Νις - Μαρσέιγ 3-0: Τριάρα στη Νίκαια, πρώτη ήττα για Σαμπαόλι (vid)

Βασίλης Τεμπέλης
Νις - Μαρσέιγ 3-0: Τριάρα στη Νίκαια, πρώτη ήττα για Σαμπαόλι (vid)

bet365

Η Νις ήταν ανώτερη στην Allianz Riviera και νίκησε 3-0 τη Μαρσέιγ με τα γκολ των Τουράμ, Γκουϊρί και Κλοντ Μορίς. Πρώτη ήττα για τον Χόρχε Σαμπαόλι στον πάγκο της ομάδας από τη Μασσαλία.

Ανώμαλη προσγείωση για τη Μαρσέιγ επί τεχνικής ηγεσίας Χόρχε Σαμπαόλι καθώς μετά τις δύο πρώτες νίκες (κόντρα σε Ρεν και Μπρεστ) με τον Αργεντινό στον πάγκο ήρθε η πρώτη ήττα.

Η Νις πήρε το «ντέρμπι της Μεσογείου» - Derby de la Mediterranée όπως αποκαλείται στη Γαλλία - για την 30ή αγωνιστική της Ligue 1 καθώς πανηγύρισε τη νίκη με 3-0.

Ο Κεφρέν Τουράμ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Αμινέ Γκουιρί από αριστερά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στεβ Μανταντά στο 34ο λεπτό και άνοιξε το σκορ.

Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός από θέση δημιουργού πέρασε σε εκείνη του εκτελεστή στο 74ο λεπτό. Εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μπαλέρδι και με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, καθώς η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Μανταντά.

Ο Μπενεντέτο, ο οποίος είχε περάσει στη θέση του Παγέτ στο 73ο λεπτό, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 86ο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο Αργεντινός ήταν οφσάιντ.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κλοντ Μορίς στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου με διπλή προσπάθεια στο ριμπάουντ μετά το δοκάρι του Ντόλμπεργκ.

Οι Φωκαείς χάνουν έδαφος στη μάχη της πέμπτης θέσης και της εξόδου στο Europa Conference League. Ισοβαθμεί με τη Λανς, η οποία δοκιμάζεται την Κυριακή (21/3, 14:00) στο Στρασβούργο.

ΝΙΣ (Άντριαν Ουρσέα): Μπενίτες, Μβουλά Λοτομπά, Τοντιμπό, Ντάνιλιουτς, Καμαρά, Σνεϊντερλέν, Τουράμ, Μαολιντά (67' Ατάλ), Κλοντ Μορίς, Γκουιρί, Ντόλμπεργκ.

ΜΑΡΣΕΪΓ (Χόρχε Σαμπαόλι): Μανταντά, Λιρόλα, Μπαλέρδι, Άλβαρο (69' Καουί), Τσάλετα-Τσαρ, Ναγκατόμο (15' Σακάι), Τοβέν, Γκέιγ, Ντσαμ (46' Λουίς Ενρίκε), Παγέτ (73' Παγέτ), Μίλικ.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα