Ολυμπιακός: Οι συμβουλές του «Big Brother» Μαντί στον Αγκιμπού

Ολυμπιακός: Οι συμβουλές του «Big Brother» Μαντί στον Αγκιμπού

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός: Οι συμβουλές του «Big Brother» Μαντί στον Αγκιμπού

bet365

Το Gazzetta καταγράφει τις ευεργετικές για τον Ολυμπιακό ενέργειες του Αγκιμπού Καμαρά στον αγώνα κόντρα στη Λουντογκόρετς και κάνει αναφορά στον μεγάλο του «αδερφό», φίλο, συμπατριώτη και συνεπώνυνο, Μαντί.

Ο Αγκιμπού Καμαρά χάρισε στον Ολυμπιακό μια ισοπαλία που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη την προσεχή Τρίτη (10/8, 21.00). Ο Πέδρο Μαρτίνς τον χρησιμοποίησε για δεύτερη φορά σε επίσημο παιχνίδι ως αλλαγή (μπήκε στο 71' αντί του Βαλμπουενά), και έσπευσε να τον δικαιώσει, αφού στο 87' έκανε το 1-1 εναντίον της Λουντογκόρετς, στον πρώτο αγώνα για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός από τη Γουινέα αποδείχθηκε καθοριστικός για τους «ερυθρόλευκους», καθώς εκτός από το γκολ, που ήταν ασφαλώς το καθοριστικό, οι περισσότερες από τις ενέργειες που έκανε στο γήπεδο ήταν ευεργετικές για το παιχνίδι της ομάδας του.

Οι ενέργειες του Αγκιμπού με τη Λουντογκόρετς

Στο 72' έκανε κίνηση μακριά από τη μπάλα και ακολούθως συνεργάστηκε με τον Μαντί Καμαρά. Στο 73' πίεσε τον Νεντιάλκοβ, του έκλεψε τη μπάλα και στη συνέχεια έδωσε πάλι στον Μαντί, η σέντρα του οποίου όμως ήταν δυνατή. Στο 74' πίεσε ψηλά με ταχύτητα την άμυνα της Λουντογκόρετς, στο 75' εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά που όμως δεν προκάλεσε μπελάδες στους Βούλγαρους. Στο 76' έκανε γέμισμα στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, στο 78' έκανε κάθετη κίνηση, τράβηξε παίκτη πάνω του για να δοθεί η μπάλα στον αφύλαχτο Μαντί, αλλά η πάσα του Ανδρούτσου κατέληξε σε αντίπαλο.

Στο 78' πήγε να φύγει στην κόντρα, τελικά προτίμησε να πετάξει αριστερά στον Αραμπί και τελικά του έγινε φάουλ, στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Στο 80' υποδέχτηκε την πολύ δυνατή πάσα του Σεμέδο, ωστόσο κατάφερε να διατηρήσει την κατοχή της μπάλας για την ομάδα του, δίνοντάς τη δεξιά στον Ανδρούτσο. Στο ίδιο λεπτό συνεργάστηκε εκ νέου με ωραίο τρόπο με τον Μαντί, ενώ στο 81' αφού έκανε το ίδιο με τον Ανδρούτσο, μπήκε στην περιοχή, πήγε να τα βάλει με τέσσερις, ώσπου κόπηκε. Όμως αναγνωρίζοντας το λάθος του γύρισε πίσω για να ανακτήσει τη μπάλα, μέχρι που έκανε φάουλ.

Στο 84' τον είδαμε να συνεργάζεται πάλι με τον Ανδρούτσο και μάλιστα δύο φορές, αν και στη δεύτερη έβαλε δύσκολα στον δεξιό μπακ και με τη δύναμη της πάσας. Και φυσικά στο 87' ήρθε το πολύ ωραίο γκολ. Από το αριστερό την έφερε στο δεξί και σούταρε εύστοχα με τη μία. Στο 90' έκανε σπριντ για να γυρίσει στην άμυνα να βοηθήσει, στο ίδιο λεπτό έδωσε πάσα στον Μαντί για να ξεκινήσει επίθεση ο Ολυμπιακός, στο 90'+1' νέα πάσα στον συμπατριώτη του. Στο 90'+4' η διαγώνια μπαλιά του είχε αποδέκτη αντίπαλο και στο 90'+6' τέλος έδωσε κοντινή πάσα στον Αραμπί.

Με την είσοδο του Αγκιμπού ανέβηκε ο Μαντί

Αυτό που διαπιστώσαμε με την είσοδο του Αγκιμπού ήταν πως ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και ο Μαντί. Ξέχωρα από το γεγονός ότι οι δυο τους είναι συμπατριώτες, έχουν το ίδιο επώνυμο και είναι πολύ καλοί φίλοι, ο μικρός συνεργάστηκε άψογα με τον κατά τέσσερα χρόνια μεγαλύτερό του συμπαίκτη. Και στη φάση του γκολ, άλλωστε, οι δυο τους είναι οι πρωταγωνιστές. Από εκεί και πέρα, προτού πάρει την απόφαση να υπογράψει στον Ολυμπιακό ο Αγκιμπού, οι δυο τους μίλησαν και ο Μαντί του εξήγησε πως άξιζε να έρθει στην Ελλάδα για τους «ερυθρόλευκους». Άλλωστε κι αυτός στο Λιμάνι εκτόξευσε τις μετοχές του, εδώ είναι που έφτασε να κοστίζει μπόλικα εκατομμύρια ευρώ και να συνδέεται με ομάδες κορυφαίου επιπέδου.

2

Όσο βρίσκεται στη χώρα μας ο Αγκιμπού, ο Μαντί είναι συνεχώς δίπλα του. Λειτουργεί σαν μεγάλος του αδερφός. Πέρα από το ότι κάνουν παρέα, τον συμβουλεύει συνεχώς. Τον πιέζει με τον δικό του τρόπο να γίνεται ολοένα καλύτερος και του εξηγεί πως πρέπει να κρατήσει το κεφάλι χαμηλά, να συνεχίσει τη δουλειά γιατί τώρα αρχίζει αυτή η νέα περιπέτεια, που μπορεί να τον οδηγήσει σε πιο λαμπρά μονοπάτια. Του εξηγεί ποια είναι τα στοιχεία που οδήγησαν τον ίδιο σε αυτό που είναι σήμερα σε σχέση με το πώς ήταν το διάστημα που πρωτοφόρεσε τα «ερυθρόλευκα». Εκτός από τον Ολυμπιακό, θα είναι πλέον συμπαίκτες και στην εθνική της Γουινέας, αφού ο 20χρονος Αγκιμπού έχει ήδη πάρει το βάπτισμα του πυρός. Βαδίζει ακριβώς στα χνάρια του Μαντί, στον οποίο αρέσει να συνεργάζεται με ποιοτικούς τεχνικά ποδοσφαιριστές, όπως ο συνεπώνυμός του.

Το τηλεφώνημα με τον Λουίς Κάμπος

Όπως είχατε διαβάσει παλαιότερα στο Gazzetta, ο Αγκιμπού Καμαρά υπήρξε αποκάλυψη ενός εκ των κορυφαίων τεχνικών διευθυντών της Ευρώπης, του Λουίς Κάμπος, ο οποίος όταν αποχώρησε από τη Λιλ και είδε πως ο μικρός άφησε τους «λιλουά» για τον Ολυμπιακό, εξεπλάγην. Αργότερα κατάλαβε πως το διοικητικό σφάλμα που είχε κάνει η γαλλική ομάδα εκείνο το διάστημα με το συμβόλαιο του μικρού, έδωσε το δικαίωμα στους πρωταθλητές Ελλάδας να τον «αρπάξουν» ως ελεύθερο, απλά δίνοντας κάποια τροφεία στο γαλλικό κλαμπ.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Gazzetta, κατά τις πρώτες μέρες παραμονής του Αγκιμπού στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, οι δυο τους ήρθαν σε τηλεφωνική επικοινωνία. Και ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού του εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για όσα έχει συναντήσει. Όσο για τον ίδιο τον Κάμπος, ο οποίος ετοιμάζεται να κλείσει σε νέα ομάδα, όσο παράξενο κι αν ακουστεί, θεωρεί τον 20χρονο έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμιας κλάσης μεσοεπιθετικό. Αυτό τουλάχιστον έλεγε στους ανθρώπους της Λιλ, όταν τον είχε ανακαλύψει.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα