κέρδισε την έξοδο στα προκριματικά του Champions League, αλλά ο αποκλεισμός των ρωσικών ομάδων προκαλεί ντόμινο που μπορεί να τη στείλει απευθείας στους ομίλους!

Η UEFA ανακοίνωσε τον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά κύπελλα της σεζόν 2022/23, απόφαση που επέφερε αναμενόμενα ανακατατάξεις. Η εν λόγω ποινή στους ρωσικούς συλλόγους σήμανε ότι το εισιτήριο της απευθείας συμμετοχής στους ομίλους του Champions League θα μεταβιβασθεί από τη Ρωσία στην επόμενη χώρα του ranking που είναι η Σκωτία, κι έτσι όλα δείχνουν πως την επόμενη σεζόν θα δούμε στα «αστέρια» τον Γιώργο Γιακουμάκη και τον Βασίλη Μπάρκα ως πιθανότεροι πρωταθλητές της Premiership με τη Σέλτικ!

Αυτό, όμως, δεν είναι το μοναδικό ντόμινο και μάλιστα, με ελληνικό ενδιαφέρον που προκάλεσε η ποινή της UEFA. Γιατί εκτός των Γιακουμάκη-Μπάρκα, απευθείας είσοδο στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ενδέχεται να εξασφαλίσουν και οι Τάσος Μπακασέτας και Μανώλης Σιώπης ως πρωταθλητές Τουρκίας με την Τράμπζονσπορ!

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Σύμφωνα με τρεις προϋποθέσεις. Όλα αρχίζουν από τη Βιγιαρεάλ, η οποία είναι η μοναδική από τις ομάδες των ημιτελικών του φετινού Champions League που δεν έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους μέσω πρωταθλήματος για τη νέα σεζόν. Αν λοιπόν το Κίτρινο Υποβρύχιο δεν κατακτήσει τη φετινή κούπα (το πιο πιθανό), τότε το εισιτήριό της περνάει στη 12η χώρα του ranking της UEFA, που είναι η Ουκρανία! Από τον αποκλεισμό δηλαδή των ρωσικών ομάδων, θα επωφεληθεί η πρωταθλήτρια Ουκρανίας, Σαχτάρ Ντόνετσκ, σενάριο που κρύβει την ειρωνεία του, τηρουμένων όσων συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες μεταξύ των δύο χωρών.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι κανένας ουκρανικός σύλλογος δεν εγγυάται πως θα βρίσκεται σε θέση να αγωνιστεί μετά τον πολύμηνο πόλεμο σε βάρος της Ουκρανίας που μαίνεται μέχρι και σήμερα, τότε σε περίπτωση μη συμμετοχής της Σαχτάρ, η θέση των ομίλων θα περάσει στην πρωταθλήτρια της αμέσως επόμενης χώρας (Τουρκία), που είναι η Τράμπζονσπορ των δικών μας, Μπακασέτα-Σιώπη!

Έτσι, έστω κι αν μεσολαβούν αρκετά στάδια μέχρι να φτάσει το εισιτήριο στα χέρια της Τράμπζον, δεν αποκλείεται να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Champions League τέσσερις Έλληνες παίκτες, χωρίς καν να παίξουν προκριματικά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα