Παρί Σεν Ζερμέν: Το Παρίσι είχε γίνει πιο φωτεινό με Τιάγκο Σίλβα και Καβάνι... (pics & vids)

Παρί Σεν Ζερμέν: Το Παρίσι είχε γίνει πιο φωτεινό με Τιάγκο Σίλβα και Καβάνι... (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Παρί Σεν Ζερμέν: Το Παρίσι είχε γίνει πιο φωτεινό με Τιάγκο Σίλβα και Καβάνι... (pics & vids)

bet365

Ένα πραγματικό τέλος εποχής. Δυο ποδοσφαιριστές που έκαναν την πόλη του φωτός ακόμα πιο λαμπερή και σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Το φινάλε των Τιάγκο Σίλβα και Έντινσον Καβάνι από την Παρί Σεν Ζερμέν αποτελεί ένα μεγάλο κλείσιμο κεφαλαίου με δεκάδες τίτλους...

Η Superleague επέστρεψε με κορυφαίες αποδόσεις και ειδικά στοιχήματα

Η Παρί πήρε την απόφαση να μην ανανεώσει τα συμβόλαια των δύο ποδοσφαιριστών που έχουν γράψει ιστορία με το κλαμπ της γαλλικής πρωτεύουσας, έχοντας βρεθεί εκεί στις αρχές της δεκαετίες του 2010.

Βέβαια, όπως έγινε γνωστό, οι Τιάγκο Σίλβα και Καβάνι θα συνεχίσουν ν' αγωνίζονται με τον παριζιάνικο σύλλογο μέχρι και το τυπικό φινάλε της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι παρόντες μέχρι και την ολοκλήρωση του Champions League που θα πάει λίγο μετά τις 20 Αυγούστου με πιθανότερο τόπο διεξαγωγής του Final-8 με μονά ματς στις επόμενες φάσεις των νοκ-άουτ, στη Λισαβόνα.

  • Ο ένας έγινε ηγέτης, ο άλλος ιστορικός σκόρερ

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μετακινήθηκε από την Μίλαν μαζί με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς πίσω στο 2012 και κατέληξε να είναι εμβληματικός αρχηγός της Παρί Σεν Ζερμέν. Η φυσιογνωμία του, η επιβλητική του παρουσία στα μετόπισθεν, η ικανότητα να ηγείται, να καθοδηγεί και ν' απολαμβάνει τον σεβασμό χαρακτήριζαν τη θητεία του στο κλαμπ. Η σχέση του με τους οπαδούς ήταν ιδιαίτερη.

Βίωσε, αισθάνθηκε, πάλεψε και εκτίμησε την διαδρομή που έκανε ο σύλλογος – χάρη και στα χρήματα του Νασέρ Αλ Κελαΐφι – για να φτάσει να διεκδικεί όλα τα τρόπαια, να σαρώνει τους τίτλους στα εγχώρια, να γεμίζει το γήπεδο και να κάνει απόπειρες ευρωπαϊκής διάκρισης... Ολοκληρώνοντας την παρουσία του στην ομάδα, ο Τιάγκο Σίλβα θα έχει να επιδείξει 21 τρόπαια!

Ο Καβάνι θα έχει να λέει ότι αποχωρεί όντας ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών για την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Ουρουγουανός επιθετικός κλείνει τον κύκλο του στο «Παρκ ντε Πρενς» με 301 παιχνίδια και 200 τέρματα (!), ενώ, έχει πανηγυρίσει 19 τίτλους από το 2013 όταν και πήρε μεταγραφή από τη Νάπολι, αφήνοντας την Serie A και συνεχίζοντας το εκπληκτικό κρεσέντο σκοραρίσματος επί γαλλικού εδάφους.

Ο Καβάνι ήταν φευγάτος εδώ και αρκετές μεταγραφικές περιόδους, δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα σε κάθε του πρόθεση για μεταγραφή, αυτή όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ κι έτσι τώρα θα έχει το ελεύθερο να συνεχίσει όπου ο ίδιος επιθυμεί.

Βέβαια, από την ημέρα που διεκόπη οριστικά η Ligue1 λόγω της πανδημίας και δεν είχε πλέον ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ο Καβάνι φρόντισε να επιστρέψει στην πατρίδα του κι εκεί ν' ασχοληθεί με την φύση, τα ζώα, τη γεωργία και γενικότερα να κάνει πράγματα που θα του έπαιρναν το μυαλό από το ποδόσφαιρο σε αυτή την τρομερά δύσκολη περίοδο για όλη την ανθρωπότητα...

  • Το απωθημένο του Champions League

Οι Τιάγκο Σίλβα και Καβάνι αποχωρούν από την Παρί Σεν Ζερμέν και μέχρι τα τέλη του Αυγούστου θα γνωρίζουν αν θα έχουν καταφέρει να ξορκίσουν μια μεγάλη κατάρα που ακολουθεί την ομάδα για πολλούς και διάφορους λόγους τα τελευταία χρόνια, ή θα παραμείνουν με το μεγάλο απωθημένο που έχει κάνει και το αφεντικό του κλαμπ να «τρώει» τους προπονητές.

Φέτος η Παρί Σεν Ζερμέν έχει καταφέρει να βρεθεί στα προημιτελικά του Champions League ξεπερνώντας το εμπόδιο της Μπορούσια Ντόρτμουντ με το 2-0 στον κεκλεισμένων των θυρών επαναληπτικό αγώνα, που διεξήχθη με εκατοντάδες κόσμο έξω από το «Παρκ ντε Πρενς» και έχοντας έξαλλους πανηγυρισμούς για την επιτυχία.

Φυσικά δεν επιτεύχθηκε τίποτα ακόμα, ωστόσο, όταν τις προηγούμενες τρεις χρονιές ερχόταν συνεχώς αποκλεισμός στους «16», αυτό που σημειώθηκε φέτος ήταν λογικό να προκαλέσει ενθουσιασμό για τη συνέχεια. Σε αυτή τη συνέχεια θα συμμετέχουν κανονικά οι Τιάγκο Σίλβα και Καβάνι λόγω της συμφωνίας να παίξουν μέχρι και το φινάλε της σεζόν και οι δυο τους θα κυνηγήσουν την ευρωπαϊκή υπέρβαση που τόσο πολύ ψάχνει όλα αυτά τα χρόνια και ο Νασέρ Αλ Κελαΐφι και δεν βλέπει.

Ούτε ο Κάρλο Αντσελότι, ούτε ο Λοράν Μπλαν, ούτε ο Ουνάι Έμερι το πέτυχαν μέσα στην προηγούμενη δεκαετία της τρομερής εξέλιξης της Παρί Σεν Ζερμέν. Όσο κι αν στο Championnat η ομάδα είναι η απόλυτη κυρίαρχος όσα έχει βιώσει και υποστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο λόγω ατυχίας, συγκυριών και φυσικά έλλειψης εμπειρίας και... βαρύτητας της φανέλας, έχουν κάνει τον σπουδαίο θεσμό μια μεγάλη «πληγή» για την Παρί.

  • Λεφτά υπάρχουν, αλλά...

Η Παρί για το μόνο που δεν θα πρέπει ν' ανησυχεί μόλις οι Τιάγκο Σίλβα και Έντινσον Καβάνι κλείσουν πίσω τους την πόρτα έχοντας τις βαλίτσες στα χέρια τους, είναι για τα χρήματα που θα χρειαστεί να διαθέσει ώστε να βρει αξιόπιστες λύσεις να καλύψουν το κενό που θ' αφήσουν αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές. Και προφανώς υπάρχει και το θέμα της ηλικίας τους, καθώς ο Ουρουγουανός είναι 33 ετών και ο Βραζιλιάνος στόπερ τον προσεχή Σεπτέμβρη μπαίνει στα 36 του χρόνια.

Εύλογα μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι η καριέρα τους έχει περάσει προ πολλού τα πολύ καλά της χρόνια, ωστόσο, πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει τρομερή ιστορία και έχουν τεράστια συμβολή σε όσα κατάφερε η Παρί Σεν Ζερμέν τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για τέλος εποχής, το οποίο θ' ακολουθήσουν επίσης και οι Κουρζαβά και Μενιέ, αλλά πιθανότατα θ' αποχωρήσει και ο Τσούπο – Μότινγκ, ο οποίος η αλήθεια είναι ότι δεν θα λείψει σε κανέναν στο Παρίσι με την αναιμική του παρουσία. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι Τιάγκο Σίλβα και Καβάνι δύσκολα θα ξαναβρεί η Παρί.

Αυτοί οι δύο με την ποιότητά τους και τον χαρακτήρα τους συνδύασαν την διαδρομή της ζωής της ομάδας με τίτλους, με εγχώρια κυριαρχία, με απίστευτη ικανότητα και «γέμιζαν» την άμυνα και την επίθεση. Την ίδια στιγμή που και ο Νεϊμάρ παλεύει κάθε ημέρα για την επιστροφή του στη Μπαρτσελόνα, οι τρύπες που ανοίγουν στο ρόστερ της Παρί Σεν Ζερμέν φαντάζουν τέτοιες που κρύβουν κινδύνους...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα