Champions League: Η 5η αγωνιστική τσεκάρει εισιτήρια

Newsroom
Champions League: Η 5η αγωνιστική τσεκάρει εισιτήρια

bet365

Αχνιστά... εισιτήρια. Η 5η αγωνιστική του Champions League υπόσχεται προκρίσεις στην επόμενη φάση, με τα βλέμματα όλων να είναι «καρφωμένα» σε Λονδίνο και Ισπανία!

Η μελωδία του Τόνι Μπρίτεν και ο διασημότερος ύμνος στον πλανήτη της στρογγυλής θεάς επιστρέφουν και πάλι στις οθόνες μας, με το Champions League να επιστρέφει πιο δυναμικά από ποτέ. Η πέμπτη στροφή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ετοιμάζεται να ξεδιαλύνει εν πολλοίς το τοπίο σε ό,τι αφορά νικητές και χαμένους, προκρίσεις και αποκλεισμούς, την ώρα που τα πρώτα εισιτήρια για την επόμενη φάση περιμένουν αγωνιωδώς να... τσεκαριστούν.

Στη Βαρκελώνη η Μπαρτσελόνα παίζει τα... ρέστα της για την πρόκριση στους «16» απέναντι στην... αιμοδιψή Μπενφίκα, ενώ Βιγιαρεάλ - Γιουνάιτεντ και Τσέλσι - Γιουβέντους δεσμεύονται σε μάχη μέχρι τελικής πτώσης για την κατάληψη της κορυφής.

5ος Όμιλος: Ο Τσάβι παίζει... χαρτί πρόκρισης

Όμιλος φωτιά με δυο ομάδες να κοντράρονται στο «Καμπ Νου» για τους τρεις βαθμούς και το... άλμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η Μπαρτσελόνα μπορεί με τις δυο νίκες απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου να ρέφαρε για το χαμένο έδαφος των δυο πρώτων αγωνιστικών και να ανέβηκε στη δεύτερη θέση, όμως η Μπενφίκα ταξιδεύει στη Βαρκελώνη για να κάνει τη ζημιά. Οι Πορτογάλοι απέχουν μόλις δυο βαθμούς από τους Μπλαουγκράνα και αναζητούν το τρίποντο που θα τους φέρει μια ανάσα από την πρόκριση. Ακόμα και η ισοπαλία δεν είναι απαγορευτική για το σύνολο του Ζέσους, αφού η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Μπάγερν την τελευταία αγωνιστική και κινδυνεύει να χάσει τα πάντα την ύστατη στιγμή... Παρόλα αυτά ο Τσάβι στο ντεμπούτο στον πάγκο των Καταλανών σε αγώνα Champions League δεν έχει καμία διάθεση να αφήσει τα πράγματα να κρέμονται από μια κλωστή μέχρι το τέλος και προετοιμάζει την ομάδα του για νίκη - εισιτήριο στους «16» του θεσμού.

Νωρίτερα η Μπάγερν φιλοξενείται στο Κίεβο από τη Ντιναμό και τα 17 γκολ που έχει πετύχει σε μόλις τέσσερις αγωνιστικές προμηνύουν φεστιβάλ τερμάτων. Αυτή τη φορά βέβαια τα πράγματα ενδεχομένως να είναι λίγο διαφορετικά για την πρωτοπόρο του ομίλου, αφού τα εσωτερικά προβλήματα που την ταλανίζουν μπορεί να λειτουργήσουν αρνητικά στην αγωνιστική της εικόνα. Σαν να μην έφτανε αυτό οι Βαυαροί δεν έχουν κερδίσει στα τελευταία τρία ματς τους επί ουκρανικού εδάφους, όμως η «μηχανή» του Νάγκελσμαν διαθέτει όλα τα εφόδια για να σταματήσει αυτή τη λειψυδρία.

6oς Ομιλος: Ψάχνει νίκη ηρεμίας και κορυφής η Γιουνάιτεντ!

Ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ έφυγε και η Γιουνάιτεντ αναζητά τη χαμένη της ηρεμία με μια μεγάλη νίκη στην Ισπανία. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν λυτρωτής στο Μπέργκαμο, ισοφάρισε 2-2 στις καθυστερήσεις την Αταλάντα και κράτησε τη Μάντσεστερ στην κορυφή. Ο Κάρικ ανέλαβε προσωρινά, ευελπιστώντας πως θα βάλει τέλος στην εσωστρέφεια. Οι «Κόκκινοι» θα παρουσιαστούν με οδηγό τη μεγάλη νίκη στο Ολντ Τράφορντ, εκεί όπου με ανατροπή και κορυφαίο τον Κριστιάνο έφτασαν στο 2-1. Ο Πορτογάλος σταρ έχει βρει δίχτυα και στα τέσσερα πρώτα ματς της διοργάνωσης. Μάλιστα, αν σκοράρει και σε πέμπτο σερί παιχνίδι, θα γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής αγγλικής ομάδας που πετυχαίνει κάτι τέτοιο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Στην κορυφή βρίσκεται και η Βιγιαρεάλ, η οποία με δυο διαδοχικές νίκες κόντρα στη Γιούνγκ Μπόις μπήκε ξανά στο κόλπο. Στο δρόμο για τη νίκη θα έχει σύμμαχο και την κάκιστη άμυνα της Μάντσεστερ, η οποία δεν έχει κρατήσει ανέπαφη εστία στα τέσσερα ματς. Η Αταλάντα έχασε την ευκαιρία στο Μπέργκαμο κόντρα στη Γιουνάιτεντ, έπεσε στην 3η θέση, είναι στο -2 από την κορυφή και θέλει μόνο νίκη στη Βέρνη για να εκμεταλλευθεί καταστάσεις. Αλλωστε, οι Μπεργκαμάσκι έχουν αποτύχει να σκοράρουν μόλις στα τρία από τα 21 τελευταία ματς στο Champions League.

7ος Όμιλος: Τέσσερις υποψήφιοι για δυο εισιτήρια

Οι μάχες πρόκρισης στον 7ο όμιλο συνεχίζονται, αφού και οι τέσσερις μονομάχοι έχουν κερδίσει το δικαίωμα να ονειρεύονται την παρουσία στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το ματς πάντως που συγκεντρώνει πάνω του όλα τα φώτα είναι το Λιλ - Ζάλτσμπουργκ, αφού αμφότερες κοντράρονται επί γαλλικού εδάφους με φόντο την πρωτιά. Οι Αυστριακοί μπορεί να έχουν πάρει προβάδισμα δυο βαθμών και φιγουράρουν στην κορυφή, αλλά οι Λιλουά τους υποδέχονται με στόχο να πάρουν τη νίκη και να μαζί τη θέση τους στην πρώτη θέση του ομίλου.

Κρίσιμη αναμέτρηση και στην Ανδαλουσία, όπου η Σεβίλλη υποδέχεται τη Βόλφσμπουργκ και ο χαμένος... καίγεται. Στον πάτο της βαθμολογίας το σύνολο του Λοπετέγκι που μπορεί να τα πηγαίνει εξαιρετικά στην Ισπανία, όμως η πορεία του στην Ευρώπη δεν είναι ανάλογη. Στην αντίπερα όχθη οι Λύκοι ισοβαθμούν με τη Λιλ στη δεύτερη θέση και μια επικράτηση στη Ισπανία τους επαναφέρει κατευθείαν σε τροχιά πρόκρισης.

8ος Ομιλος: Μάχη κορυφής στο Λονδίνο!

Μπορεί στη Serie A η Γιουβέντους να είναι αγνώριστη, ωστόσο εκτός συνόρων… πετάει! Η Γιούβε είναι μια από τις τέσσερις ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση για τους «16», όμως στο Λονδίνο ψάχνει βαθμό ή βαθμούς για να «καθαρίσει» την πρωτιά. Τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς, με μόλις δυο γκολ παθητικό και στο «Στάμφορντ Μπριτζ» θα δώσει τη μάχη κορυφής. Μετρά δυο διαδοχικές νίκες κόντρα στους Μπλε και στόχος της να γίνει η πρώτη ομάδα που θα τους κερδίσει τρεις διαδοχικές φορές στο Champions League. Στο -3 η Τσέλσι, με ισοπαλία εξασφαλίζει το εισιτήριο, αλλά αυτό δεν της είναι αρκετό. Το μομέντουμ είναι ιδανικό μιας και στην Premier League είναι εύκολα στην κορυφή. Ωστόσο, η παράδοση δεν είναι σύμμαχος. Οι Λονδρέζοι έχουν μόλις μια νίκη απέναντι σε ιταλικές ομάδες την τελευταία δεκαετία, κι αυτή… χάνεται το 2012 κόντρα στη Νάπολι (4-1)!

Στο ραντεβού της… 3ης θέσης, η Ζενίτ έχει το πάνω χέρι, μιας και το 4-0 της Αγίας Πετρούπολης κόντρα στη Μάλμε την κάνει φαβορί. Οι Σουηδοί θέλουν το θετικό αποτέλεσμα για να μη μπουν στο κλειστό club των ομάδων που δεν πήραν ούτε βαθμό στον όμιλο του Champions League. Αν δεν σκοράρει ούτε απόψε, τότε θα φτάσει τα οκτώ σερί στη διοργάνωση χωρίς γκολ και θα ισοφαρίσει το αρνητικό ρεκόρ των Ντιναμό Ζάγκρεμπ (2016), Λα Κορούνια (2004) και Μπέγκεν (1986).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα