Λίβερπουλ - Μπενφίκα 3-3: Με... Mr. Assist Τσιμίκα και Φιρμίνο σφράγισε την πρόκριση στους «4» (vid)

Λίβερπουλ - Μπενφίκα 3-3: Με... Mr. Assist Τσιμίκα και Φιρμίνο σφράγισε την πρόκριση στους «4» (vid)

bet365

Στο κορυφαίο ευρωπαϊκό βράδυ του Κώστα Τσιμίκα στο «Άνφιλντ» (δύο ασίστ), ο Φιρμίνο πήρε ξανά το όπλο του (δύο γκολ), «καθαρίζοντας» την πρόκριση της Λίβερπουλ στους «4» του Champions League παρά το 3-3 κόντρα στη Μπενφίκα του «λαμπερού» Νούνιες.

Το ευρωπαϊκό κοστούμι τού πηγαίνει… γάντι. Ο Κώστας Τσιμίκας επέστρεψε στη δράση με τη Λίβερπουλ στο Champions League και φρόντισε να κρίνει την ελληνική «μονομαχία» των προημιτελικών, απέναντι στον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Πώς αλλιώς; Με τις ασίστ του. Χάρη σε δύο δημιουργίες του εξαιρετικού απόψε, Έλληνα μπακ και με έτερο πρωταγωνιστή τον Ρομπέρτο Φιρμίνο, οι Reds προκρίθηκαν για δεύτερη σερί φορά χωρίς να νικήσουν στο «Άνφιλντ» (3-3), απέναντι στη Μπενφίκα και τον Ντάρβιν Νούνιες που «έλαμψε» ξανά στο κορυφαίο επίπεδο κι ετοιμάζεται για το step-up στην καριέρα του.

Ο «Τσίμι» άρπαξε την ευκαιρία με το καλησπέρα. Το rotation του Κλοπ έπειτα από δύο απαιτητικά ματς σε Λισαβόνα και Μάντσεστερ ήταν ευρύ και ο διεθνής μπακ πήρε θέση στα αριστερά της άμυνας, δείχνοντας ότι περίμενε εναγωνίως αυτό το ματς. Από την αρχή αποτέλεσε στήριγμα του Ζότα από αριστερά στην ανάπτυξη των Reds και κατοχύρωσε τις εκτελέσεις κόρνερ από την ίδια πλευρά. Η Λίβερπουλ βέβαια τα… χρειάστηκε στο 13’, όταν το φοβερό σουτ του Έβερτον έφυγε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Άλισον. Η συνέχεια, όμως, ανήκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι υποχρέωσαν τον Βλαχοδήμο στο 20’ να συνεχίσει από εκεί που το… άφησε στο «Ντα Λουζ», πραγματοποιώντας σπουδαία διπλή επέμβαση σε Φιρμίνο και Ζότα. Ένα λεπτό αργότερα, ο Τσιμίκας πήρε τη θέση του Ρόμπερτσον και δημιούργησε γκολ-καρμπόν με το 1-0 του πρώτου αγώνα, σερβίροντας τη μπάλα με εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ στο κεφάλι του Κονατέ.

Αμυντικά παρ’ όλα αυτά το σύνολο του Κλοπ παρουσιάστηκε επιρρεπές σε λάθη και κενά. Και η Μπενφίκα είχε έρθει αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί οτιδήποτε της χαρίσει η άμυνα των Reds. Αφού το γκολ του Νούνιες στο 23’ ακυρώθηκε για οφσάιντ, ο Ράμος σκόραρε εννέα λεπτά αργότερα φεύγοντας από καλυπτόμενη θέση, νικώντας με τρομερό τελείωμα τον Άλισον για το άμεσο 1-1.

Απέμεναν δύο γκολ ακόμα για τη Μπενφίκα για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Και στο φινάλε τα βρήκε. Αλλά ήταν πολύ αργά, διότι πρώτα είχε δεχθεί εκείνη άλλα δύο γκολ, με τη Λίβερπουλ να αποκτά ξεκάθαρο προβάδισμα πια στο δεύτερο μέρος.

Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο ο Φιρμίνο να ήταν δύστοκος και υπερβολικά αλτρουιστής σπαταλώντας μερικές κλασικές ευκαιρίες, αλλά στο δεύτερο πήρε το «όπλο» του και έκρινε με συνοπτικές διαδικασίες τις τύχες του ζευγαριού. Στο 56’, ο Βλαχοδήμος έχασε τη μπάλα στην προσπάθειά του να μπλοκάρει, ο Βερτόνχεν πραγματοποίησε «εγκληματικό» παράλληλο γύρισμα στα… τυφλά κι έτσι ο Ζότα με σέντρα-σουτ μοίρασε το πανεύκολο 2-1 για τον Βραζιλιάνο. Ο «Μπόμπι» χρίστηκε, μάλιστα, για δεύτερη φορά σκόρερ στο 65’, από την ισάριθμη ασίστ του δικού μας, Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος από άλλη μια καλοχτυπημένη στημένη μπάλα δημιούργησε το 3-1, καταγράφοντας έτσι τις πρώτες του ασίστ στο Champions League με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Η Μπενφίκα δεν παράτησε το ματς και λίγο έλειψε να προσθέσει άγχος στους Reds στα τελευταία δευτερόλεπτα. Στην ουσία, όμως, το υπόλοιπο του ματς εξελίχθηκε σε ένα showcase του Ντάρβιν Νούνιες, ο οποίος το καλοκαίρι θα προσφέρει σίγουρα «τρελό» ποσό στα ταμεία των Αετών. Ο Ουρουγουανός φορ πρωταγωνίστησε, σκόραρε στο 83’ για την ισοφάριση σε 3-3 (με τον Γιάρεμτσουκ να έχει μειώσει πρώτα σε 3-2 στο 73’), απείλησε στο αμέσως επόμενο λεπτό με πολύ δύσκολο σουτ στη γωνία που απέκρουσε ο Άλισον και είχε και δεύτερο ακυρωθέν γκολ στις καθυστερήσεις για το 3-4. Με μία φράση, ήταν… παντού για τους Αετούς, μέσα σε κάθε φάση, ωστόσο, δεν μπόρεσε να αποσοβήσει τον αποκλεισμό της ομάδας του Βλαχοδήμου και την πρόκριση των Reds, που βαδίζουν για 12η φορά στα ημιτελικά του Champions League για να αναμετρηθούν με το «θαυματουργό» Κίτρινο Υποβρύχιο του Ουνάι Έμερι.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Γκόμες, Κονατέ, Ματίπ, Τσιμίκας, Κεϊτά, Μίλνερ (57’ Τιάγκο), Χέντερσον, Ζότα, Φιρμίνο (90+2' Οριγκί), Ντίας (66’ Μανέ)

Μπενφίκα (Νέλσον Βερίσιμο): Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο (90+1', Ντίας), Οταμέντι, Φερτόνχεν, Γκριμάλδο, Βάιγκλ, Τάαραμπτ (66’ Ζοάο Μάριο), Έβερτον (90+2' Αλμέιδα), Γκονσάλβες (46’ Γιάρεμτσουκ), Ράμος (78’ Μπερνάρντο), Νούνιες

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα