Πόρτο - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3: Αλύγιστοι στους «16» οι Μαδριλένοι, με «τριάρα» σε ματς ροντέο (vid)

Νίκος Κικίδης
Πόρτο - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3: Αλύγιστοι στους «16» οι Μαδριλένοι, με «τριάρα» σε ματς ροντέο (vid)

bet365

Η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν λύγισε στο «Ντραγκάο», κέρασε «τριάρα» την Πόρτο και έκλεισε εισιτήριο για τους «16» σε ένα ματς - ροντέο με εκατέρωθεν αποβολές. Συνεχίζουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι στο Europa οι Πορτογάλοι.

Ακόμα κι όταν όλα δείχνουν αδιέξοδο, η σκληροτράχηλη Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε βρίσκει τον τρόπο να κάμπτει τα εμπόδια και να συνεχίζει ακάθεκτη το ταξίδι. Κι όπως αποδείχθηκε, ο «τελικός» απέναντι στην Πόρτο που έκρινε τη συνέχειά της στο Champions League δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Σε ένα ματς - ροντέο με εκατέρωθεν αποβολές, γκολ, τσαμπουκάδες και άνευ όρων κοκορομαχίες, οι Ροχιμπλάνκος ήταν πιστοί στο ραντεβού τους με την επόμενη φάση και χάρη σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος επικράτησαν 3-1 των Δράκων και τους έκλεψαν το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης.

Έπειτα από ένα στείρο πρώτο μέρος, οι Μαδριλένοι γνώριζαν πως στο δεύτερο όφειλαν να βγουν με το μαχαίρι στα δόντια αν δεν ήθελαν αυτό καταδικαστικό 0-0 να παραμείνει μέχρι το τελικό σφύριγμα. Η εικόνα τους όμως στα πρώτα λεπτά της επανάληψης δεν περιέγραφε μια ομάδα που πάλευε για την πρόκριση. Αντίθετα εκείνη που έφτασε πρώτη πιο κοντά στο γκολ ήταν η Πόρτο με τον Ταρέμι στο 52΄όμως το σουτ του πέρασε πάνω από την εστία του Όμπλακ. Κι εφόσον δεν πλήρωσε τη χαλαρότητά της, τελικά η Ατλέτικο ανέτρεψε τα δεδομένα και μπήκε σε θέση οδηγού. Έπειτα από κόρνερ που πέρασε από όλους, ο Γκριεζμάν μπήκε στην πορεία της μπάλας και κατάφερε να ανοίξει το σκορ (56΄) εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.

Το γκολ ανέβασε τόνους και αίματα, οι παίκτες των δυο ομάδων άρχισαν να χάνουν την ψυχραιμία τους και η κατάσταση ξέφυγε ολοκληρωτικά όταν ο Καράσκο αποβλήθηκε στο 67΄για χτύπημα στον Οτάβιο. Το αριθμητικό πλεονέκτημα των Δράκων ωστόσο δεν έμελλε να κρατήσει για πολύ. Δευτερόλεπτα μετά την επαναφορά της τάξης, το χάος ξέσπασε ξανά, με τον ρέφερι να αποβάλλει τον Γουέντελ της Πόρτο (70΄) για αγκωνιά και την απόλυτη ισορροπία να επιστρέφει. Με δέκα παίκτες πλέον, αμφότερες οι ομάδες κυνήγησαν το γκολ, σπατάλησαν ευκαιρίες και τελικά όλα ξεδιάλυναν στο 90'.

Σε ένα επιθετικό κρεσέντο στις καθυστερήσεις, οι Κορέα (90΄) και Ντε Πολ (90+2΄) καθάρισαν την υπόθεση πρόκριση για τους Ροχιμπλάνκος, με τον Ολιβέιρα απλώς να μειώνει στο τελικό 3-1 από το σημείο του πέναλτι (90+6΄). Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν λυτρωτικά την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση, την ίδια ώρα που η Πόρτο αρκέστηκε με τον υποβιβασμό της στο Europa League.

Πόρτο (Σέρχιο Κονσεϊσάο): Ντιόγκο Κόστα. Ζοάο Μάριο (81΄Ολιβέιρα), Εμπέμπα, Πέπε, Σανουσί (63΄Γουέντελ), Βιτίνια, Γκρούγιτς (81΄Κορόνα), Οτάβιο (81' Βιεϊρά), Ντίαζ, Ταρέμι (81΄Μαρτίνεζ), Εβανίλσον

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Γιορέντε, Βρσάλικο, Κοντογκμπιά, Ερμόσο, Ντε Πολ, Κόκε, Λεμάρ (66΄Κορέα), Καράσκο, Γκριεζμάν, Σουάρες (13΄Κούνια, 83΄Λόντι)

Βαθμολογία 2ου ομίλου

1. Λίβερπουλ 18 (17-6)
2. Ατλέτικο Μαδρίτης 7 (7-8)
3. Πόρτο 5 (4-11)
4. Μίλαν 4 (6-9)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα