Παρί: Αθώος ο Κελαΐφι για την υπόθεση μουντιαλικής διαφθοράς

Gazzetta team
Παρί: Αθώος ο Κελαΐφι για την υπόθεση μουντιαλικής διαφθοράς

bet365

Ο πρόεδρος της Παρί, Νασέρ Αλ Κελαΐφι, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που αφορούσαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τα Μουντιάλ του 2026 και 2030, αν και ο εισαγγελέας είχε ζητήσει 28μηνη φυλάκιση.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, ο Νασέρ Αλ Κελαΐφι, άκουσε τον εισαγγελέα στην Ελβετία να ζητάει την 28μηνη φυλάκισή του, σε υπόθεση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα δύο μελλοντικών Μουντιάλ (2026, 2030). Τελικά το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι είναι αθώος και ότι απαλλάσσεται από κάθε σχετική κατηγορία, με συνέπεια η υπόθεση να θεωρείται ότι έκλεισε.

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν είχε μπει σε σοβαρούς δικαστικούς μπελάδες, καθώς κατηγορήθηκε ότι το 2013 δωροδόκησε τον πρώην γενικό γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βάλκε, ώστε ο τελευταίος να μεταφέρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αμερικής στο “Bein Sports”, ιδιοκτησίας του Αλ Κελαΐφι.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης της Παρί φέρεται να χάρισε στον Βάλκε, ο οποίος ήταν μέχρι το 2015 το δεξί χέρι του Σεπ Μπλάτερ, μία βίλα στη Σαρδηνία της Γαλλίας, αξίας έξι εκατ. ευρώ. Το αντάλλαγμα θα ήταν να αποκτήσει το κανάλι του τα εν λόγω δικαιώματα για τα Μουντιάλ του 2026 και 2030. Αυτό τελικά συνέβη έναν χρόνο αργότερα (2014) και ακόμα βρίσκεται σε ισχύ.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

LIGUE 1 Τελευταία Νέα