Παρί Σεν Ζερμέν - Μαρσέιγ 0-1: Στους Μασσαλούς το ντέρμπι, εννιά χρόνια μετά! (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Παρί Σεν Ζερμέν - Μαρσέιγ 0-1: Στους Μασσαλούς το ντέρμπι, εννιά χρόνια μετά! (vid)

bet365

Περίμενε 9 ολόκληρα χρόνια και 20 ματς για να πάρει νίκη σε ντέρμπι κι επιτέλους τα κατάφερε. Η Μαρσέιγ έφυγε με διπλό από την έδρα της Παρί Σεν Ζερμέν (0-1) και την υποχρέωσε σε 0/2 φέτος και στο χειρότερο ξεκίνημά της από το 1985! Νεϊμάρ κι άλλοι 4 αποβλήθηκαν στο φινάλε!

Από την έναρξη της «χρυσής» εποχής των Καταριανών ιδιοκτητών, η Μαρσέιγ συνήθισε να μη σηκώνει το κεφάλι κόντρα στη νέα δύναμη του γαλλικού πρωταθλήματος, με την τελευταία της νίκη σε ντέρμπι να σημειώνεται το 2011 (3-0). Αυτό άλλαξε και με το παραπάνω το βράδυ της Κυριακής (14/9). Οι Μασσαλοί άφησαν την Παρί Σεν Ζερμέν στα «κρύα του λουτρού», μακριά από το γκολ κι από τον βαθμό για δεύτερο σερί ματς στην εκκίνηση της σεζόν (0-1), σε μια «άγριας ομορφιάς» ματσάρα που σηματοδότησε τη χειρότερη εκκίνηση των Παριζιάνων στο πρωτάθλημα μετά από 36 ολόκληρα χρόνια!

Ο Τόμας Τούχελ είδε τους Νεϊμάρ και Ντι Μαρία να επιστρέφουν στην ενδεκάδα μετά την περιπέτεια του κορονοϊού, αλλά το σκηνικό ήταν το ίδιο με την πρεμιέρα. Η Μαρσέιγ κατάφερε να προηγηθεί από το πρώτο μέρος με τον Φλοριάν Τοβέν στο 31’, «φώναξε» για το ακυρωθέν της γκολ στο 63’, ένα λεπτό μετά από αυτό του Ντι Μαρία, με τον Μπενεντέτο, ο οποίος υποδείχθηκε λανθασμένα οφσάιντ και μάλιστα κατόπιν εξέτασης του VAR και τελικά άντεξε μέχρι το τέλος, παρά το «ροντέο» του φινάλε.

ΞΕΦΥΓΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΠΕΝΤΕ ΑΠΟΒΟΛΕΣ

Μετά το μαρκάρισμα του Παρέδες στον Μπενεντέτο στο 90’, το ματς πήρε «φωτιά», οι παίκτες των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια και ο ρέφερει Μπρισάρ έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα τόσο σε Νεϊμάρ, Κουρζαβά και δεύτερη κίτρινη στον Παρέδες από πλευράς Παρί, καθώς και στους Αμάβι, Μπενεντέτο από πλευράς Μασσαλών. Έτσι, η αναμέτρηση έληξε με σύνολο 17 καρτών, επίδοση ρεκόρ στη Ligue 1 τον 21ο αιώνα.

Η ομάδα του Αντρέ Βίλας-Μπόας, λοιπόν, έκανε το 2/2 κι έβαλε σε εντελώς διαφορετική μοίρα τους φιναλίστ του περασμένου Champions League, που βρίσκονται ξαφνικά σε κρίση.

Παρί Σεν Ζερμέν (Τόμας Τούχελ): Ρίκο, Φλορέντσι (84’ Ντάγκμπα), Κέρερ, Κιμπεμπέ, Μπερνάτ (84’ Κουρζάβα), Ερέρα (61΄Ντράξλερ), Γκέιγ, Βεράτι (72’ Παρέδες), Σαράμπια, Νεϊμάρ, Ντι Μαρία

Μαρσέιγ (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Μανταντά, Αμάβι, Καλέτα-Καρ, Αλβάρο, Σακάι, Γκεγιέ (58’ Μπενεντέτο), Καμαρά, Ρονγκιέ, Παγιέ (77’ Ράντονιτς), Τοβέν (77’ Ζερμέν), Λοπέζ (68’ Στρόοτμαν)

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΡΙ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ Η ΜΟΝΑΚΟ

Μετά το «Χ» στην πρεμιέρα, η Μονακό του Νίκο Κόβατς διπλασίασε τις νίκες της στη φετινή Ligue 1, επικρατώντας της Ναντ με 2-1 και πάτησε κορυφή, μαζί με Λιλ και Ρεν (7 βαθμούς).

Οι Μονεγάσκοι προηγήθηκαν από νωρίς με τον Ντιόπ στο 5’, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν με το γκολ του Κόλο που ακυρώθηκε ως οφσάιντ στο 18’ και τελικά ισοφάρισαν με τον Μπλας στο 61’. Ωστόσο, η λύση για την ομάδα του Πριγκιπάτου ήρθε από τη «χρυσή αλλαγή», τον Γκέμπελς, ο οποίος πέρασε στο ματς στο 62’ και στο 65’ έδωσε ξανά το προβάδισμα και εν τέλει τους 3 βαθμούς.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα