Ζάλτσμπουργκ - Σεβίλλη 1-0: Ο Οκάφορ την έστειλε στους «16» (vid)

Newsroom
Ζάλτσμπουργκ - Σεβίλλη 1-0: Ο Οκάφορ την έστειλε στους «16» (vid)

bet365

Το γκολ του Οκάφορ ήταν αρκετό για τη Ζάλτσμπουργκ να κάμψει την αντίσταση της Σεβίλλης (1-0) και να πάρει τη πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Συνεχίζουν στο Europa το ευρωπαϊκό τους ταξίδι οι Σεβιγιάνοι.

Οι δυο απανωτές ήττες είχαν ρίξει από την κορυφή του ομίλου τη Ζάλτσμπουργκ, η οποία έπαιζε τα ρέστα της απέναντι στη Σεβίλλη στο καθοριστικό παιχνίδι που έκρινε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Από την πλευρά τους οι Σεβιγιάνοι επιζητούσαν ένα σπουδαίο διπλό στην Αυστρία που θα της επανάφερε από την κόλαση και θα υπέγραφε με τον καλύτερο τρόπο ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ που τους έφερε από την τελευταία θέση, μια ανάσα από το εισιτήριο για τους «16». Και η αλήθεια είναι πως το σύνολο του Λοπετέγκι κατέθεσε ό,τι διαπιστευτήριο κουβαλούσε για να το πετύχει.

Οι προσπάθειές τους όμως δεν ήταν αρκετές. Αντιθέτως το γκολ του Οκάφορ (50΄) αρκούσε στους Αυστριακούς να πάρουν τη νίκη 1-0 και να προκριθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην επόμενη φάση του Champions League. Μέχρι τότε πάντως οι γηπεδούχοι... πάσχιζαν. Η Σεβίλλη είχε την κατοχή αλλά και ευκαιρίες για να απειλήσει την αντίπαλο, η οποία όμως αποδείχθηκε πιο εύστοχη και πήρε το προβάδισμα στις αρχές του δευτέρου μέρους.

Το γκολ άγχωσε τους Ανδαλουσιανούς που σαν να μην έφτανε αυτό είδαν στο 64΄τον Χορδάν να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αφήνει τους συμπαίκτες του να παλεύουν με 10 παίκτες. Το αριθμητικό μειονέκτημα τελικά αποδείχθηκε καταδικαστικό για τους Ισπανούς που δεν κατάφεραν να βρουν ποτέ απάντηση και έμειναν στην τρίτη θέση, εξορισμένοι πλέον να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο διοργάνωση του Europa League.

Ζάλτσμπουργκ (Ματίας Γιάισλε): Κον, Κρίστενσεν, Ονγκουένε, Σολέτ, Ούλμερ, Καμαρά, Άαρονσον, Σέιβαλντ, Σούσιτς (75΄Καπάλντο), Οκαφόρ (84΄Αντάμου), Αντεγιέμι

Σεβίλλη (Γιούλεν Λοπετέγκι): Μπόνο, Μοντιέλ (68΄Ρέκικ), Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Αουγκούστινσον (53΄Μιρ), Ρέγκες, Χορδάν, Ράκιτιτς (68΄Τόρες), Οκάμπος, Παπού Γκόμεζ (68΄Ροντρίγκεζ), Ελ Χανταντί

Βαθμολογία 7ου ομίλου:

1. Λιλ 11 (7-4)
2. Ζάλτσμπουργκ 10 (8-6)
3. Σεβίλλη 6 (5-5)
4. Βόλφσμπουργκ 5 (5-10)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα