Σεβίλλη - Ζάλτσμπουργκ 1-1: Καρέ του... πέναλτι (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Σεβίλλη - Ζάλτσμπουργκ 1-1: Καρέ του... πέναλτι (vid)

bet365

Η Σεβίλλη έκανε τρία πέναλτι σε 25 λεπτά, τα δύο χάθηκαν και σε συνδυασμό με το δικό της εύστοχο στο 42', είπε και... ευχαριστώ με τον βαθμό απέναντι στη Ζάλτσμπουργκ (1-1), σε ιστορική πρεμιέρα από την άσπρη βούλα.

Ο Λευκορώσος ρέφερι Κουλμπάκοβ σίγουρα δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα σφυρίξει τόσες φορές στο ντεμπούτο του σε ομίλους Champions League. Οι παίκτες Σεβίλλης και Ζάλτσμπουργκ, όμως, είχαν άλλες προθέσεις για τη μεταξύ τους πρεμιέρα στον 7ο όμιλο κι όλοι μαζί έβαλαν τα δυνατά τους, γράφοντας ιστορία από την άσπρη βούλα μέσα σε 42 λεπτά. Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα (!) πέναλτι σε αυτό το διάστημα, ασφαλώς ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού, με τα τρία για τους Αυστριακούς αλλά μόνο ένα εύστοχο και τους Ανδαλουσιάνους που έπαιζαν με λιγότερο παίκτη από το 50' να γίνονται η μοναδική ομάδα που υποπίπτει σε τρία πέναλτι και καταφέρνει να μην ηττηθεί!

Η ομάδα του Ζουλιέν Λοπετέγκι μπήκε στο ματς «ζαλισμένη» και δεν άργησε να συμβεί το πρώτο λάθος που θα της κοστίσει. Στο 13', ο Ντιέγκο Κάρλος ανέτρεψε τον Καρίμ Αντεγιέμι στο όριο της περιοχής, με τον διαιτητή αρχικά να σφυρίζει φάουλ αλλά να μετατρέπει την ποινή σε πέναλτι κατόπιν ειδοποίησης του VAR. Ωστόσο, ο 19χρονος φορ αστόχησε με κάκιστη εκτέλεση και στο 21' αποδείχθηκε σοφός, αφήνοντας την εκτέλεση του δεύτερου στον Σούτσιτς. Αυτή τη φορά, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και το ρεσιτάλ αφέλειας των Ανδαλουσιανών κορυφώθηκε στο 37', με τον Μπόνο να γκρεμίζει εντός περιοχής τον Αντεγιέμι. Τρίτο πέναλτι, όλα κερδισμένα από τον νεαρό Γερμανό, ο οποίος έγινε ο πρώτος που το καταφέρνει σε χρόνο-ρεκόρ 25 λεπτών!

Το ιστορικό της αναμέτρησης, όμως, διαμορφώθηκε πλήρως στο 42', όποτε ήταν η σειρά της Σεβίλλης να κερδίσει πέναλτι. Ο Ράκιτιτς ευστόχησε, οι γηπεδούχοι πήραν τα πάνω τους, αλλά η αποβολή του Εν-Νεσιρί με απευθείας κόκκινη στο 50' τους «έκοψε» τα φτερά κι έδωσε την ευκαιρία στους Αυστριακούς του coach Γιάισλε να παλέψουν μέχρι τέλους για το διπλό. Αυτό τελικά δεν συνέβη, με τις δύο ομάδες να ξεκινούν το φετινό Champions League με κέρδος τον βαθμό και τη Σεβίλλη να γίνεται η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Champions League που δεν χάνει, έχοντας υποστεί τρία πέναλτι και αποβολή παίκτη (τελευταία που αντιμετώπισε κάτι τέτοιο αλλά ηττήθηκε η Άντερλεχτ, κόντρα στον Ολυμπιακό τον Οκτώβριο του 2013).

Σεβίλλη (Ζουλιέν Λοπετέγκι): Μπόνο, Νάβας (87' Μοντιέλ), Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Ακούνια, Ράκιτιτς (65' Μιρ), Φερνάντο, Χορδάν (46' Ντιλέινι), Σούσο (46' Οκάμπος), Εν-Νεσιρί, Γκόμες (58' Λαμέλα)

Ζάλτσμπουργκ (Ματίας Γιάισλε): Κον, Κρίστενσεν, Σολέ, Βόμπερ (51' Πιατκόφσκι), Ούλμερ, Σούτσιτς, Άαρονσον, Καμαρά, Σάιβαλντ (79' Καπάλντο), Σέσκο (67' Αντάμου), Αντεγιέμι (80' Οκάφορ)

Αποτελέσματα
Λιλ - Βόλφσμπουργκ 0-0
Σεβίλλη - Ζάλτσμπουργκ 1-1

Βαθμολογία
1. Ζάλτσμπουργκ 1 (1-1) 1
2. Σεβίλλη 1 (1-1) 1
3. Βόλφσμπουργκ 1 (0-0) 1
4. Λιλ 1 (0-0) 1

Επόμενη αγωνιστική 29/09
Βόλφσμπουργκ - Σεβίλλη
Ζάλτσμπουργκ - Λιλ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα