Εγραψε ιστορία η Σέριφ, στους ομίλους η Ζάλτσμπουργκ

Εγραψε ιστορία η Σέριφ, στους ομίλους η Ζάλτσμπουργκ

bet365

H Σέριφ του Κολοβού και του Αθανασιάδη έγραψε ιστορία, απέσπασε λευκή ισοπαλία στο Ζάγκρεμπ από τη Ντιναμό (3-0 το πρώτο ματς) και για πρώτη φορά στην ιστορία της βρέθηκε στους ομίλους του Champions League. Στ' αστέρια και η Ζάλτσμπουργκ.

Απίθανα πράγματα, στιγμές μοναδικές για τη Σέριφ Τίρασπολ, αφού έγινε η πρώτη ομάδα από τη Μολδαβία που βρέθηκε στους ομίλους του Champions League. H ομάδα του Κολοβού και του Αθανασιάδη είχε κάνει το τεράστιο βήμα εντός έδρας με το 3-0, ωστόσο φρόντισε και στο Ζάγκρεμπ να κρατήσει στο μηδέν τη Ντιναμό (0-0) και να πάρει μια σπουδαία, ιστορική πρόκριση. Ο Κολοβός αγωνίστηκε για 74 λεπτά και ήταν ανάμεσα σε αυτούς που ξεχώρισαν, με τον τίτλο του ΜVP να πηγαίνει στον Ελληνα γκολκίπερ.

Oι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και μόλις στο 3' είχαν δοκάρι με τον Τιλ. Οι Κροάτες αντέδρασαν, όμως απέναντί τους βρήκαν έναν εντυπωσιακό Αθανασιάδη, ο οποίος είχε τρεις μεγάλες επεμβάσεις σε προσπάθειες των Πέτκοβιτς, Ιβανούσετς και Τσοπ. Ο Ελληνας γκολκίπερ ήταν ο κορυφαίος των Μολδαβών, αφού δεν άφησε ούτε τον Όρσιτς στο 53' να βάλει τη Ντιναμό στο «κόλπο». Οι Κροάτες πίεσαν, αλλά ο Αθανασιάδης... άντεχε, όπως και στη φάση του 63' στο σουτ του Ριστόφσκι. Η Ντιναμό δεν μπόρεσε να βρει ποτέ δίχτυα και η Σέριφ σφράγισε την πρόκριση με ιδανικό τρόπο.

Η Ζάλτσμπουργκ είχε κάνει το πρώτο βήμα στην Αυστρία (2-1) και στην Κοπεγχάγη δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να σφραγίσει την παρουσία της στους ομίλους του Champions League. Oι Αυστριακοί επικράτησαν και στη Δανία της Μπρόντμπι με 2-1, πετυχαίνοντας δυο τέρματα στο δεκάλεπτο. Ο Σέσκο στο 4' άνοιξε το σκορ, με τον Άαρονσον στο 10' να διπλασιάζει τα τέρματα των «Ταύρων». Το μόνο που κατάφερε η Μπρόντμπι ήταν να μειώσει με τον Μάξο στο 62'.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα