Τάσος Δώνης στο gazzetta για τον κορονοϊό: «Δεν υπάρχει πανικός στη Γαλλία»

Τάσος Δώνης στο gazzetta για τον κορονοϊό: «Δεν υπάρχει πανικός στη Γαλλία»

Νίκος Μαρούδας
Τάσος Δώνης στο gazzetta για τον κορονοϊό: «Δεν υπάρχει πανικός στη Γαλλία»

bet365

Ο Τάσος Δώνης μίλησε στο gazzetta.gr για την κατάσταση που επικρατεί στη Γαλλία λόγω κορονοϊού και κάνει σαφές πως δεν υπάρχει πανικός, παρά τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων στη χώρα.

Μεταξύ των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό στην Ευρώπη είναι η Γαλλία. Στη χώρα υπάρχουν 4.499 κρούσματα (σ.σ. μέχρι αυτή την ώρα), ένας αριθμός που την φέρνει στην τέταρτη θέση στην Ευρώπη, ενώ ήδη στη χώρα έχουν καταγραφεί 91 θάνατοι λόγω του φονικού ιού (σ.σ. μέχρι αυτή την ώρα)! Το νούμερο αυτό να είναι το τρίτο μεγαλύτερο στη γηραιά Ήπειρο. Πάνω από την Γαλλία σε κρούσματα είναι οι Ιταλία, Ισπανία και Γερμανία, ενώ περισσότερα θύματα έχουν καταγραφεί μόνο στην Ιταλία και την Ισπανία.

Ένας από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Γαλλία και ζουν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με τον COVID-19 είναι ο Τάσος Δώνης. Ο επιθετικός της Ρεμς μίλησε στο gazzetta.gr για όσα βιώνει στη πόλη της Γαλλίας. Η ατμόσφαιρα που μας μετέφερε ήταν αρκετά ήπια, με τους Γάλλους να μην έχουν πανικοβληθεί.

Ο 23χρονος εξτρέμ μας ανέφερε πως στην Ρέιμς την περιοχή στην οποία ανήκει και η ομάδα που αγωνίζεται, υπάρχει μόλις ένα κρούσμα κάτι που κάνει τους κατοίκους να παραμένουν ψύχραιμοι. Όσον αφορά τις οδηγίες που έχουν δοθεί από την ομάδα, το μόνο που τους έχει ζητηθεί είναι να είναι άκρως προσεκτικοί, ενώ δεν έχει απαγορευτεί στους ξένους να βρεθούν στις χώρες τους, εφόσον το επιθυμούν. Το Ρέιμς βρίσκεται περίπου 2 ώρες απόσταση από το Παρίσι, ενώ απέχει σχεδόν 2 ώρες και 30 λεπτά από τα σύνορα με Λουξεμβούργο και Βέλγιο.

Βέβαια, η εικόνα στο Παρίσι είναι κάπως διαφορετική, σύμφωνα με όσα γνωρίζει ο Τάσος Δώνης. Μπορεί κι εκεί πανικός να μην υπάρχει, ωστόσο στα σούπερ μάρκετ πάει πιο συχνά ο κόσμος, ενώ αρκετοί έχουν αρχίσει να δουλεύουν από τα σπίτια τους.

Λίγη ώρα πριν την δημοσίευση της συνέντευξής του στο gazzetta.gr (σ.σ. η οποία είχε γίνει νωρίτερα το απόγευμα), η Γαλλία πήρε νέα μέτρα κλείνοντας τα πάντα στη χώρα...

Τάσο, πως είναι η κατάσταση στη Γαλλία με τον κορονοϊό;
«Εδώ στην Ρέιμς είναι καλά προς το παρόν τα πράγματα. Έχουμε μόνο ένα κρούσμα το οποίο το έστειλαν σε άλλη πόλη. Όπως γνωρίζετε έχει αναβληθεί το πρωτάθλημα για ένα μήνα, ενώ έχουν κλείσει κι όλα τα σχολεία όπως και στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, τα μαγαζιά εδώ για την ώρα παραμένουν ανοιχτά, όπως και οι καφετέριες και τα εστιατόρια.

Ο κόσμος κυκλοφορεί κανονικά εδώ. Υπάρχει έλλειψη στις μάσκες, όμως οι άνθρωποι δεν φαίνονται τρομοκρατημένοι. Παίρνουν κανονικά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όμως σε αυτό ίσως παίζει σημαντικό ρόλο πως στην Ρέιμς υπάρχει μόνο ένα κρούσμα όπως είπα. Στις άλλες πόλεις τα πράγματα είναι πιο προσεκτικά».

Έχεις εικόνα για το πως είναι η κατάσταση στο Παρίσι;
«Ούτε στο Παρίσι, απ' όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος πανικός. Απλά ο κόσμος πηγαίνει λίγο περισσότερο στο σούπερ μάρκετ. Έχουν παρθεί περισσότερα μέτρα, με πολλούς ανθρώπους να δουλεύουν από τα σπίτια τους, ενώ δεν επιτρέπονται οι συσκέψεις μεταξύ πολλών ατόμων, αλλά δεν υπάρχει κανένας πανικός».

Προπονήσεις εσείς συνεχίζετε;
«Η ομάδα μας έχει δώσει ρεπό μέχρι την Τετάρτη και μετά θα δούμε πως θα είναι η κατάσταση κι αν θα επιστρέψουμε στις προπονήσεις, αλλά το πιο πιθανό είναι να καθίσουμε ακόμα μία εβδομάδα».

Σας έχει απαγορευτεί να πάτε στις χώρες σας;
«Δεν μας έχει απαγορευτεί να ταξιδέψουμε για τις χώρες μας όσοι το θέλουμε, αλλά μας έχει ζητήσει να το αποφύγουμε αν δεν είναι μεγάλη ανάγκη ή να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Στο προπονητικό έχουμε παντού αντισηπτικά, ενώ μας έχουν απαγορευτεί οι χειραψίες!»

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα