Λίβερπουλ - Πόρτο 2-0: Ασταμάτητοι οι Κόκκινοι για το 5Χ5 (vid)

Νίκος Κικίδης
Λίβερπουλ - Πόρτο 2-0: Ασταμάτητοι οι Κόκκινοι για το 5Χ5 (vid)

bet365

Η Λίβερπουλ, με τον Κώστα Τσιμίκα στο αρχικό σχήμα, έκανε το καθήκον της απέναντι στην Πόρτο και με τη νίκη 2-0 διεύρυνε με άνεση το απόλυτο στον όμιλο.

Άνετη κι ωραία... Μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η Λίβερπουλ στη φετινή της πορεία στους ομίλους, με τους Κόκκινους να στήνουν δεύτερο πάρτι απέναντι στην Πόρτο (ακόμη κι αν δεν αντικατοπτρίζεται από το σκορ) και να διευρύνουν το νικηφόρο σερί τους στον όμιλο. Με τον Κώστα Τσιμίκα να παίρνει φανέλα βασικού και να αφήνει τη θέση του για τον Άντι Ρόμπερτσον στο 63,΄οι Κόκκινοι ήταν το αφεντικό από την αρχή του αγώνα και κατάφεραν να βρουν πρώτη φορά δίχτυα στο 37΄με τον Μανέ. Η χαρά του Σενεγαλέζου όμως κράτησε μόλις για μερικά δευτερόλεπτα , αφού τελικά το γκολ ακυρώθηκε έπειτα από τσεκ στο VAR.

Ότι δεν έγινε στο 37, ωστόσο, συνέβη στο 52΄. Οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν το φάουλ, η μπάλα απομακρύνθηκε από την άμυνα των Πορτογάλων και ο Τιάγκο έπιασε φοβερό, μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή για να γράψει το 1-0. Στο 70΄ο Σαλάχ με μια εκπληκτική ενέργεια ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0 για τη Λίβερπουλ που κατέβασε μηχανές και έδειχνε να αρκείται αυτή τη φορά με... ταπεινή νίκη. Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε τους γηπεδούχους να φτάνουν τους 15 βαθμούς στον όμιλο και την Πόρτο παραδόξως να...χαμογελά, αφού ανέβηκε στην δεύτερη θέση εκμεταλλευόμενη τον θρίαμβο της Μίλαν στη Μαδρίτη.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Γουίλιαμς, κονατέ, Μάτιπ, Τσιμίκας (63΄Ρόμπερτσον), Μόρτον, Τιάγκο (63΄Χέντερσον), Τσάμπερλειν, Σαλάχ (71΄Φαμπίνιο), Μανέ (71΄Οριγκί), Φιρμίνο

Πόρτο (Σέρχιο Κονσεϊσάο): Ντιόγκο Κόστα, Ζοάο Μάριο, Πέπε, Εμπέμπα, Σανούσι, Ουρίμπε (77΄Γκρούγκιτς), Ολιβέιρα (64΄Βιτίνια), Οτάβιο, Ντίαζ, Εβανίλσον (77΄Μαρτίνεζ), Ταρέμι (64΄Κονσεϊσάο)

Βαθμολογία

1. Λίβερπουλ 15 (15-5)
2. Πόρτο 5 (3-8)
3. Μίλαν 4 (5-7)
4. Ατλέτικο Μαδρίτης 4 (4-7)

Επόμενη αγωνιστική (7/12)

Μίλαν - Λίβερπουλ
Πόρτο - Ατλέτικο Μαδρίτης

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα