Ολυμπιακός: Όταν... λιώνει τα χιόνια το ερυθρόλευκο παγοθραυστικό (vids)

Ολυμπιακός: Όταν... λιώνει τα χιόνια το ερυθρόλευκο παγοθραυστικό (vids)

Ολυμπιακός: Όταν... λιώνει τα χιόνια το ερυθρόλευκο παγοθραυστικό (vids)

bet365

Κάθε που χιονίζει ο Ολυμπιακός... κερδίζει! Οι ερυθρόλευκοι, δύο φορές έπαιξαν σε λευκό τοπίο για πρόκριση και τα κατάφεραν περίφημα!

Παγοθραυστικό ο Ολυμπιακός. Υπερβολή; Καθόλου!

Η ιστορία των πρωταθλητών Ελλάδας στα χιόνια έχει πολλή χαρά, γκολ και στιγμές που θα μείνουν για πάντα γραμμένες στο ερυθρόλευκο βιβλίο των επιτευγμάτων.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη στιγμή που ο Στέλιο Γιαννακόπουλος... τρώει χιόνι μέσα στο Ζάγκρεμπ και να στέλνει την ομάδα του στην επόμενη φάση; Ποιος θα βγάλει από το μυαλό του τον Κάρολ και το γκολ του Φουστέρ στην παγωμένη Μόσχα!

Στους «8» μέσα από τα χιόνια

9/12 του 1998: Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ. Εκεί, οι παίκτες του Μπάγεβιτς παίρνουν μια ισοπαλία (1-1) που τoυς στέλνει στους «8» του θεσμού και τους κάνει να γράψουν την πιο ένδοξη σελίδα της ομάδας στο θεσμό των αστεριών. Η κεφαλιά του Γιαννακόπουλου λιώνει τους... πάγους του Ζάγκρεμπ και στέλνει στους... επτά ουρανούς το Λιμάνι.

Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν και συγκέντρωσαν 11 βαθμούς γνωρίζοντας μόλις μία ήττα, από τον Αγιαξ στο Άμστερνταμ με 2-0.

Στους «8» αντιμετώπισε τη Γιουβέντους, όπου θα μπορούσε να έχει περάσει στα ημιτελικά - αρκεί ο αέρας να μην είχε κάνε τον Ελευθερόπουλο να βγει στην έξοδο που έβαλε στοπ, σε μια παραλίγο επική πρόκριση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Λάντιτς, Μίσκαν, Γιύριτς, Σάριτς, Τ΄κιτς, Σίμιτς, Ρουκάβινα, Γέλιτσιτς, Μίκιτς, Μούτσνιν, Μάριτς

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Αμανατίδης, Ανατλάκης, Καραταΐδης, Μαυρογενίδης, Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος, Γιαννακόπουλος, Νινιάδης, Πουρσανίδης, Γκόγκιτς.

image

image

image

image

image

image

Κάρολ και Φουστέρ οι ήρωες της Μόσχας

14/2/2012: Ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Μόσχα (1-0, Φουστέρ) με ήρωα τον Κάρολ, που έπιασε πέναλτι!

Στο 71' η κεφαλιά του Τοροσίδη βρήκε το δοκάρι, ωστόσο στην εξέλιξή της ο Φουστέρ άνοιξε το σκορ δίνοντας τεράστιο προβάδισμα στην ομάδα του.

Τα πάντα πήγαν να έρθουν τούμπα στο 73', μόλις 2' μετά το γκολ. Η κάθετη του Νάτχο στον Καραντενίζ, έβγαλε τον Τούρκο απέναντι από τον Μέγερι που τον ανέτρεψε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρουμπίν Καζάν: Αρλάουσκις, Κούζμιν, Νάβας, Μποκέτι, Σαρόνοφ, Νέμοφ, Ριαζάντσεφ (83' Κασάεφ), Νάτχο, Καραντενίζ, Ντιαντιούν (46' Ανσάλντι), Βαλντές (82' Μάρτινς).

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ (33' Παπάζογλου), Μαρκάνο, Χολέμπας, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Μακούν, Φουστέρ (74' Κάρολ), Μιραλάς, Τζιμπούρ (81' Μοντέστο).

Ο Κάρολ μπήκε παγωμένος, ωστόσο την επέμβαση που έκανε στην εκτέλεση του Νάτχο θα τη θυμάται σε όλη του τη ζωή. Κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό, και έδωσε στην ομάδα του μια τεράστια πρόκριση.

Φέρτε του τη Μάντσεστερ! (vids & pics)

a

a

a

a

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα