Λιλ - Λοριάν 4-0: Στο -2 από Παρί με σούπερ Γιαζίτσι! (vid)

Gazzetta team
Λιλ - Λοριάν 4-0: Στο -2 από Παρί με σούπερ Γιαζίτσι! (vid)

bet365

Με τον Γιουσούφ Γιαζίτσι να είναι απόλυτος πρωταγωνιστής (2 γκολ, 1 ασίστ), η Λιλ εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Παρί Σεν Ζερμέν επί της Λοριάν (4-0) και την πλησίασε ξανά στο -2 από την κορυφή.

Η Ευρώπη τον έμαθε ευρέως μετά το χατ-τρικ του στο Europa League, που είχε τσακίσει το αήττητο σερί επτά μηνών της Μίλαν. Είχε ήδη μια ακόμη τριπλέτα κόντρα στη Σπάρτα Πράγας. Μπορεί να μην σκοράρει σε κάθε ματς, όταν, όμως, το κάνει η παρουσία του είναι εμφατική και η Λιλ απλά… δεν χάνει. Ο Γιουσούφ Γιαζίτσι, ο 23χρονος ανερχόμενος ηγέτης της εθνικής Τουρκίας πέρασε ένα τέλειο βράδυ κόντρα στη Λοριάν, οδηγώντας τους Λιλουά στην επιστροφή στις νίκες (4-0) και το -2 από την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν.

Δύο γκολ (29’, 51’) και η ασίστ στο 3-0 του Λουίς Αραούχο στο 57’ συνέθεσαν το «one-man show» του Γιαζίτσι, ο οποίος έφτασε τα 9 γκολ στη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και δείχνει να έχει υψηλό ταβάνι. Στο 90', ήταν η σειρά του wonderkid που λέγεται Τζόναθαν Ντέιβιντ να προσθέσει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ (είχε και την ασίστ στο 1ο γκολ) για το τελικό 4-0.

Απόδραση για Λυών, πήρε τη ματσάρα η Μονπελιέ

Μεγάλο διπλό που την έστειλε στην 3η θέση πήρε η Λυών, περνώντας από την έδρα της Ανζέ με 1-0. Το γκολ του Καντεβερέ μετά την ασίστ του Ντιμπουά στο 78’ ήταν αρκετό για την ομάδα του Ρουντί Γκαρσιά, ώστε να φύγει με το τρίποντο και να διευρύνει το αήττητο σερί της στα 8 παιχνίδια (4 νίκες, 4 ισοπαλίες), πλησιάζοντας έτσι σε απόσταση τεσσάρων βαθμών την πρωτοπόρο Παρί. Ισόβαθμη με τους Λιονέ και τη Μονακό βρίσκεται και η Μονπελιέ, η οποία βγήκε αλώβητη από το φεστιβάλ τερμάτων κόντρα στη Στρασβούργο (3-3 στο 45’) και με γκολ του Λαμπόρντ στο 68’ πανηγύρισε την 3η σερί της νίκη. Στα άλλα ματς, Νιμ και Λανς πήραν σπουδαία διπλά στην έδρα των Ρεμς και Ντιζόν αντίστοιχα, ενώ Ναντ και Μετζ έμειναν ισόπαλες (1-1).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

  • Ναντ - Μετς 1-1
  • Μονπελιέ - Στρασβούργο 4-3
  • Ντιζόν - Λανς 0-1
  • Ρεμς - Νιμ 0-1
  • Ανζέ - Λυών 0-1
  • Λιλ - Λοριάν 3-0
 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα