Κύπελλο Γαλλίας: Πρόκριση για Παρί Σεν Ζερμέν-Λυών, αποκλεισμός-σοκ για Λανς (vid)

Gazzetta team
Κύπελλο Γαλλίας: Πρόκριση για Παρί Σεν Ζερμέν-Λυών, αποκλεισμός-σοκ για Λανς (vid)

bet365

Με τον Κιλιάν Μπαπέ στα κέφια του (δύο γκολ), η Παρί Σεν Ζερμέν προκρίθηκε εύκολα στους «16» του Κυπέλλου Γαλλίας κόντρα στη Μπρεστ (0-3), όπως έκανε και η Λυών απέναντι στη Σοσό (5-2). «Θύμα» έκπληξης η Λανς από ομάδα 3ης κατηγορίας.

Με την Καέν στους «64» έλειψε και η Παρί Σεν Ζερμέν πέρασε στο… ρελαντί. Η παρουσία του Κιλιάν Μπαπέ, όμως, κόντρα στη Μπρεστ απλοποίησε αυτόματα την υπόθεση πρόκριση, αφού ο Γάλλος σούπερ σταρ ήταν σε μεγάλα κέφια και οδήγησε με δύο προσωπικά γκολ την κάτοχο του τίτλου δια περιπάτου στους «16». Για την ακρίβεια, ο περίπατος ήταν… αστραπιαίος, με τον 22χρονο φορ να «τρελαίνει» κόσμο στη φάση του 1-0 στο 9’, όταν και πήρε τη μπάλα από το κέντρο και με «διαστημικό» σπριντ και εκτέλεση τελείωσε τη φάση. Ο Σαράμπια ολοκλήρωσε την υπόθεση νίκη με το 2-0 στο 44’, για να έρθει ο Μπαπέ και να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 73’ μετά από ασίστ του Βεράτι.

Λίγο περισσότερο ζορίστηκε η Λυών απέναντι στη Σοσό, αλλά το τελικό σκορ μαρτυρά θρίαμβο. Η ομάδα του Ρουντί Γκαρσιά προηγήθηκε με Μπενλαμρί και Κορνέ σε ένα τρίλεπτο (8-10’), βρήκε και τρίτο γκολ με τον Τσερκί στο 45’, αλλά ο Μπεντιά ενδιάμεσα (41’) και στο 56’ μείωσε δύο φορές σε διαφορά ενός γκολ. Ωστόσο, η βραδιά άνηκε στον 17χρονο Ραγιάν Τσερκί, ο οποίος στο 77’ μοίρασε ασίστ στον Ντεναγιέρ και στο 87’ πέτυχε και δεύτερο γκολ, σφραγίζοντας το εισιτήριο της πρόκρισης.

Αντίθετα, νοκ-άουτ από τη διοργάνωση τέθηκε η 5η της Ligue 1, Λανς, η οποία ηττήθηκε 3-2 στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα με ανατροπή στα τελευταία επτά λεπτά του αγώνα (83-90’)! Ίδια κατάληξη είχε και η Λοριάν, που έμεινε εκτός από τη Λε Πουί (1-0).

Το παζλ των ομάδων από τα «σαλόνια» που προκρίθηκαν συμπλήρωσε η Μετς (4-0 τη Βαλενσιέν) και η Μονπελιέ (2-1 την Αλέ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα