Κριστιάνο - Μέσι: Με νέα φανέλα στη «μάχη» των ρεκόρ του Champions League

Κριστιάνο - Μέσι: Με νέα φανέλα στη «μάχη» των ρεκόρ του Champions League

bet365

Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι άλλαξαν ομάδα κι ολόκληρο το τοπίο του φετινού Champions League με τις μεταγραφές τους, όμως, η μάχη των ρεκόρ για το απόλυτο Νο1 στον θεσμό δεν αλλάζει. Ποιες κορυφές διεκδικούν ακόμα οι δύο GOAT;

Η φθορά του χρόνου έκανε την εμφάνισή της. Το ίδιο και ο κορεσμός, η ένδειξη για... ανανέωση. Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι έμειναν να κοιτούν εξ αποστάσεως τα προημιτελικά της περασμένης σεζόν με Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα, μένοντας αμφότεροι νοκ-άουτ από τους «16» μετά από 15 χρόνια. Κάτι έπρεπε να αλλάξει, για να βρουν ξανά το χαμένο κίνητρο και τις προϋποθέσεις να επιστρέψουν δυναμικά στο προσκήνιο του Champions League, στην τελική ευθεία της καριέρας τους. Τελικά, άλλαξαν τα πάντα.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ άφησε τη Γιουβέντους για μια απρόσμενη και ultra ρομαντική επιστροφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την ομάδα με την οποία πανηγύρισε την παρθενική του κούπα με τα μεγάλα αυτιά. Ο Λέο προκάλεσε «σεισμό», εγκαταλείποντας βαριά τη καρδία την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα μετά από 2/3 ζωής στην Καταλονία και τα σπλάχνα της. Νέος του προορισμός η μεγαλεπίβολη Παρί Σεν Ζερμέν, που με τον Αργεντινό στις τάξεις της έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα μιας σύγχρονης dream-team.

Κάπως έτσι, το φετινό Champions League παίρνει τη μορφή fantasy και προδιαγράφεται συναρπαστικό, με την τράπουλα ανακατεμμένη... για τα καλά. Αυτό που δεν αλλάζει, όμως, είναι η διαρκής «μάχη» τους για τις all-time κορυφές. CR7 και Λέο συντηρούν την κόντρα τους στα «αστέρια» και υπάρχουν μερικά σπουδαία ρεκόρ στο... τραπέζι, τα οποία θα κυνηγήσουν στη νέα σεζόν.

Κριστιάνο, δύο ματς μακριά από το ρεκόρ συμμετοχών

Με... φόρα από το δεύτερο ντεμπούτο του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναμένεται να κάνει την επανεμφάνισή του ως Κόκκινος Διάβολος και στο Champions League, εκτός έδρας κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις (14/9). Στην αμέσως επόμενη αγωνιστική, όμως, μπροστά στο κοινό του «Ολντ Τράφορντ» είναι που θα έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία με χρυσά γράμματα. Κι αυτό διότι θα γίνει ο απόλυτος ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία του θεσμού με 178, αφήνοντας πίσω τον άλλοτε συμπαίκτη του, Ίκερ Κασίγιας που σταμάτησε στις 177. Δύο χρειάζεται και ο Μέσι (149 έναντι 176 του CR7) για να ξεπεράσει τον Τσάβι και να ανέβει με τη σειρά του στο Top-3.

Η ψαλίδα των 14 γκολ

Μιλάμε για τους μακράν κορυφαίους σκόρερ στο Champions League. Νο1 ο Πορτογάλος με 134, Νο2 ο Αργεντινός με 120, μία ψαλίδα 14 τερμάτων που θα ανοίγει και θα κλείνει σταθερά μέχρι την απόσυρση των δύο θρύλων. Όποιος σκοράρει τα περισσότερα φέτος, αναλόγως και με το πού θα φτάσουν Γιουνάιτεντ και Παρί αντίστοιχα, θα έχει αποκτήσει πλεονέκτημα για την τελική υπεροχή.

Η «μάχη» των τροπαίων

Από το 2014 ως το 2018, η κούπα κατέληγε σταθερά στα χέρια ενός εκ των δύο. Τα χρόνια των υπερδυνάμεων του Clasico, όμως, πέρασαν και οι δύο αστέρες καλούνται να βρουν τον δρόμο προς την «πηγή» από διαφορετική αφετηρία. Ο Κριστιάνο κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων τίτλων στο Champions League με 5, ο Μέσι ακολουθεί με έναν λιγότερο και μένει να δούμε αν θα αλλάξουν οι ισορροπίες στο τέλος της σεζόν κι αν οι δυο τους μπορούν να οδηγήσουν Γιουνάιτεντ και Παρί μέχρι τον τελικό.

Βασιλιάδες των χατ-τρικ

Κορυφή για δύο: οκτώ χατ-τρικ ο Κριστιάνο, οκτώ και ο Μέσι, έτη φωτός μακριά από τους υπόλοιπους (3 οι αμέσως επόμενοι Λεβαντόφσκι, Νεϊμάρ, Ιντσάγκι, Γκόμες, Λουίς Αντριάνο). Αμφότεροι πέτυχαν το όγδοο τη σεζόν 2018-19, έχει περάσει, δηλαδή, αρκετός καιρός για τα στάνταρ τους, αλλά φέτος δεν αποκλείεται να το επαναλάβουν. Όποιος το βρει πρώτος θα περάσει ξανά στο Νο1.

Μέσι για την 7η Χρυσή Μπάλα

Δεν είναι ακριβώς ρεκόρ Champions League. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όμως, παίζει τον ρόλο της στην ετήσια βράβευση. Διάκριση στη φετινή σεζόν θα σημάνει κι ένα «βαρύ» χαρτί για τη Χρυσή Μπάλα του 2022, με τον Λέο να κατέχει προς το παρών το προβάδισμα (έξι κατακτήσεις έναντι 5 του CR7). Όσο για το βραβείο του 2021, ο Λέο είναι αυτός που έχει τις περισσότερες πιθανότητες από τους δύο να βγει νικητής, μετά και την κατάκτηση του πολυπόθητου Copa America, του πρώτου τίτλου στην καριέρα του με την εθνική Αργεντινής.

Αναλυτικά τα ρεκόρ τους στο Champions League

Κριστιάνο Ρονάλντο

  • Γκολ στο Champions League - 134
  • Γκολ σε μία σεζόν Champions League - 17
  • Γκολ στα νοκ-άουτ - 67
  • Νίκες σε τελικούς Champions League - 5
  • Γκολ σε τρεις τελικούς Champions League -
  • Γκολ και στα έξι ματς του ομίλου
  • Σκόρερ σε 11 σερί παιχνίδια Champions League
  • Διψήφιος αριθμός γκολ κόντρα σε έναν σύλλογο στο Champions League (10, Γιουβέντους)
  • Βραβεία «Παίκτης της Χρονιάς» της UEFA - 4
  • Συμμετοχές στην κορυφαία 11άδα της UEFA - 14

Λιονέλ Μέσι

  • Γκολ σε φάσεις ομίλων - 71
  • Γκολ στη φάση των «16» - 28
  • Γκολ με έναν σύλλογο - 120
  • Χατ-τρικ - 8 (μαζί με Κριστιάνο)
  • Χρυσές Μπάλες - 6
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα