Μετζ - Λυών 0-2: Ξεκόλλησε πριν την Γιουβέντους (vid)

Gazzetta team
Μετζ - Λυών 0-2: Ξεκόλλησε πριν την Γιουβέντους (vid)

bet365

Μετά από τέσσερα ματς χωρίς νίκη, η Λυών απέδρασε με τρεις βαθμούς από την έδρα της Μετζ, μείωσε την απόσταση από την τετράδα στο -3 και πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στο ματς κόντρα στην Γιουβέντους για τους «16» του Champions League.

Το καμπανάκι της Ευρώπης ξύπνησε επιτέλους την Λυών. Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσιά μετρούσε δύο ισοπαλίες και δύο ήττες στα τέσσερα τελευταία ματς, αλλά πριν από την βραδιά Champions League κόντρα στην Γιουβέντους (26/2, 22:00), σοβαρεύτηκε και έφυγε με το διπλό από την έδρα της Μετζ (0-2).

Κάτι τέτοιο μόνο άκοπα δεν ήρθε για τους Λιονέ. Χρειάστηκαν την επιπολαιότητα των αντιπάλων αμυντικών, οι οποίοι εισέβαλαν εντός περιοχής στην φάση του πέναλτι που εκτέλεσε ανεπιτυχώς σε πρώτο χρόνο ο Μουσά Ντεμπελέ και οδήγησαν στην επανεκτέλεση του.

Δεύτερο λάθος δεν κάνει ο 23χρονος Γάλλος φορ, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο τέλος του α' ημιχρόνου, για να έρθει να εξασφαλίσει το τρίποντο στο τέλος του δεύτερου ο Αουάρ (93'). Ενδιάμεσα, στο 82' η Μετζ είχε μείνει και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντιαλό.

Έτσι, η Λυών σκαρφάλωσε προσωρινά στους 37 βαθμούς και το -3 από την τέταρτη Λιλ, αλλά με ματς περισσότερο απαιτείται ένα γενναίο σερί για να πλησιάσει ξανά τον στόχο της Ευρώπης.

Έχασε την ευκαιρία η Νις

Παρά το προβάδισμα με δύο γκολ από το 33ο λεπτό, η Νις κατάφερε να μείνει στην εντός έδρας ισοπαλία απέναντι στην Μπρεστ και απώλεσε την ευκαιρία να βρεθεί μόνη στην 5η θέση. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τα γκολ των Ουνάς (23') και Ντόλμπεργκ (33'), αλλά το τέρμα του Γκραντσέρ στο 45' έβαλε ξανά τους φιλοξενούμενους στο ματς και μάλιστα σε κομβικό σημείο. Με την έναρξη του β' μέρους, ο Ντάντε χρέωσε με αυτογκόλ την ομάδα του και επέφερε την ισορροπία για τις δύο ομάδες, που δεν άλλαξε ως το τέλος και έφερε την Νις στους 37 βαθμούς και την Μπρεστ στους 34.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα