Το σχέδιο για να μη γίνει άνω κάτω ο Ολυμπιακός από πωλήσεις εν μέσω προκριματικών

Το σχέδιο για να μη γίνει άνω κάτω ο Ολυμπιακός από πωλήσεις εν μέσω προκριματικών

Το σχέδιο για να μη γίνει άνω κάτω ο Ολυμπιακός από πωλήσεις εν μέσω προκριματικών

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta το σχέδιο που έχουν στον Ολυμπιακό για τη δύσκολη διαχείριση του φετινού καλοκαιριού...

Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός αυτό το καλοκαίρι μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσει μία σειρά προτάσεων για βασικούς του παίκτες, από ξένους (Καμαρά, Σεμέδο, Σισέ, Σα, Χασάν, Πέπε), έως Έλληνες (Φορτούνη, Μασούρα, Μπουχαλάκη).

Δύο πράγματα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας.

Πρώτον, ότι εννοείται ότι δεν πρόκειται να φύγουν όλοι οι παίκτες για τους οποίους θα έρθουν προτάσεις. Γιατί ναι μεν μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη σοβαρή προσφορά για κάποιον «ερυθρόλευκο», όμως, κρούσεις υπάρχουν, θα το λέγαμε σαν ενδείξεις για το τι μπορεί να επακολουθήσει.

Δεύτερον, ο Ολυμπιακός δεν έχει σκοπό να κάνει άνω κάτω την ομάδα εν μέσω προκριματικών Champions League, συζητώντας για πωλήσεις βασικών παικτών του. Από τις 20-21 Ιουλίου έως τις 25-26 Αυγούστου ο σύλλογος έχει να παίζει μία φορά την εβδομάδα (Τρίτη-Πέμπτη) πάρα πολύ σοβαρά ευρωπαϊκά παιχνίδια, οπότε η λογική λέει ότι είτε κάποιες κινήσεις σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να έχουν γίνει έως την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, είτε θα γίνουν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Οι όποιες αφαιρέσεις από το ρόστερ θα γίνουν σταδιακά, έτσι ώστε να μην επηρεαστεί η, αλλιώς, να επηρεαστεί όσο το δυνατό λιγότερο η χημεία της ομάδας ενόψει του πρώτου μεγάλου στόχου της σεζόν, που είναι η πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Πάρα πολύ δύσκολα θα υπάρξουν μαζικές αποχωρήσεις, που θα αναστατώσουν την ομάδα.

Κατά βάση ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται να πωλήσει σε όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές τον Σισέ και τον Πέπε. Αλλά και τον Μάρκοβιτς και τον Τσούμιτς, εάν στην προετοιμασία δεν πείσουν τον Μαρτίνς-εξυπακούεται ότι ο σύλλογος θα ήθελε να τον πείσουν τον προπονητή οι δύο Σέρβοι νεαροί άσοι, αλλά αν δεν τα καταφέρουν, επόμενη λύση είναι μία καλή πώληση.

Τώρα, από τους λεγόμενους βασικούς παίκτες, όλα είναι σε συνάρτηση με το οικονομικό. Εξαρτάται τι προσφορές θα γίνουν και αν θα ικανοποιούν το κλαμπ και τους παίκτες. Ο Ολυμπιακός πάντοτε βάζει ψηλά τον πήχη, αλλά σημασία πρωτίστως έχει τι λέει η αγορά. Κι η αγορά φέτος μπορεί να είναι περίεργη, υπό τις επιπτώσεις της πανδημίας. Όλες οι ομάδες θέλουν να πουλήσουν γιατί τα έσοδα τους μειώθηκαν σημαντικά, λόγω της έλλειψης του κόσμου από τα γήπεδα.

Φορτούνης, Μασούρας και Χασάν

Για τον Ολυμπιακό είναι μία συγκυρία ότι αρκετοί καλοί παίκτες του είναι πια αρκετά χρόνια στην ομάδα και νιώθουν, τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς, ότι ίσως ήρθε η ώρα τους για ένα άλλο βήμα. Ο Φορτούνης είναι εφτά χρόνια στο Ρέντη, ο Μπουχαλάκης έξι, ο Σισέ τρεισήμιση, ο Καμαρά κι ο Σα τρία, ο Μασούρας κι ο Χασάν δυόμιση κι ο Σεμέδο δύο. Ορισμένους από αυτούς, όπως έχω ξαναπεί, είναι δύσκολο να τους κρατήσουν, εφόσον φτάσουν πάλι προτάσεις από το εξωτερικό, όπως π.χ. είχαν φτάσει στο παρελθόν για τον Καμαρά και τον Σεμέδο.

Σίγουρα θα χρειαστεί μία όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση από πλευράς Ολυμπιακού, ο οποίος αναπόφευκτα κάποιες στιγμές μέσα στο καλοκαίρι θα αναγκαστεί να ισορροπήσει μεταξύ της δυνατότητας να εισρεύσουν στα ταμεία του κάποια εκατομμύρια από πώληση ορισμένων παικτών του και της δυνατότητας να προχωρήσει στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Κάποιες καλές κινήσεις, όπως του Τικίνιο, ασφαλώς και θα βοηθήσουν στην ούτως η, άλλως δύσκολη διαχείριση.

Άσχετο: Για τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού ισχύει απολύτως αυτό που είχα γράψει εδώ τις προάλλες, ότι δηλαδή ο Πέδρο είναι δύσκολος στο να πει το «ναι». Εξ ου και δεν έχει προκύψει ακόμη αγορά εξτρέμ. Ίσως, βεβαια, να βγάλει και καλό αυτή η τακτική. Πάντως, στον Ολυμπιακό δεν πιστεύουν ότι ο προπονητής ανάβει κόκκινο για τους περισσότερους εξτρέμ που πέφτουν στο τραπέζι για να επαναφέρει το όνομα του Μπρούμα στο τέλος. Δεν τους έχει δείξει τίποτα τέτοιο μέχρι στιγμής ο Μαρτίνς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.