Κορονοϊός - Ολάς: «Ας ξεκινήσουμε το γαλλικό πρωτάθλημα, προλαβαίνουμε»!

Gazzetta team
Ο πρόεδρος της Λυών, Ζαν Μισέλ Ολάς, προέτρεψε τις ποδοσφαιρικές αρχές της Γαλλίας να κάνουν πίσω και να ξαναρχίσουν το πρωτάθλημα, το οποίο έχουν διακόψει οριστικά.

Ο Ζαν Μισέλ Ολάς εμμένει στην άποψη του ότι οι γαλλικές ποδοσφαιρικές αρχές βιάστηκαν να βάλουν λουκέτο στην φετινή σεζόν, λόγω κορονοϊού. Πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της Λυών υποστήριξε ότι η απόφαση είναι βιαστική και «είναι σαν να απαγχονιζόμαστε».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο ισχυρός άνδρας του γαλλικού συλλόγου και ένα από τα «μεγάλα κεφάλια» του ποδοσφαίρου της χώρας πήγε ένα βήμα παραπέρα, προτρέποντας τις αρχές να αναθεωρήσουν και να βρουν τρόπο να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα!

«Είμαστε στον λάθος δρόμο, με βάση το τι συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Έχουμε χρόνο μέχρι τέλη Αυγούστου, ακόμα και αρχές Σεπτεμβρίου, για να ολοκληρώσουμε την σεζόν. Δεν είναι αργά» υποστήριξε ο Ολάς, ο οποίος δεν έχει αποκλείσει ακόμα και το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά κατά της συγκεκριμένης απόφασης.

«Αν όλες οι άλλες χώρες παίξουν μπάλα Ιούνιο και Ιούλιο, ομάδες όπως η Παρί Σεν Ζερμέν και η Λυών (σ.σ. το Γιουβέντους – Λυών για το Champions League ενδέχεται να γίνει στις 8 Αυγούστου) θα ήταν σε μειονεκτική θέση. Ακόμα δεν έχω λάβει το σκεπτικό της απόφασης του συμβουλίου της Λίγκας που αποφάσισε το τέλος του πρωταθλήματος. Ένα τέλος που μπορεί να στοιχίσει απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στο γαλλικό ποδόσφαιρο» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Λυών, στην σκιά και του δανείου 224 εκατομμυρίων ευρώ που πρόκειται να πάρει η Λίγκα για να στηρίξει τους συλλόγους.