Βόλφσμπουργκ - Ζάλτσμπουργκ 2-1: Ζωντανοί οι Λύκοι για την πρόκριση (vids)

Βόλφσμπουργκ - Ζάλτσμπουργκ 2-1: Ζωντανοί οι Λύκοι για την πρόκριση (vids)

bet365

Η ανανεωμένη Βόλφσμπουργκ πήρε «εκδίκηση» κόντρα στη Ζάλτσμπουργκ και την πρώτη νίκη της στο φετινό Champions League (2-1) κι έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης, περιπλέκοντας τα πράγματα στον 7ο όμιλο.

Με τον Μαρκ Φαν Μπόμελ στο τιμόνι της δεν έδειχνε ικανή να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών. Η Βόλφσμπουργκ τόλμησε την αλλαγή προπονητή άμεσα στη σεζόν κι ως τώρα δικαιώνεται. Μετά το σπάσιμο του αρνητικού σερί εντός συνόρων, οι Λύκοι του νεοφερμένου Φλόριαν Κόχφελντ πήραν και την πρώτη νίκη τους στον όμιλο του Champions League κόντρα στην πρωτοπόρο Ζάλτσμπουργκ (2-1), μια νίκη-«χρυσάφι» αφού τους βάζει για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης και... περιπλέκει κατά πολύ το έτσι κι αλλιώς πιο ανοιχτό γκρουπ της χρονιάς.

Η διάθεση των Λύκων φάνηκε από το ξεκίνημα. Μόλις στα 2' και 54'', ο Ρίντλε Μπάκου εκμεταλλεύτηκε την ιδανική μπαλιά του Γκέραρντ κι άνοιξε λογαριασμό στο Champions League, αρχίζοντας με τον ίδιο τρόπο την επιχείρηση «εκδίκηση» κόντρα στους Αυστριακούς (είχαν προηγηθεί επίσης στο 3' του περασμένου μεταξύ τους ματς που έληξε 3-1).

Η ομάδα του Ματίας Γιάισλ δεν πτοήθηκε και με όπλο τις εξαιρετικές αντεπιθέσεις της έγινε απειλητική και στο 30' κέρδισε φάουλ εκτός περιοχής. Ο Μαξιμίλιαν Βόμπερ ανέλαβε την εκτέλεση και με αριστοτεχνικό χτύπημα νίκησε τον Κον για το 1-1, επίσης με το παρθενικό του γκολ στον θεσμό και μάλιστα ως ο πρώτος Αυστριακός που σκοράρει με απευθείας φαουλ από τον Νταβίντ Αλάμπα οκτώ χρόνια πριν.

Οι Ταύροι άγγιξαν την ανατροπή με μοναδικές ευκαιρίες των Αντεγιέμι και Οκάφορ, ωστόσο πλήρωσαν την αναποτελεσματικότητά τους και ο Λούκας Νμέτσα τους τιμώρησε. Στο 60', μετά την άψογη μπαλιά του Άρνολντ, ο άλλοτε πιτσιρικάς της Μάντσεστερ Σίτι «πυροβόλησε» με άπιαστη βολίδα τον Κον στον ουρανό των διχτύων κι έγραψε το 2-1, το οποίο χάρη και στις σωτήριες επεμβάσεις του Καστίλς έμεινε μέχρι τέλους, χαρίζοντας την 7η νίκη στα πρώτα 10 εντός έδρας παιχνίδια για τη Βόλφσμπουργκ στο Champions League. Επίδοση που δεν έχει πετύχει καμία άλλη γερμανική ομάδα στα «αστέρια».

Βόλφσμπουργκ (Φλόριαν Κόχφελντ): Καστίλς, Λακρουά, Γκιλαβογκί, Μπρουκς, Μπάκου, Βρανκξ (82' Μπαμπού), Άρνολντ, Οτάβιο (73' Στέφεν), Νμέτσα, Γκέραρντ (73' Ρουσιγιόν), Βέγκχορστ (63' Λουκεμπάκιο)

Σάλτσμπουργκ (Ματίας Γιάισλ): Κον, Κρίστενσεν, Ενγκενέ (77' Σολέ), Βόμπερ, Ούλμερ, Σάιβαλντ, Καμαρά (89' Κιάεργκααρντ), Άαρονσον, Σούτσιτς (78' Ανταμού), Οκάφορ, Αντεγιέμι (63' Σέσκο)

Η βαθμολογία στον 7ο όμιλο

1. Ζάλτσμπουργκ 7 (7-5)
2. Βόλφσμπουργκ 5 (4-5)
3. Σεβίλλη 3 (2-2)*
4. Λιλ 2 (1-2)*

*Ματς λιγότερο

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα