Σαχτάρ - Μονακό 2-2 παρ. (1-2 κ.α.): Τύχη... βουνό και ξανά στους ομίλους (vid)

Σαχτάρ - Μονακό 2-2 παρ. (1-2 κ.α.): Τύχη... βουνό και ξανά στους ομίλους (vid)

bet365

Η τύχη ήταν με το μέρος της. Με ένα απίθανο αυτογκόλ του Αγκιλάρ στο 114', η Σαχτάρ ισοφάρισε τη Μονακό στην παράταση (2-2) και σφράγισε το εισιτήριό της για τους ομίλους για 5η συνεχόμενη σεζόν.

Ανήκει στην ελίτ, ανήκει στο Champions League και το απέδειξε για μια ακόμη χρονιά. Αυτή τη φορά, βέβαια, χρειάστηκε τύχη, πέραν του αναμφισβήτητου «μέταλλου» που έχει χτίσει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Για πέμπτη συνεχόμενη φορά και 15η στις τελευταίες 18 σεζόν (!), η Σαχτάρ Ντόνετσκ έκλεισε θέση στους ομίλους, χάρη σε ένα αδιανόητο αυτογκόλ της Μονακό και του Αγκιλάρ στο 23ο λεπτό της παράτασης, με το οποίο οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 2-2 και πήραν την πρόκριση μετά το 1-0 στο Πριγκιπάτο.

Οι Μονεγάσκοι έκαναν το τέλειο πρώτο ημίχρονο, βρήκαν δύο γκολ από τον εξαιρετικό απόψε, Μπεν Γιεντέρ στο 18' και το 39' κι ανέτρεψαν το σκορ του πρώτου αγώνα θέτοντας βάσεις πρόκρισης ή έστω παράτασης. Η απάντηση για την ομάδα του Ντε Τζέρμπι σημειώθηκε λίγο πριν το 75', με τον Μάρλος να διαμορφώνει σκορ παράτασης αφού το εκτός έδρας έχει καταργηθεί.

Οι απίθανες ευκαιρίες του Φόλαντ στέρησαν από την ομάδα του Νίκο Κόβατς το 1-3 στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και στο 113', ο Ρούμπεν Αγκιλάρ και η Μονακό στάθηκαν κάτι παραπάνω από άτυχοι. Με τον Σιντιμπέ προσωρινά εκτός γηπέδου λόγω τραυματισμού, ο Μουντρίκ μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, έκανε το γύρισμα πάνω στον αμυντικό της Μονακό και η μπάλα πήρε «τρελή» τροχιά προς την εστία, κρεμώντας τον Νίμπελ με λόμπα για το τελικό 2-2. Στο 3ο pot για την κλήρωση η Σαχτάρ Ντόνετσκ, στο Europa League συνεχίζει τελικά η Μονακό την οποία θα αποφύγει ο Ολυμπιακός καθώς είναι και οι δύο στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα