Ντόρτμουντ - Άγιαξ 1-3: Απόλυτος Αίαντας και πρόκριση στους «16» (vid)

Νίκος Κικίδης
Ντόρτμουντ - Άγιαξ 1-3: Απόλυτος Αίαντας και πρόκριση στους «16» (vid)

bet365

Η Ντόρτμουντ ύψωσε (κίτρινο) τείχος για 72 λεπτά, όμως ο Άγιαξ εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και έκανε το 4Χ4 στον όμιλο (1-3), τσεκάροντας με άνεση το εισιτήριο για τους «16» του Champions League.

Το πάλεψε με όλες τις δυνάμεις. Η αποβολή του Χούμελς όμως από το 29΄και η εικόνα του αντιπάλου δεν της άφησαν πολλά περιθώρια. Παρά το προβάδισμα από το πρώτο μέρος, η Ντόρτμουντ τελικά υπέκυψε στις πληγές της με τον Άγιαξ να προχωρά σε καθηλωτική αντεπίθεση στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα και να φεύγει με διπλό - πρόκριση για την φάση των «16» του Champions League από την Βεστφαλία. Παρόλα αυτά, το εισιτήριο δεν ήρθε... ουρανοκατέβατο.

Αντιθέτως το σύνολο του Τεν Χάαγκ χρειάστηκε να φτύσει για πρώτη φορά αίμα στους φετινούς ομίλους για να πάρει τη νίκη και αν δεν υπήρχε το αριθμητικό πλεονέκτημα με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικά. Εξάλλου το Κίτρινο Τείχος πρόβαλε σθεναρή αντίσταση και φρόντισε να ωθήσει την Ντόρτμουντ στο προβάδισμα το πρώτο μέρος χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάρκο Ρόις (36΄). Το συγκρότημα του Ρόζε ακολούθως μπορεί να μην είχε την υπεροχή, ούτε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως γνώριζε εκ προοιμίου πως μια εν δυνάμει νίκη θα το έστελνε μια ανάσα από την πρόκριση.

Εκείνη όμως τελικά δεν ήρθε ποτέ. Οι γηπεδούχοι κατέρρευσαν στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού, με τον Τάντιτς αρχικά να ισοφαρίζει με... υπερπροσπάθεια στο 72,΄ προτού ο Αλέ πάρει για έβδομη φορά το όπλο του στη φετινή διοργάνωση και γράψει το 2-1 με κεφαλιά (83΄). Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 90+3΄ ο Κλάασεν που ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 και χάρισε το απόλυτο νικών στον Αίαντα, ο οποίος παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση έχοντας σκοράρει συνολικά 14 φορές σε μόλις 4 παιχνίδια!

Ντόρτμουντ (Μάρκο Ρόζε): Κόμπελ, Μενιέ, Χούμελς, Ακάντζι, Βολφ (58΄Πάσλακ), Βίτσελ, Μπέλιγχαμ, Αζάρ (34΄Πόνγκρασιτς), Ρόις (76΄Κνάουφ), Μπραντ, Τίγκες (75΄Μάλεν)

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χαγκ): Πάσβιρ, Μαζραουί, Τίμπερ, Μαρτίνεζ, Μπλιντ, Άλβαρεζ (46΄Κλάασεν), Γκράβενμπεργκ, Μπέργκχαουζ (67΄Κούντους), Άντονι, Τάντιτς, Αλέ

Αποτελέσματα

Ντόρτμουντ - Άγιαξ 1-3
Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Μπεσίκτας 4-0

Βαθμολογία

1. Άγιαξ 12 (14-2)
2.Ντόρτμουντ 6 (4-8)
3.Σπόρτινγκ Λισαβόνας 6 (9-7)
4.Μπεσίκτας 0 (2-12)

Επόμενη αγωνιστική (24/11)

Μπεσίκτας - Άγιαξ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Ντόρτμουντ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα