Ποιους θα δηλώσει ο Ολυμπιακός αύριο στην UEFA για το Τσάμπιονς Λιγκ

Ποιους θα δηλώσει ο Ολυμπιακός αύριο στην UEFA για το Τσάμπιονς Λιγκ

Ποιους θα δηλώσει ο Ολυμπιακός αύριο στην UEFA για το Τσάμπιονς Λιγκ

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τα τελευταία δεδομένα σχετικά με τη λίστα του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Aύριο Πέμπτη πρέπει να στείλει ο Ολυμπιακός στην ΟΥΕΦΑ τη λίστα των παικτών που θα δηλώσει για τα προκριματικά παιχνίδια του, με την Νέφτσι Μπακού η, την Ντινάμο Τιφλίδας. Βεβαίως, επιτρέπονται δύο αλλαγές στη λίστα αυτή μέχρι και 24 ώρες πριν το πρώτο παιχνίδι, αλλά κατά βάση το παρελθόν μας έχει δείξει ότι οι παίκτες που αρχικά δηλώνονται, αυτοί είναι και που μένουν.

Η λίστα αυτή θα είναι μόνο για τα δύο παιχνίδια του β΄ προκριματικού-στον άλλο γύρο μπορεί να αλλάξει. Παρουσιάζει, όμως, ενδιαφέρον τι θα κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς σε κάποιες περιπτώσεις, αφού υπάρχουν οι γνωστοί περιορισμοί για οκτώ θέσεις που πρέπει να καλυφθούν από Έλληνες, γηγενείς η, μη, οπότε οι θέσεις για τους ξένους είναι 17, μάξιμουμ. Κι ο Ολυμπιακός έχει παραπάνω. Για την ακρίβεια είναι 22 (!): Κρίστινσον, Βάτσλικ, Λαλά, Ντρέγκερ, Ρέαμπτσιουκ, Σεμέδο, Σισέ, Μπα, Μάρκοβιτς, Εμβιλά, Πέπε, Τιάγκο, Καμαρά, Κουντέ, Τιάγκο, Αγκιμπού, Αλγκασίμ, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς, Τσούμιτς, Χασάν, Ελ Αραμπί.

Λογικά από αυτούς τους 22, δεν θα είναι στη λίστα ο προερχόμενος από τραυματισμό Ουσεϊνού Μπα (και τιμωρημένος με μία αγωνιστική από πέρυσι) και δύσκολα θα είναι ο Πέπε με τον Τιάγκο, που μοιάζουν να μην υπολογογίζονται καθώς αποκλείστηκαν από την αποστολή του αποψινού φιλικού με τον Άρη-ειδικά δε ο Tιάγκο φαίνεται ότι θα πάει στην Γκιμαράες, ακόμη κι αν δεν γίνει η μεταγραφή του Έντουαρντς στον Ολυμπιακό.

Ερωτηματικά αποτελούν ο Βάτσλικ, που μόλις ανακοινώθηκε κι ο Σισέ, που πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε κανονικά προπονήσεις με την ομάδα-απλά να κρατήσουμε μία πισινή για τον Σισέ, μήπως ο προπονητής θελήσει να έχει τέσσερις στόπερ στη λίστα και για τον Βάτσλικ, μήπως δεν πάνε καλά απόψε οι Τζολάκης, Κρίστινσον και ο Τσέχος δείξει πανέτοιμος στις προπονήσεις (αυτός μπορεί να είναι μία αλλαγή έως την προσεχή Τρίτη). Θεωρητικά δύσκολα θα χωρέσει κι ο Ντρέγκερ, που κι αυτός έχει χάσει το μεγαλύτερο στάδιο της προετοιμασίας, από την άλλη όμως υπάρχουν μόλις τρεις ακραίοι μπακ (Λαλά, Ανδρούτσος, Ρέαμπτισουκ) κι ο άπειρος πιτσιρικάς Αποστολόπουλος…

Ο Αγκιμπού Καμαρά

Από την άλλη, υπάρχουν δύο ευχάριστες εκπλήξεις, τα Αφρικανάκια, ο Αλγκασίμ Μπα κι ο Αγκιμπού Καμαρά, που με βάση την εικόνα τους στις προπονήσεις δείχνουν να κερδίζουν έδαφος, ειδικά ο δεύτερος-αλλά και για τον πρώτο όμως ο Μαρτίνς έχει πει ότι τον υπολογίζει ως τρίτο σέντερ φορ.

Οι Έλληνες παίκτες που θα δηλωθούν είναι οι Μασούρας, Μπουχαλάκης, Παπασταθόπουλος κι ο Αβραάμ η, ο νεαρός Αποστολόπουλος, χωρίς να αποκλείεται να χωρέσουν και οι δύο, αν ο ένας εκ των δύο «φάει» τη μία θέση εκ των 17 ξένων-γίνεται κι αυτό. Στην ίδια μοίρα με τον Αποστολόπουλο είναι κι ο Καλογερόπουλος. Ως γηγενείς, αντίθετα, λογίζονται οι Ανδρούτσος, Βρουσάι (δεν υπάρχουν οι άλλοι δύο που δικαιούται ο Ολυμπιακός κι έτσι χάνονται δύο θέσεις), ενώ στη λίστα Β θα μπουν οι Σουρλής, Τζολάκης, Καραργύρης.

Ο Μαρτίνς θα περιμένει, όπως συνηθίζει μέχρι την τελευταία στιγμή για να δηλώσει τη λίστα. Άρα, μόνο αύριο το βράδυ θα ξέρουμε με σιγουριά.

Άσχετο: Τον Ρόνι Λόπες αυτή την στιγμή δεν τον βλέπω καθόλου…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.