Πόρτο - Μίλαν 1-0: Δράκοι για πρόκριση, Ροσονέρι σε μπελάδες (vid)

Πόρτο - Μίλαν 1-0: Δράκοι για πρόκριση, Ροσονέρι σε μπελάδες (vid)

bet365

Με το γκολ του Ντίας στο 65' η Πόρτο επικράτησε της άφαντης Μίλαν των πολλών απουσιών και την κράτησε στο μηδέν μετά από τρεις αγωνιστικές για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους.

Η επιστροφή στο Champions League ήταν ο μεγάλος στόχος, η διάκριση στον όμιλο-φωτιά της χρονιάς ένας σαφώς πιο δύσκολος για να επιτευχθεί. Ακόμη κι έτσι, όμως, η Μίλαν δεν είχε στα πλάνα της να μην έχει βαθμό στα μισά της διαδρομής. Παρ' ότι έφτασε κοντά με Λίβερπουλ και Ατλέτικο, η Πόρτο αποδείχθηκε επίσης ανυπέρβλητο εμπόδιο για τους Ροσονέρι των πολλών απουσιών (Μενιάν, Ερναντέζ, Ρέμπιτς, Κεσί, Ντίαθ), με το γκολ του Λουίς Ντίας στο δεύτερο μέρος να δίνει το πρώτο τρίποντο στους Δράκους, απέναντι σε μια ακίνδυνη, σχεδόν «άφαντη» Μίλαν που για το μόνο που δικαιούται να «φωνάζει» είναι για υποψία επιθετικού φάουλ στη φάση του γκολ.

Με πειραματικές αλλαγές σε όλες τις θέσεις, η ομάδα του Στέφανο Πιόλι έχασε την ισορροπία της και οι γηπεδούχοι είχαν τον πρώτο λόγο στο ματς. Οι Ροσονέρι περιορίστηκαν σε μία τελική στο ημίχρονο, δέχθηκαν αρκετές επισκέψεις στα καρέ του Ταταρουσάνου και το σύνολο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο βρήκε τον δρόμο τελικά στο 65ο λεπτό.

Μετά από αμφιλεγόμενο τζαρτζάρισμα του Ταρεμί, ο Ντίας βρήκε στρωμένη τη μπάλα και πλάσαρε ιδανικά τον Ρουμάνο τερματοφύλακα, προσθέτοντας άλλο ένα γκολ στον λογαριασμό του στο Champions League. Η φάση εξετάστηκε κι από το VAR αλλά δεν εντοπίστηκε κάτι μεμπτό κι έτσι η Πόρτο πήρε προβάδισμα, ένιωσε ακόμη πιο σίγουρη μέσα στο ματς κι εν τέλει σφράγισε το τρίποντο, που την στέλνει ισόβαθμη με την Ατλέτικο στους 4 βαθμούς. Αντίθετα, η Μίλαν έμεινε στον πυθμένα, για πρώτη φορά στην ιστορία της χωρίς βαθμό μετά τις πρώτες τρεις αγωνιστικές.

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Κόστα, Μάριο, Πέπε, Μπεμπά, Γουέντελ, Ολιβέιρα (67' Βιτίνια), Ούρμπε, Οτάβιο (90+2' Γκρούιτς), Ντίας, Εβανίλσον (67' Κορόνα), Ταρέμι (84' Μαρτίνες)

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ταταρουσάνου, Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι (59' Ρομανιόλι), Μπάλο Τουρέ (58' Καλουλού), Τονάλι (67' Μπακαγιόκο), Μπενασέρ, Κρούνιτς, Σαλεμάκερς, Λεάο, Ζιρού (58΄Ιμπραΐμοβιτς)

Βαθμολογία

1. Λίβερπουλ 9 (11-5)

2. Ατλέτικο Μαδρίτης 4 (4-4)

3. Πόρτο 4 (2-5)

4. Μίλαν 0 (3-6)

Επόμενη αγωνιστική (3/11)

Μίλαν - Πόρτο

Λίβερπουλ - Ατλέτικο Μαδρίτης

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα