Κύπελλο Γαλλίας: Στον τελικό η Μονακό μετά από 11 χρόνια, ραντεβού με Παρί (vid)

Gazzetta team
Κύπελλο Γαλλίας: Στον τελικό η Μονακό μετά από 11 χρόνια, ραντεβού με Παρί (vid)

bet365

Η Μονακό πέρασε δια περιπάτου από την έδρα της άσημης Ρουμιγί παρά το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ (1-5) και έδωσε ραντεβού με την Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας (19/5), για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια.

Η εξαιρετική χρονιά που διανύει η Μονακό στη Ligue 1 θα συνδυαστεί και με έναν τελικό. Αυτόν του Κυπέλλου Γαλλίας, στον οποίο έκλεισε θέση μετά από 11 ολόκληρα χρόνια και θα αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Σταν Ντε Φρανς» (19/5), αφού ξεπέρασε με χαρακτηριστική άνεση το εμπόδιο της Ρουμιγί Βαλιέ της 4ης κατηγορίας (1-5).

Οι Μονεγάσκοι έκαναν τα εύκολα δύσκολα, με τη «σταχτοπούτα» της διοργάνωσης να αιφνιδιάζει και να ανοίγει το σκορ στο 20’ με πολύ ωραίο σουτ του Πεζέ. Ωστόσο, η απειρία της δεν άργησε να φανεί και να της στερήσει το «εύθραυστο» προβάδισμα, με το απίθανο αυτογκόλ του Μποζόν και τον Τσουαμενί να γυρίζουν το ματς μέσα σε πέντε λεπτά (27’, 32’).

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα ξέμπλεξαν και οι Μπεν Γιεντέρ (55'), Φάμπρεγας (78') και Γκολοβίν (82') διαμόρφωσαν το τελικό σχήμα του θριάμβου κι έτσι η ομάδα του Νίκο Κόβατς θα διεκδικήσει το πρώτο της κύπελλο μετά από 30 ολόκληρα χρόνια (τελευταία κατάκτηση το 1991).

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα