Φιρμίνο: Το ημίχρονο του γκολ και της σταθερότητας (pics & vid)

Φιρμίνο: Το ημίχρονο του γκολ και της σταθερότητας (pics & vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Φιρμίνο: Το ημίχρονο του γκολ και της σταθερότητας (pics & vid)

bet365

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο μέσα σε ένα ημίχρονο στο Μιλάνο έκανε ακριβώς αυτό για το οποίο επέλεξε να τον ρίξει ο Κλοπ στο παιχνίδι με την Ίντερ. Το γκολ από το πουθενά και η συνέπειά του, όπως παρουσιάζονται από το WyScout.

Ο Βραζιλιάνος μόνο δεδομένη δεν έχει τη μια από τις τρεις θέσεις της επίθεσης στους «κόκκινους», ειδικά τώρα που προστέθηκε και ο Λουίς Ντίας για τις θέσεις της γραμμής κρούσης, όπου υπάρουν οι Σαλάχ, Μανέ και Ζότα.

Ο Κλοπ που εμπιστεύθηκε τον Χάρβεϊ Έλιοτ για την 11άδα της Λίβερπουλ στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ίντερ, όμως, ο νεαρός ποδοσφαιριστής στο ντεμπούτο του στην διοργάνωση δεν μπορούσε να δώσει το διαφορετικό που θα οδηγούσε την ομάδα του λιμανιού στο θετικό αποτέλεσμα.

Ο Φιρμίνο πήρε την εντολή να βάλει τη φανέλα, το σορτσάκι και τα παπούτσια του και μπορεί ν' αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο, όμως, έκανε αυτά που έπρεπε, τόσο ανοίγοντας το σκορ προτού το γκολ του Σαλάχ, όσο και διατηρώντας τα δικά του στάνταρ στα γνωστά του επίπεδα.

  • Θετικό πρόσημο είτε παίζει ένα ημίχρονο, είτε όλο το ματς, είτε 25'

Η κορυφαία πλατφόρμα στατιστικών ποδοσφαίρου, WyScout παρουσιάζει ότι ο Ρομπέρτο Φιρμίνο για τη φετινή σεζόν έχει μέσο όρο ενεργειών που ολοκληρώνονται με επιτυχία σε ποσοστό 56,4%. Γενικά κινείται στις 71 ενέργειες ανά ματς. Σε 48 αγωνιστικά λεπτά στο χορτάρι του «Τζουσέπε Μεάτσα», ο «Μπόμπι» έφτασε στις 50 και ολοκλήρωσε με επιτυχία τις 32, φτάνοντας σε ποσοστό 64%!

Για να καταλάβει κανείς την σταθερότητά του, ο Φιρμίνο είχε ακριβώς το ίδιο ποσοστό και στο πρόσφατο «διπλό» επί της Μπέρνλι όπου αγωνίστηκε σε όλο το ματς (φτάνοντας κανονικά στις 70 ενέργειες), ενώ, μεγαλύτερο ποσοστό με λιγότερο χρόνο συμμετοχής (78'), είχε στις 16 Ιανουαρίου στο 3-0 επί της Μπρέντφορντ όπου απέδωσε θετικά στο 70% των προσπαθειών του.

Φροντίζει να μη ρίχνει τους αριθμούς του, ακόμα κι αν παίζει 25', όπως το έκανε στις 28/12/2021 απέναντι στην Λέστερ και είχε 16/10 ενέργειες (63%).

Οι ενέργειες του Φιρμίνο με την Ίντερ

Οι ενέργειες του Φιρμίνο με την Ίντερ από το WyScout

Το heatmap του Φιρμίνο με την Ίντερ

Το heatmap του Φιρμίνο με την Ίντερ από το WyScout

  • Το δουλεμένο γκολ από την προπόνηση

Ο Γιούργκεν Κλοπ εξήρε τη δουλειά του συνεργάτη του, Πίτερ Κράβιετς και των υπόλοιπων μελών του τιμ των αναλυτών για τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε το κόρνερ του Ρόμπερτσον στο 75', οδηγώντας στο πρώτο από τα δυο γκολ της Λίβερπουλ στο Μιλάνο.

Ο Φιρμίνο προφανώς ήξερε ακριβώς που να κινηθεί, πως να επιλέξει να βρει τη μπάλα δίχως να γυρίσει καν το κορμί του. Κατευθύνθηκε γρήγορα προς το πρώτο δοκάρι, έχοντας πάνω του μαρκάρισμα man-to-man, όπως συνέβη και με τον Λουίς Ντίας.

Ένας αμυνόμενος κάλυπτε χώρο στην μικρή περιοχή μένοντας στάσιμος κι άλλος ένας ήταν στη γραμμή της εστίας για να βοηθήσει την τερματοφύλακα. Και οι όλοι οι υπόλοιποι περίμεναν κοντά στα όρια της περιοχής ώστε να υππάρχει ανοιχτός διάπλατα ο διάδρομος για τον Φιρμίνο.

Με τον τρόπο που σκόραρε εκείνος, φτάνοντας στα 8 τέρματα στις 12 πιο πρόσφατες συμμετοχές του στο Champions League, ξεγέλασε το 0,06 των xGoals του στην αναμέτρηση, αφού άλλωστε ήταν και η πρώτη τελική της Λίβερπουλ προς την εστία σε όλο το ματς!

Η κίνηση του Φιρμίνο στο κόρνερ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα