Η Σεντ Ετιέν αρνείται τελικό Κυπέλλου χωρίς τους οπαδούς της

Κώστας Τόπας
Η Σεντ Ετιέν αρνείται τελικό Κυπέλλου χωρίς τους οπαδούς της

bet365

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Σεντ Ετιέν, Ρολάν Ομεγιέ ήταν ξεκάθαρος σχετικά με την διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Γαλλία τονίζοντας πως είναι κάθετος στο ενδεχόμενο να μην υπάρξουν φίλαθλοι στις κερκίδες.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκραέ, λίγες ημέρες νωρίτερα είχε εκφράσει την αισιοδοξία για την διεξαγωγή αγώνων της νέας σεζόν 2020-21, τον Αύγουστο χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες. Οπως επίσης το ίδιο σενάριο ισχύει και για τον φετινό τελικό Κυπέλλου Γαλλίας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου εκείνο το μήνα.

Ωστόσο, ο Ρολάν Ρομεγιέ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Σεντ Ετιέν, τόνισε πως είναι κάθετος στο ενδεχόμενο η ομάδα του να δώσει έναν τελικό Κυπέλλου, χωρίς την στήριξη των οπαδών της.

«Το Coupe de France είναι το πιο όμορφο κύπελλο που υπάρχει, με μια μεγάλη μερίδα οπαδών. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αλλά μας λένε να παίξουμε σε ένα άδειο γήπεδο. Δεν θα υπήρχε καλή γεύση. Δεν μπορώ να φανταστώ ούτε για ένα λεπτό ότι θα παίξουμε χωρίς τους οπαδούς μας. Δεν θα περάσει από εμάς. Η Σεντ Ετιεν, χωρίς τους οπαδούς της, δεν είναι πλέον Σεντ Ετιέν!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση από τον Νοέλ Λε Γκράε ήταν άμεση: «Όλοι θέλουμε να γίνει ο τελικός με φιλάθλους. Δυστυχώς, αυτήν την ώρα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν είμαστε εμείς που αποφασίζουμε, ούτε καν η κυβέρνηση, αλλά ο ιός». Δεν μπορούμε να παίξουμε με κοινό πριν από τον Σεπτέμβριο, οπότε στις αρχές Αυγούστου θα είναι χωρίς. Τότε, εάν η Σεντ Ετιέν δεν θέλει να αγωνιστεί στον τελικό, γνωρίζοντας την ομοσπονδιακή απόφαση, αυτό θα έδινε το Κύπελλο στην Παρί χωρίς καν να παίξει».

Σε περίπτωση που η Σεντ Ετιέν αρνηθεί να δώσει τον τελικό Κυπέλλου τότε ο τίτλος θα πάει στην Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία θα κατακτήσει το δεύτερο της τρόπαιο για τη φετινή σεζόν.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα