Λιονέλ Μέσι: Κόντρα στον Πεπ έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με την Παρί (vid)

Λιονέλ Μέσι: Κόντρα στον Πεπ έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με την Παρί (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Λιονέλ Μέσι: Κόντρα στον Πεπ έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με την Παρί (vid)

bet365

Πρώτο γκολ, νέα συνεργασία με Μπαπέ, προσωπική «νίκη» επί του Πεπ. Ο Λιονέλ Μέσι υπέγραψε το 2-0 της Παρί επί της Σίτι με θετικό πρόσημο σε κάθε κατηγορία στατιστικής, όπως παρουσιάζει το Wyscout.

Ο Λιονέλ Μέσι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για πρώτη φορά με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν, το βράδυ της Τρίτης, 28 του Σεπτέμβρη.

Στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League και μετά το πολύ κακό 0-0 με τη Μπριζ στο Βέλγιο στην πρεμιέρα, ο «Λίο» βρήκε χώρο, έτρεξε, ήξερε πως να παίξει με τον Μπαπέ και εξαπέλυσε το αριστερό σουτ – σήμα κατατεθέν, ώστε να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποθέωσε το γκολ του Αργεντινού με τον οποίο κάποτε χαμογελούσαν και πανηγύριζαν μαζί τις μεγάλες επιτυχίες της Μπαρτσελόνα και τώρα ο Μέσι «έσπασε το ρόδι» με τη νέα του ομάδα, κόντρα στην ευρωπαϊκή υπερδύναμη του Σεΐχη Μανσούρ.

  • Το πιο αποτελεσματικό παιχνίδι μέχρι το επόμενο

Οι τιμές σε κάθε στατιστική κατηγορία για τον Λιονέλ Μέσι στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι ήταν θετικές.

Ό,τι κι αν επιχείρησε στο ματς με τους «πολίτες», φρόντισε να το κάνει με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα και να πετύχει τις περισσότερες ενέργειες από αυτές που δοκίμασε, είτε επρόκειτο για μεταβιβάσεις, είτε για μονομαχίες, είτε για ντρίμπλες...

Οι ενέργειές του έφτασαν στο 78% επιτυχίας (52/67) όπως αποτυπώνει το Wyscout, έχοντας κάνει τις μισές από αυτές και πετυχαίνοντας ίδιο ποσοστό, στο εκτός έδρας ματς με την Ρεν όπου αγωνίστηκε για κάτι περισσότερο από μισή ώρα (27/34, 79%).

Οι ενέργειες του Μέσι κόντρα στη Σίτι

  • Απόλυτος στις ντρίμπλες, κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες

Για πρώτη φορά από τη μεταγραφή του στην Παρί Σεν Ζερμέν ο Λιονέλ Μέσι παρουσίασε τόσο μεγάλη επιτυχία στο κομμάτι των μονομαχιών στις οποίες συμμετείχε με τους αντιπάλους του. Ήταν τέτοιο το παιχνίδι που η Παρί προσπάθησε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις κατά διαστήματα, όπως ανέφερε και ο Πεπ Γκουαρδιόλα εξηγώντας πως είναι σχεδόν αδύνατο να σταματήσεις τους ποιοτικούς παίκτες της ομάδας του Ποτσετίνο όταν εκείνοι επιλέξουν να δώσουν ταχύτητα στο παιχνίδι.

Ο Μέσι είχε 63% στις κόντρες του με τους «πολίτες», με 10 επιτυχημένες στις 16 που δοκίμασε στο ματς, σε πλήρη αντίθεση με το αμέσως προηγούμενο ματς στο οποίο συμμετείχε, έχοντας μονάχα 5/17 απέναντι στη Λυών.

Μόνο στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League απέναντι στη Μπριζ επιχείρησε περισσότερα πράγματα. Κινήθηκε στο 46% (11/24), αφού οι Βέλγοι ήξεραν ότι έπρεπε να μην τον αφήσουν να πάρει ανάσα και να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως ακόμα προσαρμοζόταν στα νέα δεδομένα της καριέρας του.

Οι μονομαχίες του Μέσι κόντρα στη Σίτι (Wyscout)

Οι μονομαχίες του Μέσι με τη Σίτι

Οι ντρίμπλες του Μέσι κόντρα στη Σίτι (Wyscout)

Οι ντρίμπλες του Μέσι κόντρα στη Σίτι

  • Σπάνια να παίξει μακριά, φροντίζει για την κατοχή της μπάλας

Το στυλ παιχνιδιού του είναι τέτοιο που θα προτιμήσει να μοιράσει τη μπάλα κοντά και να κάνει κίνηση για να γίνει ξανά αποδέκτης και να σπρώξει την ομάδα του προς τα αντίπαλα καρέ.

Σπάνια θα επιλέξει να παίξει με μακρινές μπαλιές και μέχρι στιγμής στην θητεία του στην Παρί, αυτό το έπραξε στην αναμέτρηση με την Λυών, όταν και δοκίμασε 7 φορές να σηκώσει τη μπάλα.

Σε κανένα άλλο ματς με τους Παριζιάνους δεν είχε φτάσει μέχρι εκεί, επιχειρώντας μάξιμουμ δυο ψηλές μπάλες.

Στις κοντινές μεταβιβάσεις φροντίζει για την υπεράσπιση της κατοχής και είχε 91% απέναντι στη Σίτι με 42/46. Ποτέ δεν έχει πέσει κάτω από το 80% στις συμμετοχές που μετράει ως «Παριζιάνος» στο νέο κεφάλαιο της καριέρας του.

Οι μεταβιβάσεις του Μέσι με την Σίτι

@Photo credits: Associated Press

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα