Champions League: Γιουνάιτεντ και Τσέλσι στους «16», παράταση για Μπαρτσελόνα (vid)

Champions League: Γιουνάιτεντ και Τσέλσι στους «16», παράταση για Μπαρτσελόνα (vid)

bet365

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξασφάλισε την πρωτιά στον 6ο όμιλο κι επιστρέφει στους «16» μετά το 2019. Το καθήκον της και η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι που έχει προβάδισμα για την 1η θέση, παράταση στην πρόκριση για τη Μπαρτσελόνα.

Το πρώτο πιάτο της 5ης αγωνιστικής του Champions League ολοκληρώθηκε και δύο ακόμη εισιτήρια για τους «16» σφραγίστηκαν από αγγλικούς εκπροσώπους. Μετά τη Λίβερπουλ, η οποία από κοινού με Μπάγερν, Γιουβέντους και Άγιαξ είχαν κλειδώσει την πρόκριση από την 4η αγωνιστική, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι εξασφάλισαν την παρουσία τους στα νοκ-άουτ, έπειτα από τις νίκες κόντρα σε Βιγιαρεάλ (0-2) και Γιουβέντους (4-0) αντίστοιχα. Πάμε αναλυτικά να δούμε την κατάσταση στους τέσσερις ομίλους ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής.

5ος όμιλος

Η Μπαρτσελόνα ήθελε τη νίκη για να προκριθεί και μαθηματικά, όμως, υπέπεσε σε νέα απώλεια βαθμών απέναντι στη Μπενφίκα. Και... πάλι καλά, αφού ο Χάρις Σεφέροβιτς ξεπέρασε και τον... Γκόραν Βλάοβιτς έχασε μοναδική ευκαιρία για να κλέψουν οι Αετοί το τρίποντο στο φινάλε και να στείλουν με το ενάμιση πόδι εκτός συνέχειας τους Καταλανούς. Πλέον, η ομάδα του Τσάβι κρατάει μεν την τύχη στα χέρια της με το +2 από τους Λουζιτανούς, ωστόσο, έχουν μπροστά τους το εκτός έδρας ματς κόντρα στη σίγουρη πρώτη Μπάγερν, η οποία, όμως, δεν χαρίζεται. Στον αντίποδα, η Μπενφίκα έχει το πιο εύκολο έργο εντός έδρας με τη Ντιναμό Κιέβου κι αν νικήσει, τότε η Μπαρτσελόνα θα ελπίζει μόνο σε δικό της διπλό στην «Allianz Arena» για να καταλάβει τη 2η θέση.

1. Μπάγερν 15 (19-3)
2. Μπαρτσελόνα 7 (2-6)
3. Μπενφίκα 5 (5-9)
4. Ντιναμό Κιέβου 1 (1-9)

Τελευταία αγωνιστική 8/12

Μπενφίκα - Ντιναμό Κιέβου
Μπάγερν - Μπαρτσελόνα

6ος όμιλος

Για πέμπτο σερί ματς στον όμιλο ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ... νομοτελειακά πήρε τη νίκη πρόκρισης, η οποία, μάλιστα συνοδεύτηκε και με την πρωτιά! Κι αυτό διότι στο άλλο ματς, η Αταλάντα έμεινε στο 3-3 στη ματσάρα κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις, χαρίζοντας έτσι και μαθηματικά την κορυφή του ομίλου στους Κόκκινους Διαβόλους. Το διακύβευμα στον 6ο όμιλο είναι το ποια θα ακολουθήσει τη Γιουνάιτεντ. Και οι τρεις ομάδες έχουν ελπίδες πρόκρισης, λιγότερες σαφώς η Γιουνγκ Μπόις που έχει αποστολή στο «Ολντ Τράφορντ», με το ματς ανάμεσα σε Βιγιαρεάλ και Αταλάντα να προμηνύεται «τελικός».

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 10 (10-7)
2. Βιγιαρεάλ 7 (9-7)
3. Αταλάντα 6 (10-10)
4. Γιουνγκ Μπόις 4 (6-11)

Τελευταία αγωνιστική 8/12

Αταλάντα - Βιγιαρεάλ
Μαν. Γιουνάιτεντ - Γιουνγκ Μπόις

7ος όμιλος

Ο πιο ανοιχτός όμιλος του φετινού Champions League αποδείχθηκε και στην πράξη ως τέτοιος. Τέσσερις ομάδες σε απόσταση ενός τριπόντου και όλα είναι ανοιχτά ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής, στην οποία η Λιλ μπαίνει ως πρωτοπόρος μετά τη μεγάλη νίκη επί της Ζάλτσμπουργκ. Ανάσα επιβίωσης και για τη Σεβίλλη, η οποία επικράτησε της Βόλφσμπουργκ και θέλει μόνο νίκη κόντρα στη Ζάλτσπουργκ την τελευταία αγωνιστική για να εξασφαλίσει την πρόκριση. Σε περίπτωση ισοπαλίας και ταυτόχρονα νίκης της Βόλφσμπουργκ επί της Λιλ, θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία στους οκτώ βαθμούς και οι Ανδαλουσιανοί θα καταλήξουν τελευταίοι!

1. Λιλ 8 (4-3)
2. Ζάλτσμπουργκ 7 (7-6)
3. Σεβίλλη 6 (5-4)
4. Βόλφσμπουργκ 5 (4-7)

Τελευταία αγωνιστική (8/12)

Ζάλτσμπουργκ - Σεβίλλη
Βόλφσμπουργκ - Λιλ

8ος όμιλος

Πιο ξεκάθαρα τα πράγματα στον τελευταίο όμιλο. Η μεγαλειώδης επικράτηση της Τσέλσι κόντρα στη Γιουβέντους (4-0) έβαλε αυτόματα τους πρωταθλητές Ευρώπης σε θέση ισχύος στην ισοβαθμία και το μόνο που χρειάζονται είναι η νίκη με οποιοδήποτε σκορ στην έδρα της Ζενίτ. Την ίδια ώρα, η Γιουβέντους θα υποδεχθεί τη Μάλμε με την ελπίδα ότι η Τσέλσι θα χάσει βαθμούς και στόχο το ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τους Μπλε στο δικό της παιχνίδι. Ήδη στο Europa League η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης ως 3η, εκτός Ευρώπης οι Σουηδοί.

1. Τσέλσι 12 (10-1)
2. Γιουβέντους 12 (9-6)
3. Ζενίτ 4 (7-7)
4. Μάλμε 1 (1-13)

Τελευταία αγωνιστική (8/12):

Ζενίτ – Τσέλσι
Γιουβέντους - Μάλμε

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα