Κορονοϊος – Γαλλία: Το νέο πρωτάθλημα και το... παλιό Κύπελλο, τον Αύγουστο

Gazzetta team
Κορονοϊος – Γαλλία: Το νέο πρωτάθλημα και το... παλιό Κύπελλο, τον Αύγουστο

bet365

Ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκραέ, επιβεβαίωσε την οριστική διακοπή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, αλλά ελπίζει ότι τα επόμενα θα μπορέσουν να αρχίσουν τον Αύγουστο, πάντα κεκλεισμένων των θυρών – Η κουβέντα με τους ανθρώπους της UEFA και η αγωνία τους.

Ο πρόεδρος της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκραέ, επιβεβαίωσε την οριστική διακοπή των φετινών πρωταθλημάτων στην χώρα λόγω του κορονοϊού, εκφράζοντας την ελπίδα ότι τον Αύγουστο θα μπορέσουν να αρχίσουν αυτά της περιόδου 2020-21.

«Αν δεν μπορέσουμε να αρχίσουμε κεκλεισμένων των θυρών τον Αύγουστο (σ.σ. οι σχετικοί περιορισμοί ισχύουν έως την 1η Σεπτεμβρίου), το πρόγραμμα θα είναι εξαιρετικά δύσκολο και θα έχουμε πρόβλημα» εξήγησε ο Λε Γκραέ, ο οποίος προανήγγειλε συνάντηση των ποδοσφαιρικών αρχών με την Υπουργού Αθλητισμού, Ροξάνα Μαρασινεάνου, ώστε να βρεθεί μια σχετική λύση.

Εφόσον, μάλιστα, επιτευχθεί αυτή, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εξήγησε ότι στόχος είναι η διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου μεταξύ Παρί Σεν Ζερμέν και Σεντ Ετιέν, αν και η UEFA θα θελήσει γρήγορα να μάθει ποιες ομάδες θα παίξουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Ο Λε Γκραέ εξήγησε ότι μίλησε τηλεφωνικά, τόσο με τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν, όσο και τον γενικό γραμματέα, Θόδωρο Θεοδωρίδη, οι οποίοι του εξέφρασαν «την βαθιά τους θλίψη γι' αυτή την εξέλιξη και με ρώτησαν αν θα μπορέσουμε να παίξουμε κεκλεισμένων των θυρών τον Αύγουστο».

Το συγκεκριμένο ερώτημα, προφανώς, αφορά κατά κύριο λόγο την Παρί Σεν Ζερμέν και που θα παίξει, εφόσον επαναρχίσει τελικά το Champions League.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα