Ligue 1: Κορυφή με γκέλα η Λιλ, βαθμό με εννιά παίκτες η Μαρσέιγ (vid)

Gazzetta team
Ligue 1: Κορυφή με γκέλα η Λιλ, βαθμό με εννιά παίκτες η Μαρσέιγ (vid)

bet365

Απόλυτη κερδισμένη της αγωνιστικής είναι η Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς μετά την ήττα της Λυών, η Λιλ έμεινε στο 0-0 με τη Μπρεστ και μένει κορυφή, αλλά με την ελάχιστη διαφορά (-1). «Δράμα» η Μαρσέιγ με δύο αποβολές, έμεινε, όμως, όρθια κόντρα στη Μπορντό (0-0).

Η εικόνα στην κορυφή παραμένει ως έχει στη Ligue 1, οι εντυπώσεις και το μομέντουμ, όμως, περνούν υπέρ της Παρί Σεν Ζερμέν στη «μάχη» του τίτλου. Μετά την ήττα της Λυών εντός έδρας κόντρα στη Μονπελιέ, η Λιλ υπέστη επίσης απρόσμενη απώλεια βαθμών στο γήπεδό της, μένοντας στο 0-0 απέναντι στη Μπρεστ. Χωρίς σουτ στον στόχο, η ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ προβλημάτισε επιθετικά και έμεινε στο μηδέν για δεύτερη φορά στη σεζόν, μετά το ντέρμπι με την Παρί Σεν Ζερμέν (0-0). Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα έπειτα από 25 αγωνιστικές, έστω και στο οριακό +1 από τους Παριζιάνους (+3 από Λυών, +5 από Μονακό).

Στο τελευταίο χρονικά ματς της ημέρας, το δράμα της Μαρσέιγ έλαβε συνέχεια. Παρά τη γενική ανωτερότητά της κόντρα στη Μπορντό, οι αποβολές των Μπαλέρντι (αντιαθλητικό τράβηγμα στον τελευταίο παίκτη) και Μπενεντέτο (εγκληματικό τάκλιν) μεταξύ 55-59’, άλλαξαν σε βάρος της τις ισορροπίες, με αποτέλεσμα στο φινάλε το 0-0 να μοιάζει ικανοποιητικό. Στην 9η θέση οι Μαρσεγιέζοι, αν και έχουν δύο ματς λιγότερα που υπό προϋπόθεση νίκης θα τους οδηγούσαν στην εξάδα.

Χαμένη βγήκε και η Μονακό, η οποία έχασε δύο βαθμούς εντός έδρας κόντρα στη Λοριάν (2-2) και την ευκαιρία να μπει για τα καλά στο κάδρο των διεκδικητών, αν μείωνε σε απόσταση νίκης!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα (14/2):

  • Ντιζόν – Νιμ 0-2
  • Μετς – Στρασβούργο 1-2
  • Ρεν – Σεντ Ετιέν 0-2
  • Ανζέ – Ναντ 1-3
  • Λιλ – Μπρεστ 0-0
  • Μπορντό – Μαρσέιγ 0-0
 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα