Μαρσέιγ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-2: «Εκδίκηση» και αήττητο δεκαετίας! (vid)

Gazzetta team
Μαρσέιγ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-2: «Εκδίκηση» και αήττητο δεκαετίας! (vid)

bet365

Με δύο γκολ από Μπαπέ και Ικάρντι, η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε εκδίκηση για την ήττα του πρώτου γύρου κόντρα στην υπό κρίση Μαρσέιγ (0-2) και διατήρησε το αήττητο στα ντέρμπι της Μασσαλίας την τελευταία δεκαετία. Σταθερά κορυφή η Λιλ, νίκες για Μονακό, Σεντ-Ετιέν.

Ήταν 2011, λίγους μήνες μετά την διείσδυση της Qatar Sports Investment στο κλαμπ που η Παρί Σεν Ζερμέν έφυγε νικημένη από το «Βελοντρόμ». Σχεδόν δέκα χρόνια αργότερα, η λέξη ήττα έχει εξαφανιστεί από το λεξιλόγιο των Παριζιάνων στα εκτός έδρας ντέρμπι με τους μισητούς Μαρσεγιέζους. Το σύνολο του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο είχε εύκολο έργο απέναντι στη Μαρσέιγ της ανεπανάληπτης εσωτερικής κρίσης και σηματοδότησε το υπ’ αριθμόν 100 μεταξύ τους ματς σε όλες τις διοργανώσεις με ακόμη ένα διπλό την τελευταία δεκαετία (7-2-0), παίρνοντας «εκδίκησή» για το ματς του πρώτου γύρου (0-1).

Ο Κιλιάν Μπαπέ άνοιξε το σκορ μόλις στο 9’ με ένα γκολ από αυτά που του αρέσουν, τρέχοντας σαν τον… Μπολτ στην αντεπίθεση. Ο Άνχελ Ντι Μαρία του έδωσε την ασίστ και δύο λεπτά αργότερα αποχώρησε τραυματίας, προκαλώντας ανησυχία. Ωστόσο, αυτό δεν επηρέασε σε αγωνιστικό επίπεδο, με τον ανεβασμένο Μάουρο Ικάρντι να κάνει το 0-2 στο 24’ (4 γκολ στο 2021).

Μάλιστα, στο φινάλε του ματς οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Βιδάλ για «εγκληματικό» τάκλιν.

Έτσι, η Παρί συνέχισε την καταδίωξή της προς τις ασταμάτητες Λιλ και Λυών που βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις.

Μαρσέιγ (Νασέρ Λαργέτ): Μανταντά, Σακάι, Γκονθάλεθ (78’ Περέν), Τσαλέτα-Τσαρ, Ναγκατόμο (57’ Λιρόλα), Ρονζέ (88’ Κιζάνς), Καμαρά, Γκέιγ, Τοβέν (78’ Τομάς), Ζερμέν (56’ Μπενεντέτο), Παγιέ

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Ρίκο, Φλορέντσι (86’ Κέρερ), Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Κουρζαβά, Γκέιγ, Παρέδες (66’ Περέιρα), Βεράτι, Ντι Μαρία (11’ Σαράμπια, 88’ Κεν), Ικάρντι (65’ Νεϊμάρ), Μπαπέ

Οι Λιλουά πήραν νέο διπλό, στην έδρα της Ναντ (0-2) χάρη σε δύο γκολ του Τζόναθαν Ντέιβιντ και προελαύνουν στο -2 από Λυών και στο -3 από Παρί. Την ίδια ώρα, η Μονακό απέδρασε από τη Νιμ με 4-3 και πρωταγωνιστή τον Γκολόβιν που πέτυχε χατ-τρικ (3’, 12’, 62’) και διατηρήθηκε στην 4η θέση και το -6 από την κορυφή. Νίκη και για τη Σεντ-Ετιέν του Παναγιώτη Ρέτσου και του Παπέ Σισέ με 1-0 επί της Μετς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς:

  • Μπρεστ – Μπορντό 2-1
  • Μονπελιέ – Ντιζόν 4-2
  • Νιμ – Μονακό 3-4
  • Νις – Ανζέ 3-0
  • Σεντ Ετιέν – Μετς 1-0
  • Ναντ – Λιλ 0-2
  • Μαρσέιγ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-2
 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα