Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της κλήρωσης

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της κλήρωσης

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος κάνει ένα μίνι-απολογισμό της κλήρωσης των ομίλων του Champions League και καταγράφει αυτούς που χαμογελούν, αλλά αυτούς που δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους.

Ξεπερνώντας το κλισέ «κανείς δεν προκρίθηκε, ούτε αποκλείστηκε από την κλήρωση» και πως όλα κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο, κάθε χρόνο τέτοια εποχή γίνεται η ίδια κουβέντα. Για ποιες από τις 32 ομάδες η κλήρωση ήταν βατή και στα μέτρα τους, αλλά και σε ποιες υπάρχουν υψηλά εμπόδια στο δρόμο για τη διάκριση. Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή και φέτος.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως τα πράγματα στον 1ο όμιλο είναι ξεκάθαρα κατά πολύ μεγάλο ποσοστό. Όλος ο κόσμος μιλάει για την τιτανομαχία Μάντσεστερ Σίτι-Παρί Σεν Ζερμέν, με τη Λειψία και την Μπριζ απλά να συμπληρώνουν την τετράδα. Πρέπει να συμβούν πράγματα και θαύματα για να σπάσει αυτό το «δίπολο» των γιγάντων, με τους Γερμανούς (όσο κι αν η Λειψία έχει μεγαλώσει ποδοσφαιρικά) και τους Βέλγους να έχουν κάθε λόγο να τα βάζουν με την τύχη τους.

Στο 2ο όμιλο τα πάντα είναι ανοιχτά, αφού Ατλέτικο Μαδρίτης, Λίβερπουλ, Πόρτο και Μίλαν θα διεκδικήσουν στα ίσια την πρόκριση. Μπορεί οι ομάδες του Σιμεόνε και του Κλοπ να είναι τα φαβορί, όμως δεν μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι και σίγουρα θα ήθελαν πιο βατούς αντιπάλους από το τρίτο και τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Τόσο η έμπειρη Πόρτο, όσο και η - εφτά φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης – Μίλαν διαθέτουν... φανέλα και ποιότητα για να κάνουν τη ζημιά.

Εκεί που ενδεχομένως να είναι όλοι ικανοποιημένοι – ο καθένας για τους δικούς του λόγους – είναι στον 3ο όμιλο. Η Σπόρτιγνκ Λισαβόνας είναι η ομάδα που επιθυμούσαν όλοι από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Και από το δεύτερο, όμως, η Ντόρτμουντ ήταν πιο βατός αντίπαλος, σε σχέση με την Παρί, τη Λίβερπουλ, τη Ρεάλ, την Μπάρτσα ή τη Γιούβε. Έτσι, ο Άγιαξ, που ήταν στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, έχει κάθε λόγο να χαμογελά. Όπως και η Μπεσίκτας, που θα διεκδικήσει με μεγαλύτερες πιθανότητες μια διάκριση.

Ξεκάθαρα δείχνουν τα πράγματα και στον 4ο όμιλο. Ίντερ και Ρεάλ Μαδρίτης μπορούν να αισθάνονται μία σχετική ασφάλεια για την πρόκριση, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν τη Σαχτάρ και την πρωτάρα Σέριφ. Η «βασίλισσα» εμφανίζεται πάντα σοβαρή στους ομίλους, αντίθετα με τους «νερατζούρι» που κάποιες φορές την έχουν πατήσει. Ίσως, μόνο εκεί πρέπει να προσέξει η ιταλική ομάδα, κυρίως απέναντι στους έμπειρους Ουκρανούς.

Παρόμοια είναι τα δεδομένα και στον 5ο όμιλο. Μπάγερν Μονάχου και Μπαρτσελόνα δύσκολα θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα απέναντι σε Μπενφίκα και Ντιναμό Κιέβου. Μοναδική χαραμάδα αισιοδοξίας για τις δύο τελευταίες είναι το γεγονός πως οι Καταλανοί βρίσκονται σε μία μεταβατική περίοδο, μετά την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι. Και κανείς δεν ξέρει πως μπορεί να επηρεαστεί από αυτό η εικόνα της ομάδας.

Στον 6ο όμιλο, η Αταλάντα είναι πιθανότατα η πιο ικανοποιημένη της κλήρωσης, παρά το γεγονός πως ήταν στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας. Η ιταλική ομάδα έχει ανέβει επίπεδο τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και θα χτυπήσει στα ίσια την πρόκριση. Δεν την τρομάζει η κάτοχος του Europa League, Βιγιαρεάλ, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει χρόνια να φτάσει ψηλά στο Champions League. Βέβαια, τα δεδομένα άλλαξαν πλέον, αφού η επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Ολντ Τράφορντ αυξάνει κατακόρυφα τη δυναμική των «μπέμπηδων». Η Γιουνγκ Μπόις, πιθανότατα, θα έχει το ρόλο του κομπάρσου.

Όπως στον 3ο όμιλο, έτσι και στον 7ο όμιλο, όλες οι ομάδες έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν. Και ίσως λίγο παραπάνω η Βόλφσμπουργκ, από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Κι αυτό γιατί τόσο η Λιλ από το πρώτο, όσο και η Σεβίλλη από το δεύτερο, αποτελούσαν τους πιο επιθυμητούς αντιπάλους. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και η Ζάλτσμπουργκ από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας. Έτσι, οι «λύκοι» έχουν τη δυνατότητα να... δαγκώσουν, ενώ και οι υπόλοιπες ομάδες χαίρονται που απέφυγαν μεγαθήρια.

Τέλος, ο 8ος όμιλος ανήκει και αυτός στην κατηγορία, που οι δύο πρώτοι αποτελούν τα μεγάλα φαβορί. Τσέλσι και Γιουβέντους θα κάνουν εύκολα ή δύσκολα το 1-2 στη βαθμολογία. Οι «μπλε» δείχνουν μεγάλη δυναμική, μετά την περσινή κατάκτηση του Champions League, ενώ απομένει να φανεί πόσο θα επηρεάσει τη «Μεγάλη Κυρία» η αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ζενίτ και Μάλμε λογικά θα κοιτούν τη μονομαχία των δύο μεγάλων.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα