Η θέση της UEFA για τις εκτός έδρας μετακινήσεις και τα δεδομένα για φιλάθλους

Η θέση της UEFA για τις εκτός έδρας μετακινήσεις και τα δεδομένα για φιλάθλους

Δημήτρης Τομαράς
Η θέση της UEFA για τις εκτός έδρας μετακινήσεις και τα δεδομένα για φιλάθλους

bet365

Η UEFA έχει απαγορεύσει κατηγορηματικά τις μετακινήσεις οπαδών στα φετινά προκριματικά και από εκεί και πέρα το θέμα παρουσίας φιλάθλων εξαρτάται από την κάθε Κυβέρνηση.

Έχει ανοίξει προφανώς για τα καλά η συζήτηση για επάνοδο του κόσμου στα γήπεδα και σε πρώτη φάση να είναι οι εμβολιασμένοι που να έχουν τον πρώτο λόγο αλλά και για ένα ποσοστό 20% χωρητικότητας των γηπέδων (το οποίο πάντως γενικά δεν θεωρείται μεγάλο). Ενόψει των αγώνων του Ολυμπιακού στην Ευρώπη αλλά και των άλλων ελληνικών ομάδων έχει τη σημασία του να σταθούμε στη στάση της UEFA.

Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία από την πλευρά της έχει καταστήσει σαφές πως δεν επιτρέπονται οι εκτός έδρας μετακινήσεις. Δεν μπορούν δηλαδή φιλοξενούμενοι οπαδοί σε αυτή τη χρονική φάση και για τα προκριματικά να πάνε σε εκτός έδρας αγώνες. Είναι κάτι το οποίο έχει επικοινωνήσει επίσημα και με κάθε τρόπο.

Όσο για το θέμα των φιλάθλων σε εντός έδρας αγώνες; Αυτό εξαρτάται καθαρά από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις.

Εφόσον λοιπόν η ελληνική Κυβέρνηση δώσει οριστικά το ΟΚ τότε θα μπορεί να προχωρήσει το οτιδήποτε σε σχέση με τον κόσμο στις εξέδρες. Η UEFA δηλαδή δεν πρόκειται να παρέμβει, όπως δεν το έκανε ακόμα και σε θέματα εδρών του Euro. Πάντως σε ότι έχει να κάνει με αυτό το θέμα ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς έχει κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες και θεωρείται πως η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων θα έπρεπε να είχε κινητοποιηθεί πιο δυναμικά και πιο γρήγορα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα