Μπενφίκα - Λίβερπουλ 1-3: Μισή πρόκριση πριν τον «τελικό» με Σίτι (vid)

Μπενφίκα - Λίβερπουλ 1-3: Μισή πρόκριση πριν τον «τελικό» με Σίτι (vid)

bet365

Κυρίαρχη για ένα ημίχρονο, ριψοκίνδυνη για ένα 20λεπτο, η Λίβερπουλ σφράγισε παρά τα εμπόδια που της ύψωσαν Βλαχοδήμος και Μπενφίκα τη νίκη-μισή πρόκριση (1-3) χάρη σε γκολ του Ντίας στο 88' και βλέπει το ματς της χρονιάς κόντρα στη Σίτι.

Ο μοναδικός φόβος μιας ενδεχόμενης αποτυχίας στη Λισαβόνα πριν από το ματς ήταν η «συντήρηση δυνάμεων». Άπαντες στις τάξεις της Λίβερπουλ είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους το ματς-τελικό του Σαββατοκύριακου στην Premier League απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι κι αυτή ίσως ήταν η μόνη «παγίδα» ικανή να εγκλωβίσει τους Reds απέναντι στην παρέα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Και για ένα 20λεπτο στο δεύτερο μέρος, λίγο έλειψε να το κάνει με αρνητικά αποτελέσματα. Ωστόσο, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λουίς Ντίας (γκολ και ασίστ) και παρά την εκπληκτική απόδοση του Έλληνα κίπερ των Αετών, η Λίβερπουλ, πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στη Μπενφίκα, τη νίκη και μάλιστα με σκορ τέτοιο που της δίνει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο «Άνφιλντ» (1-3) και την ελευθερία να εστιάσει στο παιχνίδι της χρονιάς που ακολουθεί στο «Etihad».

Με όλα τα «όπλα» της στην αποστολή και τον Κώστα Τσιμίκα στον πάγκο, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ απέδειξε για 45 λεπτά τη διαφορά κλάσης που χωρίζει τις δύο ομάδες. Απόλυτη κυριαρχία, ματς για σεμινάριο από τον Αλεξάντερ-Άρνολντ που «οργίασε» με τις βαθιές μπαλιές του και υπερβολικός φόρτος εργασίας για τον Βλαχοδήμο, χάρη στον οποίον ουσιαστικά το σκορ ημιχρόνου περιορίστηκε στο 0-2. Ο διεθνής πορτιέρε άρχισε εντυπωσιακά την αναμέτρηση, λέγοντας όχι στον Σαλάχ στο 10’ και σε δύο αλλεπάλληλα σουτ από Μανέ και Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 12’. Ωστόσο, η άμυνά του προδόθηκε στην πρώτη στημένη μπάλα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Στο 17’ ο Ρόμπερτσον εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Κονατέ «πέταξε» ολομόναχος στην καρδιά της περιοχής για την καρφωτή κεφαλιά, ανοίγοντας το σκορ. Ήταν το παρθενικό γκολ του Γάλλου στόπερ στους Κόκκινους και σημειώθηκε με τη γνωστή συνταγή τους, δηλαδή με κεφαλιά κι από κόρνερ του Σκωτσέζου μπακ. Μετά από άλλα 17 λεπτά, στο 34’, οι Reds βρήκαν και δεύτερο γκολ, έπειτα από αριστουργηματική επίθεση και την απολαυστική 40άρα μπαλιά του Αλεξάντερ-Άρνολντ που έβγαλε σε κενό χώρο τον Ντίας. Ο Κολομβιανός σέρβιρε πάρε-βάλε με κεφαλιά τη μπάλα στον Μανέ κι εκείνος με κενή εστία δεν αστόχησε. Ο Βλαχοδήμος όπως και στο πρώτο γκολ δεν είχε περιθώριο αντίδρασης, αλλά σε κάθε άλλη περίπτωση κατέβασε ρολά, λέγοντας «όχι» σε δύο τετ-α-τετ κόντρα σε Ντίας (24’) και Σαλάχ (45’).

Η ανάπαυλα, ωστόσο, λειτούργησε ως αλλαγή διακόπτη και οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν μεταμορφωμένες, η καθεμία προς το αντίθετο. Οι Reds δεν πατούσαν καλά από το πρώτο λεπτό, οι Αετοί ανέκτησαν τη συγκρότησή τους και μπήκαν ξανά στο ματς με το… καλησπέρα. Μόλις στο 49’, από κλέψιμο στη μεσαία γραμμή, ο ταχύτατος Ράφα Σίλβα ξεδίπλωσε την αντεπίθεση από δεξιά και σέντραρε προς τον Νούνιες, με τον Κονατέ να βρίσκει «αέρα» στην προσπάθειά του να απομακρύνει και τον Ουρουγουανό να λέει «ευχαριστώ» πλασάροντας εύκολα τον Άλισον. Ήταν το «καμπανάκι» πως τίποτα δεν είχε τελειώσει για το σύνολο του Κλοπ, που συνέχισε «υπνωτισμένο» μέχρι το 65’ και κινδύνευσε να ισοφαριστεί, αλλά ο Άλισον απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Έβερτον στο 60’.

Ο Βλαχοδήμος από πρωταγωνιστής στο πρώτο μέρος έγινε… θεατής στο δεύτερο, μέχρι η Λίβερπουλ να κοντρολάρει τον ρυθμό στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Και τελικά να βρει το τρίτο γκολ στο φινάλε. Ο Ντίας προειδοποίησε στο 82’ με το άστοχο πλασέ του εντός περιοχής, αλλά στο 87’ δεν άφησε τη φανταστική κάθετη του Ναμπί Κεϊτά να πάει χαμένη, περνώντας τον Έλληνα κίπερ και πλασάροντας σε κενή εστία για το 1-3. Ο Ντίας έγινε έτσι ο πρώτος Κολομβιανός με γκολ και ασίστ σε ένα νοκ-άουτ παιχνίδι του θεσμού από τα προημιτελικά και μετά.

Το υποτιμημένο και χωρίς αντίκρισμα ρεσιτάλ του Βλαχοδήμου ολοκληρώθηκε με μία ακόμη επέμβαση στο 90+7’ σε νέο τετ-α-τετ απέναντι στον Ζότα.

Μπενφίκα (Νέλσον Βερίσιμο): Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο, Οταμέντι, Βερτόνχεν, Γκριμάλντο, Σίλβα, Βάιγκλ, Τααράμπτ (70’ Μεϊτέ), Έβερτον (82’ Γιάρεμτσουκ), Ράμος (86’ Μάριο), Νούνιες

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (89’ Γκόμεζ), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Κεϊτά (89’ Μίλνερ), Τιάγκο (61’ Χέντερσον), Ντίας, Μανέ (61’ Φιρμίνο), Σαλάχ (61’ Ζότα)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα