Λιλ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-0: Ούτε γκολ, ούτε «ζημιά» στην κορυφή (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Λιλ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-0: Ούτε γκολ, ούτε «ζημιά» στην κορυφή (vid)

bet365

Η Λιλ έμεινε στο μηδέν για πρώτη αγωνιστική στη σεζόν, η Παρί Σεν Ζερμέν απέτυχε να σκοράρει κόντρα και στην 3η συνδιεκδικήτρια του τίτλου και το ντέρμπι κορυφής δεν άλλαξε τις ισορροπίες μεταξύ τους στην κορυφή της Ligue 1 (0-0). Κερδισμένες Λυών-Μαρσέιγ, επέστρεψε στην πεντάδα η Ρεν.

Η κυριαρχία της Λιλ στο Championnat τις τελευταίες εβδομάδες και οι νωπές «πληγές» από Λυών-Μονακό έδωσαν χαρακτήρα «πρέπει» και αντίδρασης στο ντέρμπι για την Παρί Σεν Ζερμέν, ώστε να περάσει ξανά σε θέση ισχύος. Ωστόσο, αυτό που συνέβη στο «Πιέρ Μορουά» ήταν… αλληλοεξουδετέρωση. Λιλουά και Παριζιάνοι έμειναν στο απόλυτο μηδέν, δίχως να προκαλέσουν έτσι αλλαγές στο τοπίο της τετράδας, αφού οι πρώτοι παρέμειναν στην κορυφή, συγκάτοικοι ξανά με τους Λιονέ και οι πρωταθλητές 3οι, με τους 4ους Μαρσεγιέζους να διατηρούν ελπίδες για πρωτιά έχοντας δύο ματς λιγότερα.

Οι γηπεδούχοι είχαν ακυρωθέν γκολ με τον Γιαζιτζί στο 53’, σε μία από τις ελάχιστες καλές στιγμές στο παιχνίδι τους και μοιραία σημείωσαν το πρώτο τους ματς χωρίς γκολ στο φετινό πρωτάθλημα μετά από 16 αγωνιστικές. Αντίθετα, το σύνολο του Τόμας Τούχελ απείλησε λίγο περισσότερο κυρίως με τον Κεν, χωρίς, βέβαια, να προκαλέσει «καταιγισμό» παρά το 70% κατοχής, σύνηθες γεγονός στις τελευταίες αδιάφορες εμφανίσεις της. Συν τοις άλλοις, ο Μπαπέ πέρασε στο ματς μόλις στο 77’ και δεν κατάφερε να είναι εκείνος που θα πετύχει το πρώτο γκολ της Παρί φέτος κόντρα σε ομάδες της τετράδας (0-1 με Λυών και Μαρσέιγ).

Λιλ (Κριστόφ Γκαλτιέ): Μενιάν, Τσελίκ, Φόντε, Μπότμαν, Μανταβά, Ικονέ (61’ Γουεά), Αντρέ (79’ Σέκα), Σουμαρέ, Μπάμπα, Γιαζιτζί (61’ Ντέιβιντ), Γιλμάζ

Παρί Σεν Ζερμέν (Τόμας Τούχελ): Νάβας, Κέρερ, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ (81’ Μπάκερ), Φλορέντσι (87’ Ερέρα), Ραφίνια (77’ Ντράξλερ), Γκέιγ, Βεράτι, Κουρζαβά (87’ Νταγκμπά), Ντι Μαρία (77’ Μπαπέ), Κεν

Επέστρεψε στην 5αδα η Ρεν

Μετά από ένα συνεχές ντεφορμάρισμα μέχρι και τη λήξη των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων, η Ρεν παρουσιάζεται αγνώριστη και «τρέχει» με 3Χ3 ξανά στον δρόμο της πεντάδας. Οι Βρετόνοι έφυγαν με το διπλό από την έδρα της προτελευταίας Λοριάν, χάρη στα γκολ των Ντα Σίλβα (23’), Μπουριζό (70’) και Τεριέ (76’), πιάνοντας έτσι την Μαρσέιγ στην 4η θέση της βαθμολογίας (δύο ματς λιγότερα). Ωστόσο, το ματς στιγματίστηκε από το φρικτό δυστύχημα ενός εκ των εργαζομένων του αγωνιστικού χώρου της Λοριάν, ο οποίος «πλακώθηκε» από προβολέα και υπέκυψε στα τραύματά του λίγη ώρα αργότερα.

Εκτός έδρας τρίποντο πανηγύρισε και η Μονακό κόντρα στη Ντιζόν, με το γκολ του Βόλαντ στο 15’ να βάζει τέλος στο σερί τριών ηττών των Μονεγάσκων και να τους επαναφέρει στο -2 από τις θέσεις Ευρώπης. Διπλό πήρε και η Μπορντό στην έδρα του Στρασβούργου, ενώ η Μονπελιέ έμεινε στο 2-2 στην έδρα της Μπρεστ και υποχώρησε εκτός πεντάδας. Ίδιο σκορ και ανάμεσα στη Σεντ Ετιέν του τραυματία Παναγιώτη Ρέτσου και τη 18ηΝιμ, στο 1-1 έμειναν Ναντ και Ανζέ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς:

  • Μπρεστ – Μονπελιέ 2-2
  • Ναντ – Ανζέ 1-1
  • Ντιζόν – Μονακό 0-1
  • Σεντ Ετιέν – Νιμ 2-2
  • Στρασβούργο – Μπορντό 0-2
  • Λοριάν – Ρεν 0-3
  • Λιλ – Παρί Σεν Ζερμέν

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα