Λυών – Παρί Σεν Ζερμέν 2-4: Ο «100άρης» Μπαπέ κέρασε τεσσάρα κορυφής! (vid)

Λυών – Παρί Σεν Ζερμέν 2-4: Ο «100άρης» Μπαπέ κέρασε τεσσάρα κορυφής! (vid)

bet365

Ακόμη ένα «ζευγάρι» γκολ του Κιλιάν Μπαπέ (συνολικά 100 στη Ligue 1), ακόμη ένα πάρτι για την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία έριξε τεσσάρα μέσα στην έδρα της Λυών στο ντέρμπι κορυφής (2-4). Πρώτη στην ισοβαθμία μετά τη νέα γκέλα της Λιλ.

«Σκέπασε» τα σκαμπανεβάσματα στο πρωτάθλημα κι έδωσε απαντήσεις κατευθείαν στους ανταγωνιστές της. Μετά την τριάρα Κυπέλλου κόντρα στη (συμ)πρωτοπόρο Λιλ, η Παρί Σεν Ζερμέν διέσυρε και τη Λυών στην έδρα της, μετατρέποντας το ντέρμπι κορυφής σε μια θριαμβευτική τεσσάρα με πολλαπλά οφέλη.

Ο Κιλιάν Μπαπέ ήταν για μια ακόμη φορά «υπερηχητικός», βρήκε δύο φορές δίχτυα στο 15’ και στο 52’ για το άνοιγμα και το κλείσιμο του λογαριασμού, συμπληρώνοντας έτσι 100 τέρματα στο γαλλικό πρωτάθλημα και είναι ακόμα 22 ετών!

Ενδιάμεσα, ο Ντανίλο είχε δώσει αέρα δύο τερμάτων στο 32’, ενώ ο Άνχελ Ντι Μαρία, μία εβδομάδα μετά το σοκ της ληστείας στο σπίτι του εν ώρα αγώνα, συνήλθε ψυχολογικά με ένα ωραιότατο γκολ από απευθείας φάουλ με σέντρα και πολλά φάλτσα.

Το πρώτο γκολ του Σλιμανί με τη φανέλα της Λυών στο πρωτάθλημα (62’) και το τέρμα του Κορνέ στο 81’ μονάχα μείωσαν το εύρος του διασυρμού για τους Λιονέ, που εμφανίστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών, αλλά παραμένουν σε απόσταση μίας νίκης από Παρί και Λιλ.

Λυών (Ρουντί Γκαρσιά): Λόπεζ, Ντε Σίλιο, Μαρσέλο, Ντενάιερ (78’ Ντιομαντέ), Κορνέ, Πακετά, Μέντες (56’ Μπρούνο Γκιμαράες), Κακρέ, Καντεβερέ (56’ Ντιμπουά), Ντεπάι (56’ Σλιμανί), Εκαμπί (74’ Τσερκί)

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Νάβας, Φλορέντσι (86' Νταγκμπά), Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Ντιαλό, Ντανίλο, Γκέιγ (86' Ερέρα), Ντι Μαρία, Βεράτι, Μπαπέ (70' Νεϊμάρ), Κεν (90+1' Ντράξλερ)

Νέα γκέλα-δώρο της Λιλ στους Παριζιάνους

Σημάδια κάμψης ενόψει της τελικής ευθείας δείχνει η Λιλ, η οποία υπέστη την τέταρτη απώλεια στα τελευταία έξι ματς, με ήττα-σοκ εντός έδρας από τη 18ηΝιμ. Η ομάδα του Κριστόφ Γκατιέ βρέθηκε πίσω στο σκορ σε δύο περιπτώσεις στο 1ο μέρος, με τα γκολ των Κονέ (12’) και Ριπάρ (45’), αλλά κατάφερε να απαντήσει μόνο στη μία εξ αυτών, με τον Σέκα στο 20’. Έτσι, απέκτησε ξανά συγκάτοικο στην κορυφή και τους 63 βαθμούς την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία, όμως, υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία λόγω της μακράν καλύτερης διαφοράς τερμάτων (46 έναντι 31). Κι από την άλλη, η Νιμ πέτυχε ανέλπιστη νίκη-χρυσάφι για την παραμονή, πιάνοντας τη 17η Λοριάν στους 29 βαθμούς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής (19-20-21/3):

  • Σεντ Ετιέν – Μονακό 0-4
  • Μετς – Ρεν 1-3
  • Νις – Μαρσέιγ 3-0
  • Στρασβούργο – Λανς 1-2
  • Μονπελιέ – Μπορντό 3-1
  • Ντιζόν – Ρεμς 0-1
  • Ναντ – Λοριάν 1-1
  • Μπρεστ – Ανζέ 0-0
  • Λιλ – Νιμ 1-2
  • Λυών – Παρί Σεν Ζερμέν 2-4
 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα