Λανς – Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Πρεμιέρα με σφαλιάρα για την... μισή πρωταθλήτρια (vid)

Gazzetta team
Λανς – Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Πρεμιέρα με σφαλιάρα για την... μισή πρωταθλήτρια (vid)

bet365

Η φιναλίστ του Champions League, Παρί Σεν Ζερμέν, χωρίς εννέα εν δυνάμει βασικούς, μπήκε με το... αριστερό στην Ligue 1, χάνοντας στην έδρα της νεοφώτιστης Λανς.

Ανάποδη πρεμιέρα για την Παρί Σεν Ζερμέν η οποία, στο πρώτο της παιχνίδι για την Ligue 1, ηττήθηκε με 1-0 στην έδρα της ενθουσιώδους, νεοφώτιστης Λανς, η οποία έκανε «σεφτέ» στο πρωτάθλημα, με την πρώτη της νίκη επί των Παριζιάνων ύστερα από εννέα διαδοχικά ματς χωρίς.

Μια ήττα, πάντως, που... συγχωρείται για την ομάδα του Τόμας Τούχελ, ο οποίος δεν είχε στην διάθεσή του εννέα εν δυνάμει βασικούς ποδοσφαιριστές του. Νοκ άουτ λόγω κορονοϊού είχαν τεθεί Κέιλορ Νάβας, Μαρκίνιος, Λεάντρο Παρέδες, Άνχελ ντι Μαρία, Νεϊμάρ, Κιλιάν Μπαπέ και Μάουρο Ικάρντι.

Εκτός από αυτούς, όμως, ο Γερμανός τεχνικός δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα Σέρχιο Ρίκο, αφού την ημέρα που κανονικά έπρεπε να διεξαχθεί το ματς (29/08), ήταν ακόμα παίκτης της Σεβίλλης. Και, επειδή η Παρί έπρεπε να αγωνιστεί με τα δεδομένα εκείνων των ημερών, δεν είχε δικαίωμα να τον χρησιμοποιήσει. Σαν να μην έφταναν αυτά, όμως, ο Γιούλιαν Ντράξλερ, τέθηκε νοκ άουτ στο ζέσταμα πριν από το παιχνίδι, λόγω τραυματισμού στον προσαγωγό του δεξιού ποδιού!

Με την... μισή ομάδα του εκτός, ο Τούχελ υποχρεώθηκε να ξεκινήσει τον 20χρονο Μάρτσιν Μπούλκα κάτω από τα δοκάρια και τους 18χρονους Καΐς Ρουίς – Ατίλ και Αρνό Καλιμουεντό στην επίθεση.

Οι δύο τελευταίοι ήταν οι καλύτεροι της Παρί (μαζί με τον Μάρκο Βεράτι) όσο είχαν δυνάμεις (ειδικά ο πρώτος), αλλά ο νεαρός τερματοφύλακας ήταν ο μοιραίος, αφού από δική του λάθος πάσα, ο Ιγκνάτιους Γκαναγκό πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης (57'), φτάνοντας συνολικά στα τρία εις βάρος των Παριζιάνων, τα αγαπημένα του θύματα.

Η φιναλίστ του Champions League, μόλις 18 ημέρες μετά τον τελικό με την Μπάγερν Μονάχου, προσπάθησε να αντιδράσει, απείλησε ελάχιστα την εστία της Λανς και ηττήθηκε μάλλον δικαίως στο ποδαρικό της στην Ligue 1, αλλά με μια ενδεκάδα που, λογικά, δεν θα ξαναδούμε φέτος σε άλλο παιχνίδι της.

Λανς (Φρανκς Εζ): Λεκά – Γκραντί, Μπαντέ, Μεδίνα – Μισελέν, Ντουκουρέ (83' Μαουρίσιο), Πέρες, Σιλά (84' Μπουρά) - Κακουτά (71' Καϊζάκ) - Γκαναγκό (71' Ζαν), Μπανζά (65' Σοτοκά).

Παρί Σεν Ζερμέν (Τόμας Τούχελ): Μπούλκα – Κουρζαβά, Κέρερ, Κιμπεμπέ (74' Ντιαλό), Μπερνάτ (84' Μπάκερ) - Ερέρα, Γκέιγ, Βεράτι – Σαράμπια, Καλιμουεντό (74' Χεσέ), Ρουίς – Ατίλ (68' Νταγκμπά).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα