Τσέλσι: Πρόβλημα με τους ανεμβολίαστους παίκτες ενόψει Λιλ, μετά τα νέα μέτρα στη Γαλλία

Τσέλσι: Πρόβλημα με τους ανεμβολίαστους παίκτες ενόψει Λιλ, μετά τα νέα μέτρα στη Γαλλία

bet365

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για την είσοδο των αθλητών στη Γαλλία προκάλεσε ανησυχία στην Τσέλσι, λόγω των ανεμβολίαστων παικτών της που θα τεθούν αυτόματα νοκ-άουτ από τη ρεβάνς των «16» του Champions League κόντρα στη Λιλ (16/3).

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους αθλητές όλων των κατηγοριών κι από τον κανόνα δεν θα εξαιρεθούν ούτε εκείνοι που θα πρέπει να ταξιδέψουν στη χώρα για έναν αγώνα. Μέτρο που έχει σημάνει «συναγερμό» στις τάξεις της Τσέλσι, καθώς επικρατεί φόβος πως ο Τόμας Τούχελ θα στερηθεί των παικτών της που παραμένουν ανεμβολίαστοι για τη ρεβάνς κόντρα στη Λιλ στο πλαίσιο των «16» του Champions League, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 16 Μαρτίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail», η Τσέλσι διαθέτει ορισμένο αριθμό ποδοσφαιριστών που δεν είναι μερικώς ή πλήρως εμβολιασμένοι κι από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε η είδηση οι ιθύνοντές της βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με την UEFA για το τι μέλλει γενέσθαι στο πρωτόκολλο των διασυλλογικών διοργανώσεων.

Μέχρι στιγμής, το πρωτόκολλο της UEFA προβλέπει ότι οι ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να ταξιδέψουν λόγω των περιορισμών σε μια χώρα θα λογίζονται ως κρούσματα Covid-19, αυξάνοντας, έτσι, τις πιθανότητες για μία ομάδα να ξεμείνει από παίκτες και το ματς να οδηγηθεί σε αναβολή.

Την περασμένη σεζόν, πάντως, σε αντίστοιχες περιπτώσεις περιορισμών και υποχρεωτικής καραντίνας, η τακτική της διοργανώτριας αρχής ήταν να μεταθέτει τους αγώνες σε ουδέτερο έδαφος. Κάτι τέτοιο, όμως, φαντάζει αμφίβολο εν προκειμένω, αφού μια τέτοια απόφαση θα πλήξει το κύρος της πανευρωπαϊκής οδηγίας υπέρ του εμβολιασμού.

Μένει να φανεί αν μέχρι τα μέσα Μαρτίου οι εν λόγω παίκτες των Λονδρέζων (τα ονόματά τους δεν έχουν γίνει γνωστά) θα έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους ή αν θα υπάρξει κάποια άλλη λύση σε συνεννόηση με την UEFA. Διαφορετικά, ο Γερμανός τεχνικός θα χάσει αρκετά στελέχη του από τη ρεβάνς κόντρα στους Λιλουά.

Ανάλογο πρόβλημα ενδέχεται να προκύψει και στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία θα κληθεί να ταξιδέψει στη Γαλλία για τη ρεβάνς κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν στις 9 Μαρτίου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα